Despre Teoria Relativităţii!

Oricine ştie că există două feluri de posibilităţi: Posibilităţi care se poate şi, posibilităţi care nu se poate. Mai departe putem vedea cum o posibilitate care nu se poate, s-a putut totuşi!
Motivele pentru care un om poate ajunge în închisoare, să ispăşească o pedeapsă, pot să n-aibă nimic comun cu faptele imputate, cu actul de justiţie. Nu! Când cei puşi să înfăptuiască actul de justiţie sunt stăpâniţi de suficienţa cu care îşi admiră propria excelenţă, umflaţi în pene de infailibilitatea cu care i-a învestit societatea nu mai e obligatoriu. De la cercetarea unei infracţiuni, strângerea probelor şi întocmirea dosarului, apoi a rechizitoriului, la judecarea în instanţă şi apoi la punerea în aplicare a prevederilor sentinţei, în tot acest lanţ, există la fiecare nivel posibilitatea ca eroarea să fie înlăturată, cu condiţia să existe atenţia şi grija ca totul să nu se transforme într-o uluitoare bătaie de joc poliţieneasco-juridică unde o groază de oameni cu mari răspunderi s-au făcut că-şi fac datoria. Toţi o apă şi-un pământ unii-n Franţa, alţii-n România.
Este cazul lui Marius Murariu, condamnat pentru furt în Franţa, arestat în România pe baza unui mandat „European”, trimis pachet în Franţa pentru a executa pedeapsa de 2 ani închisoare. Cu chiu cu vai, după aproape 3 luni, francezii ajung la concluzia că au închis pe cine nu trebuie şi-l eliberează pe MM. Cum acesta fusese adus cu forţa la Paris, nu face nimeni greşeala să creadă că va fi dus acasă cu scuzele de rigoare. Nu, e lăsat pe străzile Parisului, să se descurce cum ştie. Ambasada României? Care ambasadă? Consulatul? ‘Aida-de!
Cum spuneam, pe tot parcursul desfăşurării acestei istorii putea interveni competenţa, cea care-ar fi putut împiedica producerea acestei… imposibilităţi.
Identificarea de către poliţie a unui infractor care se legitimează cu acte false, o fi ceva frecvent în practica poliţiei franceze? Mai probabil că aici a fost vorba de un imbecil, urmat de alţii care n-au sesizat incompetenţa primului.
Îmi place să cred că în România până şi un controlor de bilete RATB (autobuz, tramvai) ştie să deosebească un fals de un act veritabil. Pe baza dosarului întocmit instanţa n-are nicio străbatere în a condamna un nume, cu atât mai bine dacă era un nume de român, aşa că emite sentinţa, urmând executarea. Nicio expertiză, nimic! E criză şi-n Franţa!
Mandatul ajunge la poliţia română, unde Pristanda îl citeşte în poziţie de drepţi şi trece la executare. Ce întrebări? Ce îndoieli? Are cineva timp de aşa ceva când acolo scrie negru pe alb „Umflaţi-l?”
Ţinut în arest din 24 mai până-n 14 iunie. În acest timp, chipurile, se emite o hotărâre de extrădare de către instanţa română. Avocata împricinatului tot încearcă să le transmită judecătorilor că acesta n-a fost niciodată-n Franţa, că cu acte poate dovedi că la data comiterii faptei incriminate el era în România, unde era angajat cu contract de muncă. Aceştia, plictisiţi, nici nu se uită la ea, ba îi şi sugerează să facă ciocu’ mic că altfel… . Culmea, mandatul conţinea şi ADN-ul făptuitorului, iar compararea acestuia cu cel al lui Marius Murariu ar fi stabilit clar că nu el e cel căutat şi lucrurile s-ar fi lămurit, măcar în faza aceasta.
Ei da! Marius Murariu e expediat la Paris, la dispoziţia parchetului, unde este imediat închis. După nenumărate proteste, în sfârşit se decide efectuarea testului ADN, în urma căruia franţuzii realizează ce tâmpiţi au în poliţie şi-n justiţie. Iar cum Marius Murariu începea să-i enerveze, l-au dat afară din puşcărie!
Revoltă pe cineva? Consideră altcineva că nu se mai poate aşa? Poate mai vine încă unul să-mi spună că trebuie făcut ceva!
Între timp la Ambasada României în 5, rue de l’Exposition, 75343 Paris cedex 07, se desfăşoară activitate intensă. Dl Ministru Plenipotenţiar Radu Băjenaru (consul), dar şi dl Subcomisar Cătălin Chiriac (Ataşat de Afaceri Interne), sau poate dl Comisar Radu Corozel cu aceleaşi îndatoriri (fix oamenii care ar fi trebuit să-i acorde asistenţă lui Marius Murariu şi să dialogheze direct cu organele poliţieneşti dar şi judiciare, acesta fiind motivul pentru care se află la Paris), muncesc zi şi noapte în urma primirii unei depeşe de la cabinetul Ministrului de Externe, direct de la dl Ministru Baconschi, care le spune: Lăsaţi totul baltă Stop! Interesează listele electorale Stop Îndepliniţi neîntârziat Stop Raportaţi negreşit de îndeplinire Stop.
Şi la urma urmelor cine-i acest Marian Murariu dom-le? A ajuns acasă? Foarte bine, să fie sănătos! Că nu ştie de ce-a fost închis 3 luni? Ei şi ce? Credeţi că despre Teoria Relativităţii ştie ceva?

Publicitate
Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

8 comentarii la “Despre Teoria Relativităţii!

 1. Marcus spune:

  @Baconschi l-a vrut in Franta ca sa figureze pe liste c-a votat la Ambasada. Nimic nu stii bade Carcotasule, asta a foost rostul intregii miscari 🙂 In rest vai de mama noastra si de statul de drepti Romania.
  sa fii iubit
  marcus

  • Cârcotaşu spune:

   Păi io n-am auzit încă să organizeze franţuzii-n puşcăriile lor alegerile noastre. Poate prin corespondenţă, da’ aia merge oricum, el e înregistrat la „Biroul Ataşatului de Afaceri Interne” cu CNP, numărul de la pantofi şi tot ce trebuie, aşa că n-o să verifice nimeni dacă va vota din Paris!

 2. Mélanie spune:

  Da, ai dreptate: toti o apa si-un pamânt… voilà de vezi, ca stii franceza, toata presa francofona si canale-TV au „urlat” despre:

  http://www.lemonde.fr/politique/reactions/2011/09/12/claude-gueant-veut-rapatrier-les-mineurs-roumains-delinquants_1570802_823448.html

  iata un comentariu: confuzia între tigani-rromi si români continua… 😦

  L.Leuwen 09h22

  „Le Monde reproche à M. Guéant „d’entretenir une certaine confusion entre Roms et Roumains”. Mais si Guéant avait parlé de Roms, Le Monde aurait crié à la „stigmatisation”. Or il s’agit bien, pour l’essentiel, de Roms roumains. M. Guéant a donc raison de parler de Roumains, même si cela ne plait pas à Bucarest.”

 3. Mélanie spune:

  http://www.lemonde.fr/politique/article/2011/09/12/claude-gueant-veut-rapatrier-les-mineurs-roumains-delinquants_1570802_823448.html

  UN MAGISTRAT ROUMAIN À PARIS

  Principale mesure annoncée : le rapatriement des mineurs délinquants en Roumanie. „L’installation d’un magistrat de liaison roumain à Paris d’ici quelques semaines permettra d’organiser le rapatriement des mineurs délinquants dans leur pays” indique le ministre au quotidien. „Si ces derniers ont des parents présents en France, ils leur seront remis avant d’être rapatriés. Dans le cas où on n’a pas connaissance de la présence des parents sur notre territoire, ces mineurs seront confiés au service d’aide à l’enfance roumain”. Un interlocuteur nouveau pour la France, car ce service a été reconnu il y a peu comme répondant enfin aux normes internationales.

  • Cârcotaşu spune:

   Ce să mai vorbim Melanie, se vede de sus că e liber la imbecili! Eu tocmai am băgat seama amploarea fenomenului la nivelul poliţiei pariziene. Exemplul dat de tine, cu minorii delicvenţi pe care poliţia franceză vrea să-i repatrieze, forţat (evidemment), e tocmai semnalul că imbecilitatea devine criteriu de promovare în poliţia franceză. Ei uită că minorii ăia au părinţi şi nu-mi vine să cred că vor să imite practicile de la Auschwitz, dar pot căpăta convingerea că nu-i mai duce mintea….

   • Mélanie spune:

    Da, Cârco, asa e, hélas… 😦 à propos de ultima fraza, TOATE ordinele vin de la Elysées, se pregateste deja re-alegerea lui sarko(nu merita majuscula!) pentru 2012 si toti adversarii potentiali risca sa fie înlaturati prin ORICE mijloc, dupa DSK la NYC în mai-trecut, de câteva zile s-a pornit o campanie uriasa de denigrare împotriva lui Dominique de Villepin, fost-PM chirachian, anti-sarko si eventual (viitor) candidat la „prezindentiale”, de te-apuca scârba si groaza… Nu cre’ca voi vota la anu’ sau poate pentru Eva Joly(judecatoarea norvegiana ecologista)…

    http://www.lemonde.fr/politique/article/2011/09/12/chirac-et-villepin-accuses-de-financements-occultes_1570938_823448.html

    Merci pentru „chebecoasa” stabilita de peste 20 ani la Paris…

 4. virusverbalis spune:

  Carco nu e liber cu imbecili..Ploaua, e potop…. :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s