Gura lumii slobodă

În ultima vreme românu’ nu numai că n-are somn, da’ nu pricepe şi pace şi asta-l agită la culme. Ce nu-nţelege? Păi simplu: e scandal mare-n târg pe motiv că cică cum e posibil ca fiind prim-ministru să ai o părere şi ca parlamentar, sau mă rog, ca om, să pui frână la ce-ai făcut ca prim-ministru. Şi e jelanie mare, alt motiv de anti… . Subiectul e o falsă problemă. Omul a spus că există nişte documente semnate anterior, de alţii, conform cărora guvernul României îşi ia obligaţia de a redacta un proiect de lege şi de a-l supune aprobării parlamentului. Drept urmare, nu că asta i-ar fi părerea, da’ pentru a nu fi penalizat, că-i convine, că nu-i convine, guvernu’ a trebuit să redacteze acel proiect de lege. Ca şi cum cei care se arată contrariaţi n-au fost niciodată obligaţi, pe linie de serviciu, să facă şi lucruri cu care nu erau de acord. Ba toţi, într-o veselie, au îndeplinit numai sarcini care i-au făcut fericiţi peste poate, pe ei şi pe rudele lor, până la a 7-a spiţă. Sau, în accepţiunea lor, şefu’ face numai ce vrea, că d-aia-i şef! Şi dac-a făcut înseamnă c-a vrut.
Da, da’ auzi, cică el o să voteze împotrivă, cum e posibil aşa ceva? Ba că să vezi că nu e nici în căruţă, nici în teleguţă, ba că joacă la două capete aia, aia, aia! Păi dacă a fost obligat, la serviciu, să facă o chestie cu care nu e de acord, acolo, în Parlament, are ocazia să arate că nu e de acord, ceea ce nu mi se pare nimic extraordinar, demn de-aşa un tămbălău cum e cel iscat.
Problema ar fi că pe Premier l-a cam luat gura pe dinainte, nu era cazul să declare că va vota împotrivă. Ce a vrut el cu acea declaraţie, cine l-o fi sfătuit s-o „scape”, nu se ştie. Că doară e ştiut, gura lumii slobodă… Şi odată intrat în gura lumii, nici dracu’ nu te mai scoate. Şi el e intrat bine!

Publicitate
Această intrare a fost publicată în Ei şi!?.

7 comentarii la “Gura lumii slobodă

 1. Mitzaa Biciclista spune:

  Om trăi şi om vedea care va fi deznodământul

 2. SLAVU IOAN spune:

  Oare care este adevărul cumului de funcţi, pentru politicienii noştri?
  Fac referire aici,la premierul Victor Ponta care este şi parlamentar deputat.
  Păi dacă este suspendat din funcţia de deputat în parlamentul României, pentru aşi îndeplinii funcţia de premier, nu cumva premierul Victor Ponta dă drumul la perle, prin mici manipulări tv., cănd ştie bine că dreptul la vot în chestiunea Roşia Montană în parlament, este suspendat pe timpul mandatului de premier??! 😉

  • Cârcotaşu spune:

   Dom-le, dreptul de vot pe timpul mandatului de premier nu e suspendat. N-aţi înţeles. Singura funcţie cu care este compatibilă calitatea de parlamentar, este cea de ministru, evident şi aceea de prim-ministru. Şi asta nu pentru Ponta, aşa a fost din 1990, pentru toţi premierii. Şi Boc a beneficiat de această compatibilitate. Vreţi acu’ discriminare?

   • SLAVU IOAN spune:

    Uite… nu ştiam că aşa stau lucrurile, mulţumesc pentru informaţie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s