Ce putem înţelege?

După lansarea unui apel la urgenţă, lansat de miniştrii de externe ai Germaniei, Franţei, Italiei, Olandei, Belgiei şi Luxemburgului, apel adresat bineînţeles Marii Britanii, conform căruia dacă tot a făcut-o lată cu referendumul, acu’ să facă bine să se grăbească, că dacă s-a votat Brexit, adică ieşirea, să facă bine să n-o lungească, ce să vezi?
După o reuniune a partidului conservator al lui Merkel, aceasta dă o declaraţie contrară. Astfel, „negocierile ar trebui să aibă loc într-un climat bun, profesional” (evident, este vorba de negocierile legate de Brexit UE-Marea Britanie). „Marea Britanie va rămâne un partener apropiat, cu care suntem legaţi din punct de vedere economic”, a mai declarat ŞEFA, neuitând să adauge că nu există nicio grabă ca Marea Britanie să invoce articolul 50 din Tratatul UE – primul pas pe care trebuie să-l ia pentru a pune în mişcare procesul de ieşire. „Este adevărat că nu ar trebui să dureze o veşnicie, dar eu nu mă lupt acum pentru un interval de timp scurt” mai z’se „liderul” german. (Reuters preluat de Agerpres). Cum s-ar zice pe la noi, a dat-o cotită!
Acu’, fiecare citeşte şi-nţelege ce vrea, nu că n-ar fi destul de clar, da’ dac-ar fi altfel la ce ne-ar mai trebui analişti de toate felurile?

Publicitate

7 comentarii la “Ce putem înţelege?

 1. Mirela spune:

  Păi e simplu, mai întâi s-au simțit ofensați și au ridicat coada în sus cu mândrie. Apoi, după numai o zi, după ce au mai luat pulsul lumii, s-au gândit să o nuanțeze un pic și să încerce o tergiversare, că paguba nu e a UK, ci a UE. Merkăloaica tot parșivă, politician versat mi se pare că i se spune. Să se aibă bine cu toți, sau cel puțin așa i se pare ei. Nu știu dacă mocofanul de Iohannis a zis ceva, nu am avut timp să caut și sunt curioasă de declarația lui. Desigur, ceva în ton cu Merkel, că doar nu altfel :))

  • Cârcotaşu spune:

   Simplu, simplu, da’ tot încurcată rămâne. Păi pe care s-o iei de bună? Io abia aştept să-l văz pe Chireac & Co, vorbindu-ne rar, ca la handicapaţi, să ne esplice el cum devine chestia. Merkeloaia, politician, politician, da’ nu mi se pare de loc a fi unul versat, că acu’ s-a dat pe faţă: Ce Bruxelles, care Comisie, care UE? Ascultă comanda la mine, Hier spricht Berlin!
   Johannis n-a zis nici pâs, probabil aşteaptă indicăţii pentru cum trebuie citit, c-ai văzut ce-a ieşit cu traducerea aia poznaşă, aia cu DNA putere-n stat?
   Şi e riscu’ mare, deh, declaraţia Führeresei! Şi la urma urmelor azi e duminică, el se odihneşte.

   • Mirela spune:

    Probabil că se odihnește pe la Miami sau în altă parte, ai văzut că a zis că se duce în deplasări ca să reînnoade relații prin lume :)) Că erau desfăcute cică. Ce-i drept, după băsescu traian a cam rămas dezastru inclusiv în relațiile de bun-simț, nu mai zic alea economice. Dar alea se refac oricum de la sine după urgia băsistă, oricum până explică Klaus ce dorește îi ia somnul pe ăia 😀

 2. plano spune:

  Dealul Negru si Valea Oltului si-ar dori cat mai multe deplasari in strainatate ale marelui Mut.
  Poate rezolva, cumva, problema cu flenticul de autostrada Sibiu-Pitesti.

  • Cârcotaşu spune:

   Aiurea. Tu nu vezi că prioritar e să rezolve ce-i doare pe românii din Anglia. Proştii din România să stea la coadă, că doară el favuritu’ diasporei a fost.
   Şi p-ormă ce să mai rezolve, că doar văzuşi că la poză rămasă şi el stingher, ca şi mai potentu’ înaintaş!

 3. Ghita Bizonu' spune:

  Tot ii dau uni ca „cunoasterea istoriei Romaniei” ar arata importanta reginei Ana …
  Intamplator am unele vagi cunostinte de istorie.
  Plus alte lecturi .
  Asa ca sa vedem cu stam cu emportanta :
  din prima a fost anuntat ca familia Regală britanică nu va participa la funeraliile Reginei Ana, însă va fi reprezentată însărcinatul cu afaceri al Ambasadei britanice şi de contele Tibor Kalnoky. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi reprezentată la funeraliile Reginei Ana de către Adam Sambrook, Însărcinat cu afaceri al Ambasadei britanice la Bucureşti. Prinţul de Wales va fi reprezentat de Contele Tibor Kalnoky„, potrivit unui comunicat de presă emis de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.
  http://www.libertatea.ro/ultima-ora/inmormantarea-reginei-ana-1562755
  Deci „verisoara” nu prea .. nici Charles of britishVâlcea and Viscri … (si Lica asta nu cred ca se tireaza ptr ca i-ar fi frica de o scena de gelozie din partea Cămilei sale sau Dudei princiarizitate Hop- în-țol sau ca Reta ii va da cu vitrionu in ovhi ptr vechea tradare den anii 70…)
  Nimic din Belgia, Danemarca, Olanda ori Suedia.
  Culmea nici Spania – si Sofia regina-mama (va Juan Carlos isi dadu demisia si acum e Filip rex, deci regina in fonctie e nevasta lu’ Filip si Sofia e regina-mama)
  Ia sa vad o lista mai completa:

  [color=#336699]Potrivit Casei Regale, la funeralii vor lua parte: Alteţa Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei; Alteţa Sa Imperială şi Regală Principesa Maria Astrid de Luxemburg, Arhiducesă a Austriei; Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Cristian al Austriei; Alteţa Sa Regală Maximilian, Mare Duce de Baden; Alteţa Sa Imperială şi Regală Principele Georg Friedrich al Prusiei; Alteţa Sa Imperială Marea Ducesă Maria a Rusiei; Alteţa Sa Regală Principele Carlos de Bourbon, Duce de Parma, care va reprezenta şi Familia Regală a Olandei; Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Martin al Austriei; Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Dominic al Austriei.

  De asemenea, la funeralii vor lua parte: Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei şi soţul său, Baronul Hans von Holzhausen; Alteţa Sa Regală Principele Eberhard de Württemberg; Alteţa Sa Serenisimă Principesa Anne de Ligne; Alteţa Sa Serenisimă Anita de Hohenberg; Contele Andreas de Bardeau; Alteţa Sa Serenisimă Principesa Eleonore de Schaumburg-Lippe; Alteţa Sa Serenisimă Tatiana Radzvill, doamna Fruchaud; Dr. John Fruchaud.[/color]
  (http://www.mediafax.ro/social/funeraliile-reginei-ana-membrii-familiilor-regale-si-imperiale-care-vor-participa-la-ceremonie-15557856)
  Nu .. nu va lasati inselat de titlul „Alteţa Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei” … arhiduce de Austria-Este este doar cumnatul regelui Albert (s-a casatorit cu printesa Astrid a Belgiei)…a primit titlul de print al Belgiei … insa stiti zicala mai aproape pielea?
  Asa cum si Carlos de Bourbon, Duce de Parma care rprezinta familia regala olandeza .. e mai cu cantec. El este fiul cel mare a printesei Irene a Olandei (a doua fica a reginei Juliana a Olandeim sora mezina a a fostei regine, Beatrix a Olandei) INSA e cu insa : prințesa Irene a fost exclusă din casa regală pentru că s-a căsătorit fără permisiunea oficială a Parlamentului cu Ducele de Parma, Carlos Hugo de Borbón Parma; astfel, ea și-a pierdut poziția în linia de succesiune. (ati observat diacriticele ? copiat dim wiki.. ) Reprezinta si nu prea …

  Adica monarhiile din tarile „monarhice” care „conteaza” (scuze nu Lichtenstein sau Luxemburg!) au fost cam „ezitante” [Nu zic nimic despre Norvegia. Actualul rege este in felul sau un .. sa zicem excentric care isi trimitea nevasta sa tina discursul in parlament ca el avea chef de o mica plimbare cu iachtul pe mare. Mica doar de 3 zile pe o cestie de vreo 10 metri unde facea bataturi la palma de la vele si cavile si era bine murat cu apa rece de Atlantic. Si toti taceau din gura ca avea el o replica buna „nu va convine? Proclamati republica!!!” asa ca el a facut toata viata cam ce a dorit …. presupun cat timp nu isi enerva prea rau nevasta!!!)

  Insa a fosr din plin .. sa zic asa umplutura regala – casele ducale de Luxemburg si Lichtenstein (in functie da niciodata careva nu a crezut de cuviinta sa afaca un protest diplomatic „Asta este neprietenos!” ca au invitat un „fost” la masa) diversi Borboni y Burboni fara tronuri plus Habsburgi fara miscare si Romanovi care fac deliciul „unei anumite parti a presei” la „evenimentele” din „casele” semidomnitoare (gen Monaco) sau unele cu bani multi si titluri (gen Turn y Taxis) si apoi „caracuda” familii din cartea Ia a Almahului Gotha dar care or fi ele „suverane” da’ au trecut secole de cand au plecat genunchiul .. Inclus un caz de derogare – Dr. John Fruchaud – asta apare findca e sotul nevestei sale Tatiana, nascuta Radziwill

  A da… nici pomeneala de un reprezentanat al „adevaratei coroane franceze” (casa de Bourbon) mais ils ne dignent …Iar casa de Hohenzollern a rupt relatiile ptr ca regele Mihai a facut cam multi principi de Hohenzollern provocand sa zic asa ceva „inflatie” princiara si mai ales hohenzzolerneasca curat hop- în-țolire!

  Concluzie – cel mai apropiat reprezentat al unei familii regale aflata pe tron a fost un cumnat … a carui importanta a scazut dupa ce cumnatul sau a inceput sa isi produca proprii mostenitori!

  Ori in afacerile aseta monarhice conteaza „apropierea” de sange …. Nici o ruda apropriata a unui monarh in functie!!
  Parca inca ar mai fi presedinte .. sir Nae Ciuruitu!!!

  Asta arata importanta reala a casei regale romane…

  • Cârcotaşu spune:

   Păi, Bizoane, bag sama că ăia fiind în funcţie n-au ştiut cum s-o dea. Să vină la funeraliile… cui, sau să facă o vizită oficială preşedintelui? Sau p-amândouă? Că altfel nu se prea putea, că nu prea s-a pomenit nicăieri f’o ţară cu rege şi preşedinte simultan? De fapt ce-o fi ciudăţenia asta? Când spui rege spui regat, când spui preşedinte spui republică. Avem şi Casă Regală, da şi Preşedinţie. Ăăăăă?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s