Un „intelectual” imbecil!

Păi nu-i vorba că l-aş credita eu ca posedând calitatea de „intelectual”. El se pretinde a fi, iar dl Adrian Năstase, i-a oferit consacrarea în calitate, lăudându-l de nenumărate ori, pentru calităţi… intelectuale, văzute de domnia sa. Mă rog, acum, fiecare cu „telectualii” lui.
Eu vreau să mă refer numai la ultima sa luare de cuvânt, de vineri 7 octombrie, în care pur şi simplu ne-a uluit prin zicerea lui „telectuală” la maximum. Ce-a zis? Păi asta:
„Este extrem de important pentru victoria noastră la anul, să fim cât mai aproape de aceşti oameni, în dialog nesimulat şi permanent cu ei, să le preluăm agenda şi în acelaşi timp să ne poziţionăm pe eşicherul politic ca principal partid de centru dreapta, partid popular în ambele sensuri ale cuvântului, doctrinar şi în acelaşi timp susţinut de România care lucrează, nu de România care cerşeşte”
Păi ce să mai zic şi io? Că pentru „victoria” lor, la anu’, ca să fie cât mai aproape de oamenii ăştia, ca să le preia agenda, indiferent de centru sau de dreapta, ar cam trebui să dispară de pe scena politică. Cam asta-şi doreşte românul, proporţia de f’o 80% fiind deplin lămuritoare. Acu’ ce visează „telectualu” Baconschi, printre altele băiat de băiat, fiu de mare poet comunist, pretin bun cu altu’ anticomunist, unul Tismăneanu, care băiat şi-a schimbat şi numele ca să-l renege pe tat-su, care se chema Anatol Baconsky (ce nume neaoş românesc), e o Românie împărţită în două: una muncitoare şi alta cerşetoare. Şi fiind el pornit pe propagandă partinică, nu mai e niciun secret faptul că e prim-propagandist PDL, îşi exprimă el dorinţa de a atrage de partea PDL-ului partea aia, a României muncitoare. P-aia cerşetoare şi-a asigurat-o, cu găleţi portocalii, pungi cu două kile de făină etc.
Acu-i cam greu să creadă el că va putea să-i atragă şi pe cei ce muncesc, pe ăia cărora le-a dat un cod al muncii super-libertarian, pe ăia cărora le-a tăiat 25% din salarii şi pe cei cărora le-a băgat impozitul de 1/4 din toate cumpărăturile, TVA-ul ăsta criminal.
Pentru toate aceste „succesuri” ale partidului pe care-l slugăreşte, dl Baconsky, marele ideolog PDL-ist, se aşteaptă la ceva şuturi în părţile moi ale fizicului său, nicidecum la
aprecieri şi câştiguri electorale. Doar că cel ce-a promis 1 milion de voturi din diaspora românească, nu se poate dezice de metehnele de 3 secunde, el supralicitează, dovedindu-se posesor a unei imbecilităţi genetice. Baconsky senior, i-a transmis juniorului gena oportunismului prin care a ajuns a se autodeclara intelectual, iar acum făcându-ne dovada imbecilităţii absolute. Mai era nevoie să fie şi ministru de externe ca să ne dovedească lipsa oricărei limite în iresponsabilitate? Nu, dar din păcate este, model imposibil de definit: intelectual imbecil!

Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

4 comentarii la “Un „intelectual” imbecil!

 1. PLANO10 spune:

  Bunicul sau, Eftimie Baconscky, preot din Hotin, Bucovina, s-a refugiat de rusi, in 1944, la Calimanesti, judetul Valcea.
  Nu stiu ce cauta in politica nepotul sau!

  • Cârcotaşu spune:

   @ Plano,
   Păi ce să caute? Are hemoroizi şi arde de nerăbdare să-şi rupă gâtu’! 😯

  • Mélanie spune:

   Plano, acum un an, venind de la Sibiu, unde am plecat via Transfagarasan(Bâlea-Lac) spre Pitesti, am facut o halta la Calimanesti si-am luat cina la Caciulata, cu… mici vâlceni! 🙂 Sibiul ne-a dat impresia de-a fi undeva prin Austria sau Germania, iar Rm-Vâlcea, unde locuiesc vechi prieteni ai parintilor mei (ambii decedati, RIP) mi s-a parut înfloritor… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s