E greu s-o iei în barbă?

Asta ar fi o aşa zisă întrebare retorică. Sigur, nu-i plăcut s-o încasezi, dar dacă ţii cu tot dinadinsul, nu e prea greu să ţi-o iei.
Vedem cum premierului i s-a pus pata pe STS, de fapt pe şeful STS-ului, Marcel Opriş. Episodul din CSAT a avut rezultatul previzibil, premierul a luat-o-n barbă.
Mai nou a propus un proiect de lege prin care transformă STS-ul într-un departament în subordinea MAI. E foc de supărat că nu-i iese jucărica cu schimbatul şefului STS şi vrea acu’ „să-i arate lu’ Băse ce muşchi are el”. Numai că şi această tentativă are aceeaşi şansă de îndeplinire ca demersul cu CSAT-ul, adică… niciuna. Statutul STS-ului este identic cu cel al SRI-ului şi al SIE-ului, şi să nu uităm SPP-ul, adică instituţii independente, nesubordonate niciunui minister. Şi asta nu-i de azi-de ieri, ci cam de multişor, cam de prin prima guvernare FDSN-PDSR, înainte de Emil Constantinescu adică. Mai mult, făcând parte din sistemul siguranţei naţionale, orice schimbare de statut nu poate fi făcută decât tot cu aprobarea CSAT, aprobare pe care, ce să vezi, nu o va obţine, pe pariu, că doar acolo nu se adoptă nicio hotărâre dacă nu vrea unul din membri. Şi ăla se-ntâmplă să fie Băsescu. Deci o va încasa în continuare şi nu înţeleg unde-i beneficiul?
Mai mulţi politicieni evită să întreprindă demersuri sortite eşecului, fie pentru menajarea imaginii, fie pentru a evita consumarea unor eforturi fără rost, fie pur şi simplu pentru a nu pierde timpul inutil. În cazul de faţă singura explicaţie ar fi aceea că dl. Ponta exersează un comportament masochist al cărui rost e greu de explicat, că până la urmă o va lua iarăşi în barbă. Nu-nţeleg pentru ce se antrenează!
Ş-acu’ fie vorba-ntre noi, nu prea le purtăm noi de grijă lui Opriş, Coldea ori Predoiu. Păcat este că i se oferă ocazia lui Băsescu să puncteze, acu’, pe ultima sută. Pe Opriş îl va schimba odată cu Băsescu şi atunci n-o să mai aibă niciun chichirez schimbarea statutului STS, ba poate va avea ocazia să constate ce mare prostie ar fi făcut! Da’ dacă omului îi place s-o-ncaseze, să-i fie de bine!

Publicitate

6 comentarii la “E greu s-o iei în barbă?

 1. Ai ceva cu masochistii? Lasa-i sa-si traiasca fanteziile. Daca n-au fost in stare sa-l darame pe Basescu cu o armata de 7 milioane de votanti in spate crezi ca-l vor urni pe Opris? Iar asta cu schimbatul din functie pe mine ma lasa rece daca vinovatii nu si platesc in mod real.

  • Cârcotaşu spune:

   Păi n-aş avea, dacă şi-ar consuma fanteziile să ştie doar ei. Da’ aşa, în public, e cel puţin jenant. Vorba aia, mi-e mie jenă de jena lor!

 2. Ghita Bizonu' spune:

  Daca iti zic de ce o sa ma acuzi ca sunt PAP ist

  • Cârcotaşu spune:

   Încearcă-mă, că PAP-ist eşti de mult, nu de acu’.

   • Ghita Bizonu' spune:

    Findca este Tonta!!!
    D’aia!!!

   • Cârcotaşu spune:

    Asta-mi aduce aminte de un banc cu miliţieni:
    Un miliţian voia să cumpere, de la un ţăran, o bucată de brânză de oi. Ţăranu-i dă să guste, iar miliţianu’ zice
    – Păi asta nu-i brânză de oaie măi, tată! La care ţăranu’
    – Mânca-l-ar tata de cioban, cum se pricepe el la oi!
    Aşa şi cu tine, că te văz taare priceput! 😯

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s