Ce-o fi fost în capu’ lui?

Acum un număr de ani în urmă, la întrebarea asta, fiu-meu, elev în clase mai mici, răspundea: şurubele, piuliţe, tractoraşe, maşinuţe… Sigur, pe vremea aceea întrebarea era legată de vreo prostie pe care-o făcea el, care ca orice copil, depunea o râvnă deosebită în a comite fel şi fel de trăznăi, care mai de care mai nefăcute.
În urmă cu mai puţin timp, fără a se fi împlinit încă nişte ani, doar luni de zile, toată suflarea se-ntreba, fără să găsească vreun răspuns, ce-a fost în capu’ lui Crin, Crin Antonescu, când a făcut-o p-aia nefăcută, de-a spart USL-ul, a ieşit de la guvernare şi evident, a renunţat la susţinerea pe care PSD-ul se angajase să i-o acorde, ca unic candidat din partea USL la alegerile prezidenţiale. Ce-i drept e drept, evenimentul se întrevedea, cu ceva timp înainte, dacă ne amintim de luările de poziţie ale numitului, din ce în ce mai înţepate, la adresa lui Victor Ponta şi a PSD-ului. Ceva, ceva se cocea în căpăţâna împricinatului. Fie că lua din ce în ce mai în serios zicerile publice a diverşilor băgători de seamă despre dorinţa lui Ponta de a candida el la alegerile prezidenţiale, fie se trezise în el Toma Necredinciosu’ şi nu mai credea posibil ca un partid ca PSD să nu participe cu un candidat în alegeri, fie zgâriat de limbariţa socrelului, Ilie Sârbu, dar şi a altor „dulăi” din PSD, cert este că a sfârşit prin a o face p-aia nefăcută!
Pentru toată lumea însă, trăznaia comisă de Crin, era de neînţeles, mişcarea făcută dându-l ca perdant, oricum ai fi întors şi privit lucrurile. Ei bine, deşi nimeni n-a luat de bune declaraţiile lui băţoase de demnitate, ca urmaş de-al Brătienilor, cum se visa el în şedinţele de „somn de voie” de la Senat, şi „pericolul” ca PSD să captureze PNL-u’ el nu avea de gând să piardă şi în aceleaşi vise se vedea prea-mărit, câştigător pe toate liniile. S-a văzut apoi că neamţu’ lui, ăla pentru care spărsese USL-ul, i-a tras o ţeapă de zile mari şi că singura lui „reuşită” a fost trecerea PNL la PPE. Sigur, unii spun că asta a fost numai o altă prostie din şirul celor încă nefăcute pînă la el. Da’ el susţine că nu, că a fost un mare succes. Că dacă dl Guy Verhovstadt i-a spus că dacă va obţine rezultate bune în alegerile europarlamentare îi va propune consoarta pentru funcţia de Vice la PE, uite că PPE a propus-o şi i-a obţinut numirea chiar şi cu rezultatele lamentabile din alegeri. Rezultă de aici că a ales bine, că ştia el că n-o să mai pupe 20%, că rezultatele de la legislative au fost puternic distorsionate de „paritatea” care-a funcţionat în USL.
De fapt ce s-o mai dăm după cireş, Crinu’ nostru ne-a mărturisit ce-a fost în capul lui când a pornit pe calea pierzaniei. S-a scăpat şi a declarat-o cât de clar s-a putut, doar că nimeni n-a receptat-o corect. Acum nu că mă dau eu mare, dar cred că aici stă motivaţia şirului de nărozii comise de „urmaşul Brătienilor”. Ce-a declarat el? Păi cum ce-a declarat? Uite-aici declaraţie pe sticlă, la oră de maximă audienţă! E drept că postul ales nu prea are audienţă şi că „urmaşu’ Brătienilor” nu prea mai e băgat în seamă ca să mai fie atentă lumea la ce spune. Cine însă a vrut, a auzit, chiar dacă n-a tradus corect, când a afirmat Crinu’, că “Evenimentele din vara lui 2012 trebuie sa te faca sa imbratisezi PPE”
Cei mai mulţi au tradus această afirmaţie ca pe o recunoaştere a unor aspecte discutabile în referendumul de destituire a lui Băsescu, ba chiar de trecere cu bagaje şi arme în tabăra machitorului naţional.
Ei bine, nu, nu aceasta este traducerea corectă. prin afirmaţia considerată scandaloasă de către analişti, de fapt şi mai scandaloasă prin cinismul ei, Crin nu trece-n tabăra lui Băsescu ci se arată a fi un bun învăţăcel de-al lui. Ce declara Băsescu legat de „licuriciul cel mare?” Păi aici Antonescu declară că PPE va fi licuriciul cel mare la care nu va suge numai el, ci tot PNL-u’ Brătienilor, fie-le somnu’ adânc!
El de fapt căzuse în admiraţia lui Barroso care „i-a dictat temele” lui Ponta, iar faptul că pe m-me Merkel n-a durut-o nici în… nas de cei 7,4 milioane de votanţi şi că Băse a rămas la post c-aşa a vrut muşchii ei (ce-i drept, umflaţi şi de Philip Gordon), floricica noastră şi-a zis: ăştia-s cei mai tari, cum n-au ţinut ei cont de votu’ românilor, te-ar putea pune prezident şi fără să câştigi alegerile!. Ş-a căpătat atâta curaj, că s-a trezit ameninţându-l pe Ponta c-o să-l regrete pe Băsescu! Acu’ e de înţeles că atunci când a declarat chestia asta se trezise brusc din somn şi căzuse din pat!
Şi până acu’ a avut succes parţial, că are acum nevastă Vice de PE şi-n viitor cine ştie, poate-o pune-o preş de PE. Că cu ALDE n-avea spor, trebuia să câştige alegeri, să alerge, să lipească afişe electorale, nu dormea liniştit. Ce n-a prevăzut el a fost că PPE-u’ s-a aliat cu PES-u’ şi el tre’ să facă ciocu’ mic, că nu-l mai poate speria pe Ponta, cum că ce rău o să fie el, că Băse e dulce copil… Da’ oriş’cât, şi-a câştigat un şef al dreac’ la partid, pe neamţ, care la o adică, împreună cu şefa lui, Merkel, poate să-i dea m…ulte necazuri!
Asta e. Răspunsul era corect: Şurubele, piuliţe, tractoraşe, maşinuţe… !

Publicitate

7 comentarii la “Ce-o fi fost în capu’ lui?

 1. O vreme am trait cu gandul ca numai politica damboviteana e o curvasareala, ca aia ,occidentalii cu staif, or fi mai lorzi cu blazon si cu morala. Abia acum m-am dumirit ca-i tot un drac, nici aia nu-s crescuti in poarta manastirii, trag sfori si fura mai cu spor decat ai nostri doar ca o fac mai discret. Mai are rost sa vorbim de Bratieni in zilele noastre? E fix ca ala de ne promitea tzepe in piata crezandu-se Vlad Tepes.Si-apoi numai tepe ne-a tras…
  Daca vrei sa am si eu o bucurie, un licar de speranta, spune-mi macar un politician care sa merite incredere si pe care sa-l iau de model. Eu gasisem trei dar m-au dezamagit si aia, odata ajunsi la putere s-au dat de trei ori peste cap si s-au transformat…

  • Cârcotaşu spune:

   Păi Adelino, ce să-ţi zic io? Dac-ai şti tu cum e la mânăstire, cred că nu ţi s-ar părea chiar aşa imposibil ca cineva crescut la poartă la maici să fie acu’ mare sculă-n politică. Cel puţin arta disimulării nicăieri nu se-nvaţă mai bine ca acolo! 🙄
   De pomenit Brătienii iartă-mă, da’ el a început! 🙂
   Acu’ nu înţeleg eu de ce, în general, vrei tu pe cineva să-l iei de model? La aşa ceva te gândeşti în copilărie. Bine, bine, ţi-am mai zis io că eşti puştoaică, da’ nici aşa…! 🙄 Ş-auzi, vrea model musai dintre politicieni! 😯

 2. Marcus spune:

  @Bre, nea Carco, pacat de frumusetea literara a postarii, puteai sa te consumi pe altceva sau altcineva, mai de Doamne Ajuta!, nu pe luzaru’ de Antonescu care, pe modelul sarpelui, a iesit la drum popular cand la durut vidu’ din tartacuta.
  sa fii iubit
  marcus

 3. ricamihai13 spune:

  pe noi ne doare de politicieni că ei în nemernicia lor ne hotărăsc viitorul ,,,, în timp ce pe ei îi doare la bașcheți de noi …..ș-atunci să nu le zici de m……ai multe chestii?

  • Cârcotaşu spune:

   @ Marcus,
   Ce să fac, bre, ia, îmi pierd şi io timpu’ şi stric orzu’ pe gâşte. Ş-apoi, o fi el prost, da’ nu vezi că are o mulţime de admiratori? 🙄

   @ Rica,
   Ba da, să le zici de m…ai multe chestii, cât mai des, să nu-şi piardă antranamentu’. D-aia mă gândeam şi io…! 😉

   • ricamihai13 spune:

    spunem noi spunem dar…….. sper să nu urlăm la lună ca fraierii 🙂

   • Cârcotaşu spune:

    Bre, noi nu urlăm la lună, că văz că-i soare afară, ce dracu’? La lună visează el, dăşteptu’, „urmaşu’ lu’ Brătienii”, ăla de-i face să se răsucească-n morminte, că el doarme mult ş-acu’ visează c-o să-l pună Merkel pe el prezident, orice-ar vota românu’… ş-o să fie iar PNL-u’ ce-a fost, ba acu’ că se uneşte cu PDL-u, chiar mai mare decât a fost. Mă rog, aşa visează el, da’ nu sesizează că de fapt moţu’ a crescut, ăla-i mai mare decât a fost! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s