Români împotriva României!

A devenit notorie, la Bruxelles, poziţia antiromânească a unor eurodeputaţi români. Aceştia au reuşit să determine pe alţi eurodeputaţi străini să se declare oripilaţi de asemenea atitudine. Astfel, Raportorul Comisiei de buget finanțe din Parlamentul European, eurodeputata spaniolă Inés Ayala Sender, și-a manifestat dezgustul față de tipul de intervenții nervoase, bazate pe ranchiună, ale europarlamentarelor PDL, Monica Macovei și Elena Băsescu.
Ele au siderat-o pe eurodeputata spaniolă cand s-au opus ca George Pufan, reprezentatul guvernului român, să fie nominalizat în Curtea Europeană de Conturi.
Comisia a avizat, totuși, cu 14 voturi la 13, nominalizarea lui Pufan.
„Ne-am văzut confruntați cu diverse episoade lamentabile. La fiecare propunere a guvernului român în privința unui candidat de fiecare dată primeam tot felul de scrisori anonime care încercau să discrediteze absolut aiurea persoana propusă de executivul de la București”.
„Aceste blocaje vin mereu din partea eurodeputaților PPE, mobilizați de o manieră iresponsabilă de colegii lor din România. Nu vorbesc aici doar de doamna Monica Macovei, dar și de doamna Băsescu care, nici măcar supleant, vine cu încăpățânare, de fiecare dată când este audiat un candidat român, ca să voteze împotriva lui, numai și numai pentru faptul că este propus de actualul guvern din România. Mi se pare penibil. Aici nu trebuie să tratăm chestiunile importante, care îi privesc pe reprezentanții statului român, din considerente partinice, cu atât mai puțin din ranchiună personală”

Mă gândeam să pun aici şi portretele celor două putori. M-am răzgândit, pagina aceasta ar suporta cu greu atâta hidoşenie. Cei ce simt nevoia să le adreseze urări, trimiteri şi altele asemenea, e suficient să-şi închipuie, tot ce reuşesc a-şi imagina mai oribil pe lumea asta şi, deşi tot nu vor reuşi să le „vadă” pe cele două, să dea drumul urărilor, că sigur le vor parveni! Din partea mea, maximă căldură!!

PS – Reacţia eurodeputatului spaniol a fost determinată de votul împotrivă pentru nominalizarea reprezentantului guvernului român, George Pufan, la Curtea Europeană de Conturi.
Cu toată opoziţia PPE (inclusiv a PDL şi a celor două pupeze), dl. Pufan a fost votat cu 14 voturi pentru, 13 împotrivă.

Publicitate

5 comentarii la “Români împotriva României!

 1. Ghita Bizonu' spune:

  Din ciclul imperiul contrataca :
  Corespondentul Le Monde în România, Mirel Bran, a scris următorul articol, publicat de cotidianul francez în ediţia de miercuri, sub titlul ”Monica Macovei, incomoda icoană a libertăților în România”
  http://www.cotidianul.ro/le-monde-monica-spala-vasele-telefonul-suna-sunt-presedintele-basescu-215633/
  Un articol sa iti dea lacrimile.. tovarasa Lenuta Codoi, Analfabeta de Larga Recunoastere Internationala nu a beeenficiat de asa o lilmba de lux

 2. Ghita Bizonu' spune:

  Observam doar viteza cu care s-a purces la reperarea onoarei icoanei … drepturilor procurprolor.

  Monde a publicat pe 11 luna asta. Sender a zis ceva pe 3 sau 4. (nau m fgasit docoment) Cam acum 7 zile afost discutia in Romania adica pe 6. articol scris si trimis. Si mai aleas cetit si aprobt spre publicare – si nu era stire care sa trebuiasca s fie data, sa trezeasca mare interes gazetaresc samd ci i povestioara lacrimogena car eputea s apara sau nu. Da care este publicate extrem de repede la concureanta cu piata aia unde se incaira tucaleeteii sau cu sucare din Atena.

  • Cârcotaşu spune:

   @ Ghiţă,
   Bre, nu am scris nici despre ce-a publicat Le Monde, nici despre ce mănâncă Mirel Bran. Eu m-am referit la ce-a ajuns să constate oricine, în cazul de faţă eurodeputata spaniolă Inés Ayala Sender. Lămurit? Mai clar de atâta nu pot spune şi pen-că o repet, te rog eu mult nu mă mai face să-ţi explic înc-odată! Dacă nu vrei să ţii subiectul, oricum nu te mai fă că-l înţelegi şi că-l comentezi!

   • Ghita Bizonu' spune:

    Bre …. e acelasi lucru. Stim cam cu totii ca sunr unii care din st triescv :denigrarea Romaniei si a a poporului roman . Spanioloaica ne-a confirmat ce stiam – sa zic asa fara dovezi.
    Sa fii snatis si scuze de deranj.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s