Demenţa face ravagii!

În timp ce în România nu mai e Băsescu cel ce face agenda presei, mai nou locul lui fiind luat de Victor Ponta, puţină lume mai găseşte timp să „digere” o ştire externă. Deşi informaţiile ce ne parvin sunt extrem de neliniştitoare, în media românească ele sunt reflectate la modul minimal.

???????

Da, este vorba de încingerea tărâţei în purtătorii căpăţânilor şi ele înfierbântate, „conducătorii” Coreii de Nord, care ameninţă cu războiul nuclear SUA, da’ bineînţeles şi pe fraţii lor, Coreea de sud, şi cam tot ce mişcă primprejur, că şi China a masat forţe armate la graniţa cu Coreea de Nord, nefiind prea clar pentru ce, dar gândesc ca fiind prea puţin probabil că pentru a-i sprijini pe belicoşi. Conform agenţiei sud-coreene de presă, Yonhap, Nord-coreenii au deplasat pe coasta estică o rachetă cu rază medie de acţiune, de tipul KN-08, a cărei distanţă de transport este apreciată la 10.000 km
Sigur, având 2-3 rachete capabile să transporte ogive nucleare, ei nu pot reprezenta un pericol strategic pentru SUA dar, acele rachete, chiar dacă ar exploda deasupra oceanului şi tot ar reprezenta un pericol imens pentru planetă. Asta fără a lua în calcul posibilitatea ca acestea să nimerească o ţintă terestră, fie ea situată în Coreea de sud, Japonia etc, caz în care distrugerile cu greu ar putea fi estimate.
Odată cu încetarea Războiului Rece toată lumea a sperat că a scăpat de ameninţarea nucleară. Iată însă că nu s-a sfârşit cu demenţa, fie că aceasta are un strat subţire de vopsea ideologică, religioasă sau de orice altă natură. Apariţia unor asemenea specimene nu face decât să dea apă la moară adepţilor necesităţii existenţei unui „jandarm mondial” şi a reacţiei preventive a acestuia, pentru a evita a se ajunge la situaţii explozive ca cea de faţă. Altfel, în 45 de ani de război rece nu s-a ajuns la asemenea ameninţări şi demonstraţii iresponsabile. În caz de ceva, nici nu îndrăznesc să mă gândesc la ripostă!

UPDATE:

Coreea de Nord a transmis, vineri, ambasadelor tuturor guvernelor reprezentate la Phenian că nu mai poate garanta securitatea acestora, începând cu data de 10 aprilie, și să ia în considerare evacuarea personalului, pentru că există “riscul unui conflict”.

Şefii misiunilor diplomatice ale statelor Uniunii Europene se vor reuni sâmbătă, la Phenian, pentru a decide eventuala retragere a personalului diplomatic.

Publicitate

18 comentarii la “Demenţa face ravagii!

 1. shogunu' spune:

  Demenţa poate face într-adevăr ravagii Cârco-san. Numa’ că noi avem altele pe cap 😦
  „Românii au talent”, „Spitalul de demenţă”, „Las Fierbinţi”…
  Iod în farmacii nu-i…
  Pula calului 😦 Ne-om vedea „dincolo”.
  Banzai!

 2. Maximmouse spune:

  Carco San! 🙂 🙂 🙂

  Prietene, mie mi se pare ca de fapt , tocmai spre desfiintarea jandarmului mondial se lucreaza acuma.

  Planeta? Crezi ca jandarmului mondial i-a pasat cat negrul sub unghie de planeta pana acuma? 🙂 🙂 🙂

  Ceea ce ai vazut corect este ca , intradevar, o bombita peste jandarm este chiar „moartea” pentru el. Cred ca ai sa asisti la o „retragere” strategica! 🙂 🙂 🙂

  Inima sus, sau cum zice onorabilul Shogun care nu gaseste iod, Banzai! traim vremuri interesante…mie mi-ar fi placut sa nu le traiesc pe astea, dar daca tot se intampla, ochiul cat sarmaua , geana pe ei! 🙂 🙂 🙂

  • Cârcotaşu spune:

   @ Maximmouse,
   Bre, tălică ieşti Shogun? Să mor io că dacă mă iei cu „Carco San”, îmi vine şi mie să te iau cu „Mouse San”. Hă, hă, hă, ce-mi plac glumele mele! Bre, jăndaru’ n-o să piardă ocazia de-a o face lată, dacă la asta te referi, nu el o va mierli ci alţii, printre care şi noi. Chiar te aştepţi la o „retragere strategică”? Îmi pare rău, da’ cre’ că baţi câmpii. Moartea nu e pentru el, e pentru noi, dacă n-ai înţeles încă. ‘ai să ai sănătate!
   PS. Ţi-aş rămâne dator dacă m-ai lămuri cine lucrează acu’ pentru „desfiinţarea jandarmului mondial”. Maestre, mă luminezi? 😯 😯 😯

   • Maximmouse spune:

    Stimate Carcotasu,

    Nu , nu te luminez, observand eu ca esti usor urzicat de exprimarea mea , hai sa-i zic nepermis de intima.

    Carco, acest lucru , explicatia pe larg adica, este de dorit sa o afli deocamdata singur….de ce sa o articulam , chiar acuma? Eu , am facut doar un pariu…:) 🙂 🙂

    Retine totusi, „retragerea strategica”. Atat! 🙂 🙂 :)…..si inca : pacienta:) 🙂 🙂

   • Cârcotaşu spune:

    @ Maximmouse,
    Nu-s urzicat bre, ie glumă! Doar că te-ai adresat de parc-ai fi Shogunu, uite la el, că el s-a urzicat! Acu’ cică s-a dus la o bere!

   • Cârcotaşu spune:

    Ahaaaaa! Ca’e va’zică doar te ‘teşi mare! Bine că ‘seşi!

   • shogunu' spune:

    Ce dracu’ ?!?!?!?! 😯
    Io-l bag în mă-sa pe ăl de încearcă să mă copieze!!!
    Banzai!
    De fapt KAMPAI că mă duc să beau o bere!

   • Cârcotaşu spune:

    @ Shogunu’,
    Lasă-l bre, că-i d-al nost’! 😆
    Să-ţi fie de bine!

  • shogunu' spune:

   Io-l las, că ce să-i fac?!?!?!?!

 3. Ghita Bizonu' spune:

  Fac doar pe nebunii … Nu ar indrazni ..

  • Cârcotaşu spune:

   @ Ghiţă,
   Io ştiu? Când îţi ia Dumnezeu minţile…!

   • Ghita Bizonu' spune:

    Nu sunnt sinucigasi
    Ei stiu prea bine ca sunt antipatizati si de rusi si de chinezi (comunistii chinezi ii cam considera o aberatie dinastica) . Corea de Nors a subzistat –dupa 1991- doar ptr ca Rusia si China nu doreau sa vaza intarindu-se in zona influenta SUA. Ca Rusia si SUA nu ar fi dorit sa vaza China intervenind . Si ptr ca China cam considera Coreea ca fiind daca nu curtea din spatele casei .. macar ca trotuarul din fata casei -adica spatiu piblic da nu parca in poarta mea !!
    Stabimea RPDC stie foarte bine ca utilizarea armelor nucleare din prima le-ar pune lumea in cap. Lumea : SUA, Rusia, China. (adica replica ar fi distrugatoare si nucleara. In primul rand mai multe rachete de croaziera dotate cu focoase nucleare tactice.Care ar pulveriza fortele armate ale Coreei de Nord)
    Si RPDC au prea putine bombe si prea putine rachete … adica prima salva lee consuma pe toate.
    Acu s-ar intrebarea ar fi :da la ce le mai folosesc armele nucleare?!
    Ei ei .. armele nucleare ii asigura ca evita o confruntare militara clasica …unde data fiind diferenta tehnologica uriasa ar perde sigir si destul de iute. D’aia nu pot folosi armele nucleare la la „deschidere”. Ci trebuiesc pastrate ptr final – un final waegeberian Götterdämmerun . Caci se stie ca in acest caz Correa de Sud si Japonia sunt “ostatice”

   • Cârcotaşu spune:

    @ Ghiţă,
    Bine, bine! Aşa o fi, cum zici tu, doar că teoria ta cam suferă de faptu’ că oricând le-ar folosi, la-nceput sau la urmă, tot n-au decât de-o salvă şi oriş’cât, se cheamă că şi-au f…t direcţia, că după aia purceaua-i moartă-n coteţ, cu curu’ la uşă, aşa că te-aş întreba: eşti sigur, tu, că ei ştiu considerentele astea pe care, frumuşel, le-ai înşirat tu acilea? Nu de alta, da’ după cum se pare au instalat şi a doua rachetă, să fie gata de lansare? Crezi tu c-ar fi atât de handicapaţi încât să creadă că le merge cu şantaju’? ‘Aide, bre, prea mare cacealmaua, că şi nuca americană-i tare, ăştia deja le-au cam spus că n-au decât, să-i dea drumu’!
    Mie chestia-mi pare mai simplă: Ăia mor de foame acolo, la modul propriu, nu-i o figură de stil. Sigur e că n-o să recunoască niciodată c-au dat-o-n bară şi că sunt nişte imbecili, aşa că merg pe varianta clasică, de vină-s imperialiştii americani. Ar fi, carevasăzică, gata de sinucidere. Oricum, ei nu prevăd niciun mod de ieşire din fundătura în care s-au băgat. Tu crezi că tembelu’ ălălalt, din secta aia sinucigaşă, care-a murit şi el în focu’ pe care şi l-au dat, chiar a crezut că vine Dumnezeu Tatăl să-i ia la El?
    Cum ziceam, chinezii-s călare pe ei, au masat trupe la frontieră. Asta, crede-mă, nu prea arată că ar lua-o-n glumă. Ba au luat-o foarte în serios, că doară nu le convine un covor de atomice în „curtea lor din spate”, ba cred io că salvarea situaţiei ar fi ca chinezii să facă puţin turism pe la Phenian.

   • Ghita Bizonu' spune:

    e de abia de acu se creaza conditiile unie „troici” intre dracii cei mari.
    Si ca China a trimis ceva trupe .. orice ocazie buna sa pui leatu in priza!!!!

    Insa dementii aia de la Phenian stiu bine cele scrise de mine si stiu si mai mult …

   • Cârcotaşu spune:

    @ Ghiţă,
    Bibicule, cum le zici matale mai rar!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s