Şi era inevitabil,…Uber.

Un serviciu foarte controversat

Aici n-am intenţia de a mă implica în discuţiile privind diverse aspecte cum ar fi legalitatea acestui serviciu, în condiţiile în care prestatorii nu posedă autorizaţia de transport persoane. Voi spune numai atât: Această autorizaţie este un pretext pentru primării de a încasa nişte bani, foarte mulţi bani. Altfel, orice posesor de carnet de conducere clasa B, are dreptul conferit de lege să conducă o maşină cu o capacitate de 5, ce să vezi, persoane. Or eu n-am nicio reţinere în a fi una din cele 5. Am condus şi eu maşina şi n-am avut responsabilitate mai mică pentru persoanele transportate decât cei ce au aplicată pe maşină această autorizaţie, ba aş zice că din contră.

Sunt unul care foloseşte frecvent serviciile taxiurilor, din motive de imposibilitate de a mă deplasa. Drumurile mele sunt în general la doctori. Locuiesc lîngă o staţie de taxiuri unde sunt frecvent refuzat, motiv pentru care am apelat la aplicaţii pentru a putea avea o maşină cu care să mă transport. Am folosit Clever, dar sunt ore la care nu există nicio maşină disponibilă. Am ajuns deci să apelez şi la Uber. Aici, am, ce-i drept, mai mult de aşteptat (7-9 minute), dar vine o maşină.

Nu fac parte dintre pretenţioşii care strâmbă din nas când se urcă într-un Logan. Pentru mine contează să ajung în timp util în locul în care am treabă şi nu mi s-a întâmplat, cum spun unii, să mă sui într-un taxi Logan jegos, dar ce-i drept, la Uber nu prea există Logan, dar acesta-i un aspect neesenţial. Până acum şoferii întâlniţi au fost amabili, respectând dorinţa mea de a păstra tăcerea şi întreţinând o conversaţie pe teme diverse dacă-mi manifest libariţa.

Cel mai tare aspect este însă acela că nu încasează bani, costul călătoriei îţi este anunţat de dispecerat, iar plata se face din contul de card pe  care l-ai dat când ţi-ai creeat un cont Uber. La sfârşitul cursei, deci, n-ai de făcut decât să acorzi un calificativ şoferului şi salut-salut! Pe traseele şi orele la care am folosit acest serviciu preţul plătit a fost mai mic decât la taxiurile care aveau  1,39 lei/km, din cele pe care nu le mai găseşti azi. E adevărat şoferii Uber folosesc aplicaţia Waze, care te duce pe un drum ce evită locurile cu  trafic intens, lucrările la carosabil sau filtrele poliţiei.

Oricine poate încerca. Succes!

 

Publicitate
Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

6 comentarii la “Şi era inevitabil,…Uber.

  1. klaus spune:

    Cârco, aștept aplicația Uber pentru…. căruțe!
    Mă felicit din nou că m-am făcut țăran.

  2. klaus spune:

    Cârco? Ești ok?

  3. klaus spune:

    Tastează ceva aiurea, un punct, fă ceva, să vedem că ești ok.

  4. Cârcotaşu spune:

    Am lipsit 10 zile pentru motive serioase, spitalizare. Acum, cî am revenit, văz că nu prea mi se permite să comentez pe propriul blog, tre’ să plătesc un upgrade cu 4 dolari pe lună. 😦

  5. Cârcotaşu spune:

    Te felicit pentru statutul tău. Dacă eşti împrejurul Bucureştiului îţi pot recomanda un vulcanizator mobil, dacă la căruţă ai pneuri, că se poate întâmpla… Doamne fereşte să ai nevoie!
    PS. În legătură cu noutatea wordpress m-a lăsat mască. Nu ştiu ce să fac, Să văd dacă au primit şi alţii
    „semnalul” ăsta. Acum comentez într-o fereastră în care mi se arată ce pot face dacă plătesc upgrade-ul.

    • klaus spune:

      E bine de știut! Mai știi, poate mă mână necuratul să pornesc spre capitală cu o jalbă – cu tracțiune bălegoasă :D.

      P.S. Ai rezolvat problema cu upgrade-ul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s