Cum putem gândi?

Luminita Arhire
mai 15, 2015 la 3:58 pm
(https://nastase.wordpress.com/2015/05/15/cu-tristete-despre-un-fost-muzeu-al-costumului-popular/#comment-248439 )
Dragă Crin Antonescu,

Poate că ai aflat deja (şi dacă nu ai aflat , îţi aduc eu la cunoştinţă acum) că Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul Referendumului. Cu suspendare, dar condamnat… Mă întreb dacă ai cumva vreun cuvânt de spus despre această întâmplare…adică, m-ar interesa doar ce crezi TU despre asta .Mi-e total indiferentă opinia duduii Gorghiu, înlocuitoarea ta atât de glorioasă la conducerea acestui PNL obez, sinistru şi imoral. Nu mă mişcă, de asemenea, aşa-zisa „corectitudine politică” a colegilor tăi, cei ce o vor scălda, în modul cel mai abject, cu statul de drept şi cu „noi nu comentăm deciziile Justiţiei”.

Nu, mizeria unsuroasă a acualului PNL, ifosele lui de domnişoară bătrână, căreia îi pute propriul trecut amoros numai pentru faptul că a reuşit să-şi tragă un mariaj mai convenabil, cu un soţ nesuferit şi tâlhar, dar care a acceptat să primească numele nevestei în Cartea de identitate, nu mă privesc.

Doar ceea ce crezi tu mă interesează. Deoarece pe tine nu te condamnă nimeni pentru înflăcărarea cu care le spuneai oamenilor strânşi să te admire că TREBUIE să existe în România măcar 9 000 000 de oameni oneşti, sătui de regimul Băsescu, determinaţi în acţiunea lor, care să-şi recapete, spunînd „DA” pentru demiterea unui preşedinte mârşav, demnitatea terfelită timp de aproape două mandate…Tu, Crin, ai fost, la vremea aceea, mai eficient decât sistemul informatic pentru care Dragnea este condamnat astăzi. Tu vorbeai despre onoare, corectitudine, onestitate. Şi, vorbind despre toate astea , ai convins o grămadă de cetăţeni… Numai că ţie nu-ţi prezintă Înalta Curte nota de plată pentru SMS-ul primit de mine din partea PNL-ului, sosit de pe telefonul unei rude apropiate ţie, iar nu de la blamabilul PSD, îndemnându-mă înflăcărat să-mi mişc fizicul până la secţia de votare.

În locul tău m-aş sufoca de indignare, de nedreptate, de grozăvia abuzului.

În fapt, ştii, UN SINGUR INCULPAT din murdăria asta de dosar, a fost condamnat cu executare, condamnare slăbuţă, un an şi şase luni, plus un spor de patru luni.Şi au fost 74 de inculpaţi, în afară de Liviu Dragnea…

Vezi tu, Crin, a fost o perioadă când ieşirea elegantă din politică era o soluţie rezonabilă, apreciată de public şi privită ca un gest de onoare, cel care recurgea la această soluţie de retragere cu torţe având asigurat măcar beneficiul unei amintiri frumoase în memoria cetăţeanului.

Dar tu să nu te îmbeţi cu apă rece, dragul meu, la tine nu se aplică…

Publicitate
Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

4 comentarii la “Cum putem gândi?

 1. Urata si murdara politica mai avem! Toti se cred niste lorzi si toti declara ca inamicii lor politici sunt niste lepre. Dar lepra i-a cam cuprins pe toti si noi devenim o imensa leprozerie, incepem sa ne pierdem pe rand degetele, nasurile, mintea si demnitatea. Dar triumfa admiratia pentru superba justitie care functioneaza ireprosebil (de selectiv!)…

  • Cârcotaşu spune:

   He, he! Parcă aşa ar fi, doar că singurul care strigă „Hoţii!”, e cel mai mare hoţ şi-n momentul în care strigă e cu mâinile-n buzunarele… altora!

 2. arakelian spune:

  daca au cazier mai pot participa in politica?

 3. Cârcotaşu spune:

  @ arakelian,
  Bine ai venit!
  Practic dacă ai făcut un accident de circulaţie cu vătămarea unei persoane, te-ai ales cu cazier. Plus multe alte situaţii, fără nicio relevanţă. Ţi-aş răspunde, în consecinţă, DA. Evident, părerea mea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s