Băsescule, mincinosule prost, să i-o spui lu’ mutu!

Acuzat de Sorin Roşca Stănescu că ar fi primit şi folosit în campania electorală din 2004 o sumă de 7.000.000 dolari, virată într-un cont Bankpost printr-o bancă din Cipru, Băsescu se răţoieşte la acesta, dar ne şi ia pe toţi de proşti, pe motiv că acel cont era un cont în lei şi, vezi dragă Doamne, în el nu puteau fi transferaţi dolari.
„Haideţi să vă arăt ce înseamnă un mincinos prost. Roşca Stănescu a spus că s-au virat milioane de dolari într-un cont, dar contul pe care l-a arătat este un cont în lei. Contul e în lei, iar într-un cont de lei nu poţi vira dolari. Ăsta e un mincinos prost.”
De fapt prostul este chiar Băsescu însuşi dacă poate încerca să ne vândă o asemenea gogoaşă. Şi ca să-i dovedesc că e retardat, îi pun la dispoziţie contul meu de pensie, în care-l invit să-ncerce să-mi transfere 1.000.000 USD. Să pună banu’ pe masă şi să vedem: se poate ori ba? Şi asta numai ca să se convingă el că e prost şi să am eu ocazia să-i zic Bogda Proste!
Inutil să vă spun, oricine deţine un cont într-o bancă ştie că poate efectua şi primi plăţi în orice monedă! Cu un card în lei, emis la Bucureşti, poate plăti în orice magazin din Paris, Londra, Roma, New York etc.
Pentru un cont în lei singurul dezavantaj ar fi că suma respectivă va fi convertită în lei la cursul zilei practicat de banca deţinătoare a contului, ceea ce, în cazul unor bani de folosit într-o campanie electorală se transformă într-un uriaş avantaj. Cheltuielile dintr-un cont în valută sunt restricţionate, trebuie planificate şi aprobate într-un timp neconvenabil, în timp ce dintr-un cont în lei plăţile se fac instantaneu, fie de la ghişeu, fie online, fără nicio restricţie, indiferent de moneda în care s-a făcut transferul banilor şi în care se face plata. Or, banii respectivi trebuiau folosiţi în lei şi nu-n dolari.
Aşa că Băsescule, deşi tu faci pe prostu’, de fapt ne crezi pe noi proşti, da’ ţi-ai greşit socotelile. Aşa că, să i-o spui lu’ mutu, băi mincinos prost ce eşti tu! Băsescule!

Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

10 comentarii la “Băsescule, mincinosule prost, să i-o spui lu’ mutu!

 1. Marcus spune:

  @N-ai dreptate, Carco ! Ascultand declaratia lu’ chiombu’ am inteles de ce atunci cand fi-mea cea mare imi trimite in cont ROL din Anglia, eu ridic din banca in Romania, Lire Sterline 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 2. Bendis spune:

  Omu’ nu-i retardat … da’ de prostit, incearca! 😀

  • Cârcotaşu spune:

   Ba pentru mine îi, taman retardat. Păi dacă el crede că ne prosteşte cu prostii ca asta, musai nu-l duce mintea prea mult. Că doară nu tre’ să fii mare academician ca să ştii cum devine chestia cu un cont, o ştiu foarte bine căpşunarii!

 3. dlnimeni spune:

  Cred ca a incercat sa traga de timp. Cam asta este practica prezidentiala: chestiunea neplacuta pentru presedinte aparent treneaza, in timp ce in mod ocult sunt cautate, febril, solutii. In functie de ceea ce se va intimpla, ne vom da seama si ce, de fapt, a fost cu aceasta istorie.

 4. Marian spune:

  Basescu nu este prost : el ne crede pe noi prosti ! 😦 Fac si eu aceeasi invitatie ca si dumneata : al invit sa incerce sa depuna in contul meu de pensie ….macar cateva sute de mii de Euro !!! Accept si Dollari ca nu-i contul blocat …inca ! Deci …astept ca matrozul de la Cotroceni sa faca respectivul transfer monetar cat mai curand cu putinta 😉 .

  • Cârcotaşu spune:

   @ Marian,
   Dom-le, tot aud că nu-i prost da-i jmecher. Păi dacă ne crede proşti, are dreptate? Raţionează corect? Nu. Păi atunci e prost ca noaptea dom-le. Şi mai slăbiţi-mă cu jmecheria lui, că aia nu-i inteligenţă. Ca să fii jmecher n-ai nevoie de nicio diplomă care să-ţi ateste deşteptăciunea. Punct!

   • Marian spune:

    Pai si ce …a spus Basescu pe undeva ca are diploma de smecher ?

   • Cârcotaşu spune:

    Aloo, io vorbeam de diplomă de dăştept! Că e jmecher e mai mult decât evident pentru orice cuvântătoare! Un om deştept nu va fi niciodată jmecher, ăla poate fi inteligent. Jmecheria e un instinct, care speculează orice slăbiciune a altuia pentru a-l „face”. Ăsta-i Băsescu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s