Se pare c-a sosit vremea noastră…

Procurorii Parchetului General au trimis în judecată un blogger.

Este vorba despre Paul Adrian Ballea care a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare publică şi ultraj judiciar după ce aceasta a publicat pe mai multe bloguri texte prin care incita la violenţă împotriva unor judecători care condamnaseră oameni politici şi conducători din fotbal.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în cursul anului 2014, Paul Adrian Ballea a postat pe o platformă de bloguri, în mod sistematic şi într-un limbaj extrem de ofensator, texte ce conţin mesaje prin care se incită la violenţă împotriva unor judecători, în contextul pronunţării de către aceştia a unor hotărâri de condamnare pentru infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală a unor persoane publice din mediul politic şi sportiv din România.

Procurorii susţin că Paul Adrian Ballea se documenta din diverse surse despre personalităţi din justiţie şi politică, precum şi din domeniul sportiv (în special fotbal) şi apoi folosea informaţiile pentru a publica texte pe diversele bloguri pe care le-a creat, în scop de intimidare şi instigare, acţiunile sale fiind de natură să afecteze activitatea de înfăptuire a justiţiei. Dosarul se va judeca la Judecătoria Ploieşti, scrie Agerpres.

Nu comentez. Pentru conformitate: http://www.dcnews.ro/parchetul-general-blogger-trimis-in-judecata-pentru-amenintari_515134.html

Publicitate

3 comentarii la “Se pare c-a sosit vremea noastră…

 1. Cârcotaşu spune:

  Ar merge drept completare la post, dar mai bine aşa.
  Ştie cineva cum se cheamă blogul lui Paul Adrian Ballea? Că sub numele acesta nu există înregistrat.
  Nu de alta, da’ să vedem şi noi, să putem lua aminte!

  • Cred că blogurile/articolele au fost șterse, ca să nu mai citească și alții defăimările.
   În știre scrie „un cunoscut blogger”. Cât de cunoscut?

   • Cârcotaşu spune:

    Exact asta mă întrebam şi eu: cât de cunoscut, dacă nu-l găsim?
    Să fie o „petardă”? Mai departe, dacă nu poate da nimeni de el, toate acuzaţiile sunt fără susţinere. Oricine poate spune despre cineva orice. Nu-i în regulă. Înţeleg că „blogurile” alea au fost tratate ca media, or, în asemenea situaţie scrierile nu erau şi nu sunt secrete, acuzaţiile pot şi tebuie să fie verificabile.
    E posibil să le fi şters chiar cel în cauză, dar totuşi pe Google trebuia să fi rămas vreo urmă, că sunt sigur că a fost căutat şi-n cache măcar tot rămânea ceva. Să mai vedem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s