Felicitări, Monica Tatoiu!

Anunţat cu surle şi trâmbiţe, la emisiunea Stoiceascăi, 100 minute, „dizidentul” Constantin Răuţă, a cărui condamnare la moarte de care-a făcut rost prin 1973 nu i-a fost revizuită, deşi pedeapsa cu moartea a fost abolită în România, şi-a făcut apariţia în studioul Antena 3, împreună cu Monica Tatoiu şi Alina Gorghiu.
Deşi subiectul emisiunii nu mi s-a părut câtuşi de puţin atrăgător, am ascultat răbdător cum se lăuda Răuţă că el n-a trădat ţara ci că l-a trădat pe Ceauşescu, că el nici nu ştia ce-i aia DIE (am mai auzit pe unul Dăianu, fost ministru liberal, că fuga lui Pacepa i-a produs fericirea de a putea „scăpa” de obligaţia de a fi ofiţer DIE, iar altul, cu pretenţia de „intelectual de marcă” care căuta să ne povestească cum ajunsese el la DIE, în stagiul militar!! 😯 !).
După aia ne-a povestit cum DIE lucra pentru KGB, melodie dragă şi lui Pacepa, care uitase că fusese factor decident la înfiinţarea structurilor anti-KGB în cadrul DIE, celebre şi-n SUA. Mai mânca ceva borş dl Răuţă şi povestindu-ne cum jurământul militar pe care-l depusese domnia sa nu se referea la România, ci la poporul muncitor şi la conducerea de partid şi de stat.
Când Stoiceasca se pregătea să dea tonul la declanşarea şuvoiului de lacrimi vărsate de mila invitatului, vocea Monicăi Tatoiu m-a făcut atent, când am auzit-o afirmând că de fapt dl. Răuţă nu l-a trădat pe Ceauşescu ci şi-a trădat propriul jurământ depus ca militar. Culmea e că a ţinut-o aşa şi n-a admis să fie contrazisă.
Ce să zic, ultimul lucru la care mă aşteptam era să ajung să susţin ceea ce-a susţinut Monica Tatoiu! Dar trebuie să admit că rezonez cu cele afirmate de ea.
Nu prezintă niciun interes dacă dlui C-tin Răuţă îi va fi revizuită pedeapsa, oricum nu-l va executa nimeni, dar ce este cert este faptul că el rămâne un trădător şi este normal să existe o sentinţă care să-l deosebească de cei faţă de care s-a dorit diferit.

10 comentarii la “Felicitări, Monica Tatoiu!

  1. surry spune:

    pai si cuvantul specialistului,(adica al dv) unde e?
    il astept cu nerabdare!

    • Cârcotaşu spune:

      Referitor la statura morală a lui Răuţă, părerea mea e-n titlu. Apoi bine, dar specialist în ce? Şi mai apoi la ce anume ar prezenta interes să mă refer?

  2. Marcus spune:

    @pai ce Pacepa a tradat juramantul militar sau poporul.? L-a tradat doar pe Ceausescu, n-asa? N-am vazut emisiunea, dar nu cere si Rauta reparatii materiale pentru condamnarea pe nedrept (ar avea dreptul si la pensie, n’asa)?
    sa fii iubit
    marcus

    • Cârcotaşu spune:

      Bey, Marcus, cârcoteala-i treaba mea! Nu? Dacă n-ai văz’t, ciocu’ mic!

    • PLANO10 spune:

      @Marcus
      Pai… deja a cerut la CEDO despagubiri. Antiromanismul este rasplatit in zilele noastre.
      ” El cere 169.000 de euro calculat la 1.000 de euro/luna pentru 169 de luni de la 1 iulie 1994, moment la care Romania a ratificat Protocolul nr. 6. „

      • Cârcotaşu spune:

        @ Plano,
        Ce să-ţi zic? Poate doar să-ncerc să te informez că aici nu-i blogu’ lu’ Marcus, dar probabil că ai încerca să mă lămureşti cum că…
        :mrgreen:

      • PLANO10 spune:

        Abia astazi am descoperit blogul tau, citind titlurile pe blogul Teodorei.
        I-am raspuns lui @Marcus pentru ca el se intreba si tu nu accepti lamuriri. :mrgreen:
        Te-ai mascat bine, alegand acest titlu de blog.
        Dupa titlul pe care l-am pus pe blogroll, la mine, te va descoperi si cine trebuie. 😦

      • Cârcotaşu spune:

        @ Plano,
        Chiar crezi că m-am „mascat” alegând acest titlu? Wow! Ce idee! 😯

  3. […] Felicitări, Monica Tatoiu! – Carcotasu […]

Lasă un comentariu