Şi la un caz… pac la Rǝsboiu’!

Bre, nea Ponta, mie nu-mi place de ochii lu’ matale şi tre’ să-mi faci, să-mi dregi, cutare, cutare, cutare că dacă nu, ui’ce-ţi fac:…!

Valer MarianValerică de la Satu Mare

Cam aşa zice senatoru’ PSD Valer Marian în panarama publicată în Cotidianu’.
Acu’ ce să zic, ca un cetăţean simplu, ar trebui să mă reped la beregăţile domnului Ponta, întrebându-l: Cum ie musiu? Ie adevărat ce zice stimabilu’? Ei bine, nu mă reped!
Da’ dac-aş sta puţin să cujet, păi m-aş întreba şi io, ca tot omu’ (ceva mai răsărit): Bre, da de unde pisici (unii spun Puii mei) le ştie el p-astea, da’ mai ales de când? Ei bine, io nu mă-ntreb, c-ar însemna să ne-ntindem la supoziţii, speculaţii etc.
Da’ nu poci să nu bag sama că „stimabilu” zice că el prezintă „Modul în care Victor Ponta și Ilie Sîrbu pot fi șantajați”. Şi nu oricum, el enumeră pe puncte, 8 pentru Victor Ponta şi 4 pentru socru-s’u, subiecte pe care le consideră sensibile pentru cei doi, pentru care ar ceda şi-ar face sluj la Traian Băsescu.
Cineva s-ar putea întreba: bine, bine, da’ cum de te trezişi tu taman acu’, ce nu ţi-a convenit? Că-i clar că nu ţi-a convenit ceva şi te-ai apucat să dai la gioale! Da’ io uite, nu mă-ntreb chestia asta.
Ba chiar merg mai departe şi-l cred capabil de bună credinţa cu care i-a zis de la obraz: bre, nea Ponta, io nu ştiu ce şi cum e p-acolo prin PSD ( 😯 ), da’ vezi că mă deranjează cutare chestie. Dac-ar fi fost atât, ar fi fost cum ar fi fost, da’ Valerică nu s-a oprit la asta, cică i-a trimis, prin socru’su o „notă” care l-ar fi putut interesa. Aşa zice Valerică în articolu’ publicat la Rǝsboiu’, scris de mânuţa lui!

Probabil că se credea că voi prezenta public anumite aspecte cuprinse într-o notă pe care, în urmă cu două săptămâni, i-am transmis-o în scop preventiv şi animat de bună credinţă preşedintelui Victor Ponta, prin intermediul socrului său Ilie Sârbu, liderul Grupului senatorial al PSD. Nota respectivă conţine informaţii exprimate de foşti şi actuali lideri politici şi de opinie ori de foşti şi actuali şefi ai serviciilor secrete din România…


Păi nea Valerică, p-acilea pe la noi, miticii, chestia asta pe care-n „naivitatea” lu’ matale sătmăreană ne-o prezinţi drept dovadă a slăbiciunii lu’ Ponta, e taman dovada că tălică l-ai şantajat pe preşedintele PSD şi că ăsta, şantajabil cum îi zici, ţi-a tras o smetie de te-ai dus matale pe spate de f’o tri ori! Că zici cu subiect şi predicat cum i-ai transmis „nota” prin socru-su’, cu două săptămâni înainte de congres. Ăsta, care zici matale, ie şantajat de Băsescu, ş-ai dat cu lux de amănunte motivele, nu s-a lăsat şantajat de tine, băăăă, nărodule! Ceea ce, dacă cunoşti cumva demonstraţia prin reducere la absurd, ne conduce la concluzia că tălică ieşti sărăcuţ rău de tot cu… mintea, că tocmai ai reuşit să demonstrezi că ce spui tălică e o chestie care nu se poate! Care nu-i adevărată! Că pe Ponta-l doare-n pix de subiectele pe care le şopteşti tălică-n taină, la ziar. Şi-ţi transmit un sfat: Stai ş-aşteaptă, că doar e ştiut că… fericiţi cei săraci cu duhul, căci a lor va fi împărăţia cerurilor! Doar că acilea, în lume, ascunde-te, nu te mai arăta! Numa’ stai ş-aşteaptă… ziua d-apoi!

Publicitate
Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

7 comentarii la “Şi la un caz… pac la Rǝsboiu’!

 1. Ghita Bizonu' spune:

  Este saracut. Cu mintea. Ca din „acuzarea” sa pctle 1-4 par a fi de mantuiala sa nu zic inposbil de probat. Da „dau” bine la un anume public!!! Sa nu mai zic ca cele cateva luni de „boema” pareiziana sunte un acident de tinerete „care i-a bagat mintile in cap ca nu tot ce zboara se mamanca” si pe care il recunoaste si Ponta… nu poqa fi nici de cum un motov de santaj .. doaer de ceva mistocareala ieftina sau de moralizare a adolescntilor (ba nu faceti ca mine !!!)

  • Cârcotaşu spune:

   @ Ghiţă,
   Bre, păi chestia cu „boschetăreala” de la Paris, din 1990, a fost dată pe post de mama lui Ponta, la Antena 3, în emisiunea lui Gâdea, din 28 februarie 2013. Puştiu’ avea 18 ani atunci, după o excursie a rămas la Paris unde s-a „descurcat” asemeni multor tineri teribili, la vremea respectivă. Nu merge nici ca miştocăreală cu scop de moralizare a fraierilor! În rest, s-a văzut ce frică i-a provocat, că l-a lăsat pe nea Valerică să le facă publice! :mrgreen: Acu’ mai lipseşte ca prostu’ dracului să declare că-şi teme viaţa…

 2. gina spune:

  La mulți ani de bucurii!

 3. dlnimeni spune:

  Paste Fericit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s