Mulţime de tâmpiţi au vărsat tone de cerneală!

După ce o mulţime de specialişti, care mai de care mai titrat, mai autorizat, mai competent, ne-au povestit de f’o doi ani cum e cu rizicu’ şi cu pericolu’ exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice, că vine apocalipsa, ba că o să bem apă cu gaze de la robinet, UE dete fel şi fel de îndreptări, care mai de care mai alarmantă, care de care mai competentă şi aia, vine acu’ unu’, alt specialist, unu’ Ionuţ Purica, expert şi el în energie şi mediu, la Institutul de Prognoză Economică al Academiei Române, vine, zic şi ne strigă HO! Opriţi-vă adică, nu mai bateţi câmpii, că uite-acilea: „Noi facem fracturare hidraulică în România de vreo 30-40 de ani, la Ploiești. Și nu s-a întâmplat nimic, nu a sărit nimeni în aer. Lucrurile se întâmplă acolo de mult astfel”. Carevasăzică iar cu Ploieştiu’, c-au mai fost acolo-şa neşte probleme, c-o republică… ceva…!
Acu’, noi cu cine votăm?
Care-i specialistu’?

Publicitate

11 comentarii la “Mulţime de tâmpiţi au vărsat tone de cerneală!

 1. Mitzaa Biciclista spune:

  În nici un caz presa 🙂

 2. dlnimeni spune:

  Specialistu’ e cine se ordona!

 3. Sibilla spune:

  Proteste în mai multe orașe din lume împotriva proiectului minier de la Roșia Montană
  http://selectnews.ro/proteste-in-mai-multe-orase-din-lume-impotriva-proiectului-minier-de-la-rosia-montana/?fb_comment_id=fbc_633267166714149_6651242_633270493380483#f3523efa24

  Pe durata Protestelor : RTV și Antenele NU au transmis despre….. MITINGURILE DE PROTEST DIN ȚARĂ ” SAVE ROSIA MONTANA ”
  Media online : Jurnalul Național , DC News – intonează ode, bagă de zor sondaje CONTRAFĂCUTE și MINT cu nerușinare cum că românii ar fi deacord cu cianurile !!!
  AU LUAT ATITUDINE : Radu Tudor, AM PRESS, Cotidianul
  S-A RELATAT ÎN PRESA INTERNAȚIONALĂ :
  REUTERS
  http://www.reuters.com/article/2013/09/01/us-romania-goldmine-idUSBRE9800FU20130901

  DEMOTIX
  http://www.demotix.com/news/2557738/romanians-protest-london-against-rosia-montana-cyanide-gold-mine#media-2557558

  http://affaires.lapresse.ca/
  http://affaires.lapresse.ca/economie/energie-et-ressources/201309/01/01-4685200-un-projet-canadien-de-mine-dor-scandalise-des-roumains.php

  http://www.napi.hu/

  http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/tuntettek_a_verespataki_aranybanya_ellen_ketezer_ember_tunhet_el.563329.html

  CONCLUZII :

  1 – Radu Tudor așteaptă ȘI în numele nostru, răspunsuri de la Guvern !!
  2 – Victor Ponta – REMEMBER ?
  pe website-ul actualului premier, Victor Ponta, există o listă cu cele 15 propuneri ale USL de guvernare. La punctul 8 scrie “respingerea Proiectului Roşia Montană: cu evaluarea respectului pentru mediu, interesul naţional şi combaterea corupţiei politicienilor”. http://www.victorponta.ro/content/cele-15-propuneri-ale-usl-de-guvernare
  3 – Crin Antonescu pare biiine instruit de duduia Văleanu și NU NUMAI ( !! ) pe tema cianura la Roșia Montană, dar…. uită, la fel ca ceilalți liederi, politicieni că : ei NU sunt Statul, ei NU sunt proprietari ai țării ci reprezentanți ai unor votanți, că ei sunt pe actualele funcții VREMELNIC și NU au niciun drept să joace barbut cu viitorul copiilor noștri !
  4 – Senzațional! Șocant! Incredibil! În România, jurnaliștii se sinucid în grup, contra cost!
  cei de la Gold Corporation au băgat bani mulți în presă, cumpărându-i astfel tăcerea. Dar pentru niște bani, oricât de mulți ar fi ei, presa nu-și poate abandona funcția principală, aceea de a informa. Ca să vă dați seama cât de penibilă este situația, să facem o paralelă între ce se întâmplă acum și situația de anul trecut, din ianuarie. O manifestație de susținere a medicului Arafat, la care au participat câteva sute de oameni, a fost amplificată enorm de presa care susținea USL (aproape toată presa). Protestele care au urmat, la care participau zilnic cel mult 2-300 de inși, aveau în presă dimensiuni epice. Astfel, USL a răsturnat guvernul PDL și a ajuns la putere. Între altele, useliștii promiteau atunci anularea proiectului Roșia Montana, dar asta contează mai puțin la noi, promisiunile politicienilor nu valorează nimic. Acum, de zece ori mai mulți oameni s-au adunat în București, alte mii de persoane au protestat în țară și în afara granițelor, iar presa cumpărată de cei de la Gold Corporation nu poate nici măcar să relateze subiectul. Problema e că atunci când 2000 de oameni se află în stradă, la o manifestație care nu a fost promovată în presă, ci doar în mediile sociale, poți ignora acțiunea, ca editor, doar dacă ești complet imbecil. Practic, printr-un astfel de comportament, jurnaliștii demonstrează că nu mai au nici cea mai mică legătură cu interesul public. Și-atunci, de ce să le ceri oamenilor să te urmărească? De ce să le ceri să aibă încredere în tine?

  Acum, ce nu înțeleg luminații care conduc instituții de presă azi așa cum o făceau acum douăzeci de ani. Jurnaliștii nu mai sunt gate-keeperi. Presa se transformă, iar jurnalist poate fi, acum, oricine. Dacă tu, televiziunea x, nu relatezi un eveniment, nu mai înseamnă, ca acum douăzeci de ani, că el nu a existat. Paradigma s-a schimbat. Acum, nu îți trebuie un ziar sau o televiziune pentru a face jurnalism. De ani buni, informația nu mai este deținută de puțini și distribuită celor mulți. Acum, informația este deținută de mulți și distribuită unor nișe. Ce vreau să spun este că în era mediilor sociale jurnalistul nu mai valorează nici cât o ceapă degerată dacă nu știe să se pună în interesul publicului său. Pentru că publicul nu mai are nevoie de jurnalistul respectiv decât dacă acesta își face treaba. Când nu mă mai informezi, când vrei să mă păcălești, să mă manipulezi, atunci eu, consumatorul, renunț la serviciile tale. De ce pot face asta? Simplu, pentru că astăzi, spre deosebire de acum douăzeci de ani, îmi pot lua informația din foarte multe locuri. Nu mai sunt consumator captiv. Pentru că astăzi, spre deosebire de acum douăzeci de ani, pot lua legătura într-o secundă cu oricine, fără să mă coste nimic. Pot accesa fără costuri resurse la care acum douăzeci de ani nici jurnaliștii, pe atunci cu adevărat importanți, nu aveau acces.

  Ceea ce s-a întâmplat în această seară, când multe instituții de presă au ignorat protestele la care au participat mii de oameni, demonstrează că mare parte din presa românească este dominată de mentalități depășite, care distrug orice șansă a breslei de a se reinventa în interesul oamenilor. Când mii de oameni ieșiți în stradă nu determină o dezbatere serioasă în presă pe un anumit subiect, atunci asta nu e presă, este doar un instrument de manipulare grosolană, aflat în mâinile unor băieți care nu își dau seama că, fără un public puternic în spate, presa nu valorează nimic.
  Doar cenzura ceaușistă putea reuși ce-au izbutit editorii de presă, astăzi: să facă cea mai importantă știre din nașterea nepoatei președintelui și să ignore prezența a mii de protestatari în stradă. Deci, ce făceau jurnaliștii de frică înainte de 89, fac acum pentru o șpagă. Capitalism, frate!
  http://patraru.altphel.ro/2013/09/01/senzational-socant-incredibil-in-romania-jurnalistii-se-sinucid-in-grup-contra-cost/
  VREM VOT LA VEDERE PE PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ – SĂ ȘTIM CINE SUNT CEI CARE NE SCUIPĂ CIANURA-N OBRAZ !

 4. Sibilla spune:

  Solicităm : VOT LA VEDERE PE PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ ! SĂ ȘTIM CINE SUNT CEI CE NE SCUIPĂ CIANURA-N OBRAZ… !!
  http://sfinx777.wordpress.com/2013/09/02/solicitam-vot-la-vedere-pe-proiectul-rosia-montana-sa-stim-cine-sunt-cei-ce-ne-scuipa-cianura-n-obraz/

 5. Sibilla spune:

  De ce afirm că Securistul de la Anvers, DEMISU, e până-n gât în AFACEREA SECOLULUI RMGC ? Simplu ! Pen că el și frate-său, Mirciulică au o slăbiciune pentru afacerile cu armament ! La Roșia Montană NU aurul e vânat ! Miza exploatărilor de la Roșia Montană sunt metalele rare, URANIUL, mai ales !!
  Să gândesc mai departe…. nu pot pentru ca să mă gândesc pen că s-au gândit biiineeee de tot alții naintea dumneamea și-s toti din lumea politichiei de doi bani, nah. Io-s numa io, nițel ne-bună pentru lumea lor ” bună ”. De “yellow cake” se ocupă traficanții de armament pe care îi știm, nu-i așa…. armamentul nuclear nu-i printre preocupările cetățenilor DEMNI și onești, ci…. E preocuparea celor ce fac afaceri ilegale cu străini pt a obține bani mulți, mulți să aibă și pe piept după ce se cară la Belzebut.

  REMEMBER – Afacerea Roşia Montană şi implicarea lui Traian Băsescu
  http://www.romanialeaks.org/2012/01/afacerea-rosia-montana-si-implicarea.html
  REMEMBER – ADINA VĂLEAN SOAȚĂ DE CRIN
  Adina Vălean, a trecut în tabăra cealaltă şi a votat împotriva adoptării rezoluţiei prin care se recomanda interzicerea folosirii metodei cu cianuri în minerit. Adina Vălean spune acum că şi-a schimbat poziţia iniţială, din 2007, pentru că s-a documentat mai serios în privinţa utilizării cianurilor.
  – seminarul organizat de europarlamentarul Adina Vălean a fost sponsorizat de Roşia Montană Gold Corporation (RMGC).
  http://adevarul.ro/news/eveniment/efectul-lobby-eurodeputat-trece-aur–cianuri-1_50ace69e7c42d5a6638b7f31/index.html
  REMEMBER : – tot despre soața Crinului, duduia Adina Vălean
  ” Europarlamentarul Renate Weber a acuzat-o atunci pe Adina Valean ca a organizat evenimentul impreuna cu firma canadiana care ar urma sa exploateze zacamantul, RM Gold Corporation, la care nu a fost invitat niciun opozant al ideii. Mai mult, atunci cand Renate Weber a incercat sa ia cuvantul, Adina Valean i-a taiat microfonul, impiedicand-o sa vorbeasca. ”
  Ponta: Voi vota impotriva proiectului Rosia Montana. Antonescu se mai gandeste… ( Crin , soț de Adină Vălean )…
  Remember – și luați aminte !!
  Dacă Victor Ponta este capabil să-şi respecte cuvîntul dat, atunci ar trebui să-i permită domnului Chiţoiu să lucreze full-time pentru RMGC şi să nu mai piardă timpul în şedinţe la Palatul Victoria şi la minister. Premierul însuşi spunea la începutul lunii mai că decizia guvernului său în privinţa RMGC va însemna garanţii pentru protecţia mediului, renegocierea contractului şi decuplarea totală a proiectului de lobby-ul şi interesul politic şi că decizia va fi luată fie înainte, fie după alegeri sau, adăuga el, “poate niciodată”.
  Rămîne însă o întrebare. Ce l-a făcut pe Daniel Chiţoiu să rişte un scandal? Suntem doar cu o săptămînă înainte de locale şi într-o perioadă cu miză mare pentru parlamentarele din toamnă. Ce l-a făcut pe d.Chiţoiu să sfideze programul politic al guvernului din care face parte?
  Să ne gîndim că Daniel Chiţoiu face parte din PNL ? Să ne amintim că soţia lui Crin Antonescu, Adina Vălean, a votat în Parlamentul European împotriva rezoluţiei anti-cianuri adoptată în 2010 contrar hotărîrii luate prin vot de conducerea partidului? Să ne amintim că soţia lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, a votat atunci pentru rezoluţie şi că s-a pronunţat deschis împotriva RMGC?
  Sau să gîndim mai simplu că bursa de la Toronto reacţionează pozitiv la declaraţii precum cea a lui Traian Băsescu în Parlament la începutul anului sau a lui Daniel Chiţoiu de vinerea trecută?
  http://www.stelian-tanase.ro/interese-obscure-la-rosia-montana/
  …………………………………………………………………………………………………………………..
  În fine, altă bombă : newsreporter in 02 septembrie 2013 la 10:00

  Descinderi ale politiei din Elvetia si Franta la birourile artizanului afacerii Rosia Montana

  Politistii din Elvetia si din Franta au declansat, aproape simultan, descinderi la mai multe proprietati, in general birouri, care apartin sau au o legatura directa cu principalul artizan al afacerii Rosia Montana. Miliardarul Steinmetz este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, iar astazi este investigat la nivel mondial in cazul sesizarilor de coruptie din jurul, asa suna comunicatele oficiale, “ unei afaceri miniere de miliarde de dolari”. Prestigioasa publicatie The Guardian precum si Reuters, una dintre cele mai mari agentii de informatii din lume, relateaza in aceste zile pe larg ce se intampla.

  mai multe informații despre excroc :http://www.corectnews.com/social/politia-din-elvetia-si-franta-efectuat-descinderi-la-birourile-miliardarului-steinmetz
  …………………………………………………………………………………………………………………………………
  Sorin Frunzăverde și-a făcut stat în România !!!
  Fostul ministru al Apărării se face vinovat de acte de trădare națională și ar trebui închis, mai ales pentru modul în care a acționat ani de zile în vederea constituirii proprietății acestei ficțiuni economico-financiare • Așa se explică, în contextul regionalizării, de ce Sorin Frunzăverde l-a acuzat pe Traian Băsescu că-l spionează și că în România există poliție politică, când, de fapt, autoritățile statului verificau modul în care sute de mii de hectare din județele Caraș-Severin, Timiș, Mehedinți și Hunedoara treceau în posesia Comunității de Avere • Zeci de judecători au consfințit dreptul de proprietate al unor așa-ziși urmași ai grănicerilor Imperiului Austro-Ungar • Unul dintre judecătorii Tribunalului Caraș-Severin a legalizat un statut în care această Comunitate de Avere interzice relațiile cu statul român, altele decât cele diplomatice, interzice membrilor comunității drepturile constituționale și înființează propria forță armată
  http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/sorin-frunzaverde-si-a-facut-stat-in-romania-102414

 6. Sibilla spune:

  Adevărul are multe fețe și niciun obraz – Roșia Montană și ” preșul ” pe care zboară !
  http://sfinx777.wordpress.com/2013/09/05/adevarul-are-multe-fete-si-niciun-obraz-rosia-montana-si-presul-pe-care-zboara/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s