Numărătoarea a început: 345…!

Nu mai constituie o ştire faptul că procesul în dosarul cunoscut sub numele de „Mătuşa Tamara” s-a încheiat cu verdictul NEVINOVAT pentru Adrian Năstase. Cu mult înainte, luând cunoştinţă de conţinutul dosarului, mulţi jurişti şi-au exprimat părerea că acesta va fi deznodământul. Toată mediatizarea negativă asigurată de procurorii DNA şi de către liderii PDL în cauza respectivă nu i-a putut împiedica pe judecătorii de la ICCJ să nu vadă ceea ce era evident, anume o făcătură de doi bani, fără nicio motivare cât de cât sustenabilă. De fapt dosarul nu a fost nici măcar politic, a fost vorba de o răzbunare a băsescului pe adversarul lui care, la un moment dat, l-a cam făcut să tremure şi de teama căruia nici acum nu poate să doarmă. Păcat, acum ar cam trebui să aibă alte griji care să nu-l lase să doarmă.
Că vine timpul. Vine timpul să i se termine mandatul. Asta se poate întâmpla fie mai devreme, fie la termen, dar de întâmplat se va întâmpla. Numărarea a început şi momentul final al numărării nu va aduce nimic bun pentru el. Sigur, el n-a-nvăţat să opteze pentru varianta mai puţin rea, joacă pe „ori la bal, ori la spital”. Ei, cine-i de vină?
El (e vorba de chiriaşul de la Cotroceni) crede că n-o să-ndrăznească nimeni să-i impute potlogăriile retroactiv, că nu prea s-a făcut până acum. Până acum nu s-a făcut de loc, da’ a inaugurat el seria imputărilor (şi alea aberante), aşa că nu înţeleg de ce gândeşte că n-ar exista precedent. Pe urmă, ştiu eu, şi-a frecat mâinile când a auzit ce-a declarat dl Năstase: Nu ma intereseaza sa ma razbun pentru trecut si nu imi doresc o noua platforma pentru functii politice sau publice in viitor. Şi-a frecat mâinile şi le-a zis acoliţilor: Staţi liniştiţi băi, că ăsta nu s-a lecuit, n-a învăţat nimic, tot fraier a rămas, nu-i niciun pericol! Hă, hă, hă!
Şi-a frecat mâinile, s-a bucurat, dar de data asta fraierul el este. Din declaraţia dlui Năstase a reţinut numai ce crede el că e important, nu şi ceea ce este cel mai important, anume partea referitoare la lipsa de interes pentru funcţiile politice sau publice în viitor!. Or asta spune că dacă nu va avea asemenea funcţii, nu-i va putea împiedica pe cei care le vor avea să procedeze la investigarea tuturor potlogăriilor făcute de el şi ciracii lui pe timpul mandatelor ce atunci vor fi „de tristă amintire”. Şi parcă unul din ei a şi spus că „e procuror şi că la asta se pricepe cel mai bine!” Existând şi precedentul, acum, cine se va mira?
Oare se va întreba cineva cum e cu „Imunitatea” preşedintelui la codul penal? Oare se va întreba cineva cum e cu termenul de prescripţie a unor fapte penale atunci când intervine „imunitatea” conferită de funcţia de preşedinte, cum de timpul curge în continuare deşi e suspendat? „Time out”, carevasăzică! Va trebui cineva să motiveze cum vine treaba cu susţinerea „imunităţii” de către unii magistraţi care ar cam trebui să dea seama pentru activităţi de favorizare a infractorului!?
Oare nu se va găsi un procuror care să instrumenteze, aşa, la repezeală, un dosar în cazul autoatribuirii vilei din Mihăileanu, pe care să-l înainteze instanţei „cu celeritate”? Instanţă care la rândul ei să judece cazul cu aceeaşi celeritate, cu una-două înfăţişări pe săptămână? Asta aşa, ca introducere la redechiderea dosarului Flota?
Ehe! Va avea şi atunci Băsescu onoarea de a fi solist, solist al corului de văicăreţi care vor striga ca din gură de şarpe cum sunt ei victime ale unor dosare politice. Dar cine mai crede că vine lupu’?
Cum ziceam vine un timp pentru orice. Vine şi cel al plăţii! Numărătoarea a început: 345…

Publicitate

9 comentarii la “Numărătoarea a început: 345…!

  1. Salut, Carco’! Sigur, n-ai gresit startul? Parca era vorba de numararea inversa. Sau nu-i totuna cu numaratoarea? Urmeaza 344, 343,…? Sper sa raspunda pentru toate, mai ales, pentru alegerile fraudate.

  2. Mircea C spune:

    Oare o sa apucam ziua in care o sa-l vedem pe Chiombila in uniforma cu dungi a marinei dar dungile dispuse vertical ? Da Doamne !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s