Cum o dai, cum o suceşti, referendumu-l zbârceşti!

Şi a dat Dumnezeu şi s-a pronunţat sfânta CCR asupra constituţionalităţii reducerii pragului prezenţei la referendum, de la 50 la 30%. Că doară PDL e de-nţeles că face opoziţie, la urma urmelor e normal şi c-o face la CCR, anormal mi se pare că o face cu…. Da’ astea fiind datele problemei să vedem ce-avem noi aicea, vorba cântecului, noroc că mi-am luat alicea!
Păi PDL-u’ ca PDL-u’ are interes să pună talpă peste tot şi, având în vedere că cei cu naşu-n suflet sunt predominanţi la CCR, era de aşteptat că vor amâna aplicabilitatea noului prag de 30% cu un an. Deci noul prag la referendum este constituţional, da’ se poate aplica abia la un an de la introducere.
Bine, bine, s-au asigurat astfel că nu mai există pericolul suspendării lui Băse pentru încă o repriză. S-au asigurat şi că vor amâna adoptarea noii constituţii, rugându-se să fie valabilă şi vorba aia cu… boală lungă, moarte sigură. Problema e că Băse nu câştigă nimic din asta, ba pierde, că oriş’cât, el iese din scenă la anu’. El avea interes să-şi ţină referendumu’ lui, ăla cu 300 de parlamentari într-o garsonieră! Or, cu hotărârea pe care numai ce-a luat-o CCR-u’, tocmai de la ăsta şi-a luat Băse adio, că nici dracu’ nu speră să treacă referendumu’ băsesc pragu’ de 50% pentru a fi validat, nici dacă pe 4 iulie o să aflăm că mai suntem doar 18 milioane de toţi! Şi dacă legea asta o să iasă, să zicem, pe 15 septembrie, pragu’ putând fi aplicat la anu’ pe aceeaşi vreme (după 15 septembrie), mai fă Băse referendum, cu două luni înainte de alegeri!
Se poate spune, deci, că Băse a zbârcit-o, că şi-a dat cu stângu-n dreptu’, că singur, singurel, mă rog, cu ajutoru’ PDL-ului, şi-a tăiat creanga pe care stătea. Că USL-u’ o să ţină referendumul pentru noua constituţie odată cu alegerile prezidenţiale. Fără pagubă, că Constituţia, odată votată şi trecut referendumul, intră în vigoare aproape imediat şi, oricum, Băse va fi istorie. Şi ce istorie…!
Părerea mea e că de fapt el a devenit deja istorie. Mă rog, nu zic da spun! Că se vede treaba că oricum ar fi votat CCR-u’ tot în pagubă băsească era!

Publicitate

6 comentarii la “Cum o dai, cum o suceşti, referendumu-l zbârceşti!

 1. plano spune:

  Pe base-l intereseaza sa faca un referendum pentru a scoate din anonimnat miscarea populara a consilierilor sai. Rezultatul nici nu conteaza.

  • Cârcotaşu spune:

   @ Plano,
   Ei, asta o zici matale ş-o mai zic şi alţii (nu zic cine, persoane importante), numa’ că n-a lămurit nimeni cum i-ar scoate din anonimat referendumu’ pe ăştia care se ştie cine sunt, că de fapt nu-s nimeni! Şi pentru când să-i scoaţă de moţ? Pentru 2016? ‘Aida de, bre! Şi zi aşa, rezultatu’ nu contează! Rataţi să fie! Păi nu mai bine un sondaj? 😆

  • dlnimeni spune:

   Plano, multa lume a laudat surprinzatoarea miscare cu referentumul celor 300 si numai eu zic ca asta arata saracia de idei a presedintelui, nevoit sa reincalzeasca, in pana de idei, supa de antart. Decizia CC (al PCR) ii ofera dlui Basescu ceea ce e mai pretios pe lume: timp. Si ii securizeaza pozitia de presedinte. Chestiunea este alta: decizia de a se aplica o formula de referendum dupa un an este neconstitutionala, nicaieri in constitutie nu se vorbeste de o aplicare intirziata a unei decizii, iar CC nu este legislator! Insa nu avem nici un for la care sa fie atacata decizia CC (chiar, va trebui sa reiau ideea asta pe blogul dlui Nastase)! Presedintele are doua probleme mari de tot: un nou euromandat pentru eba si propria securitate judiciara. Viitorul ebei il face sa oscileze intre pedele si miscarea populara, fiindca nu stie care dintre ele vor obtine suficient procentaj pentru ca, in afara de eba, sa mai ofere ceva eurolocuri. E clar ca, cu eba in fruntea listei, ca sa intre si la 3%, au festelit-o, si atunci eba trebuie pierduta pe undeva, pe locurile 3-5 ale listei, dar asta inseamna 9-15% rezultat electoral. Asta explica unele miscari prezidentiale. Pentru propria securizare, presedintele mai trebuie sa reusesca sa-l infunde pe dl Nastase pe cit mai multi anisori in septembrie: cererea dna pentru 10 ani la acea jale de dosar si proces este graitoare. Daca reuseste asta, atunci nu mai are de cine se teme: candidatii la premierat sunt din alta generatie, au ei insisi de furat ca sa se mai gindeasca la cine ce a furat inaintea lor, iar viitorul prezident, Antonescu sa zicem, se va lua judiciar de presedinte doar daca ratiunea de stat ii cere sa faca asta.

   • Cârcotaşu spune:

    dl. Nimeni,
    Scuze că mă bag în vorbă, da’ nu prea-l văd pe dl Năstase acţionându-l în justiţie pe Băse. El e mult prea împăciuitor. Mai degrabă, deşi ar fi complet deplasat, îl văd… întorcând şi celălalt obraz!

 2. dlnimeni spune:

  Carcotasu: e blogul dvs., nu?
  Nu e vorba de persoane, ci de o generatie pe care prezenta civica a lui Nastase o poate impulsiona, ii poate da o dinamica, prin simpla ei fiintare.
  Sa ne imaginam, pastrind scala, ceva echivalent la nivelul blogului dvs.: dvs., plano si cu mine am putea face un gen de activitati blogeristice impreuna, insa nu ar mai fi acelasi spirit participativ si ideatic daca dvs, de exemplu, nu ati putea avea activitate blogeristica pentru un numar de ani.

  • Cârcotaşu spune:

   @ dl. Nimeni,
   Sigur, limitându-i-se drepturile pe un termen mai lung, ceea ce deja e realizat, Năstase va fi împiedicat să ocupe funcţii publice. Nu va putea fi însă împiedicat, orice alte pedepse va primi, să afecteze, dac-o va vrea, securitatea despre care vorbeaţi, a lui Băsescu, după ce i se va termina mandatul. Şi asta pentru că şi un deţinut poate depune plângere penală. Şi cum sunt convins că aş fi sprijinit şi de dumneavoastră şi de Plano, în situaţia în care mi s-ar interzice dreptul la activitate blogheristică, sunt convins şi că dl Năstase ar primi un larg sprijin într-o asemenea întreprindere!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s