Băse: Cum mă rup io în figuri pentru Shengen!

Pentru cunoscători nu e o noutate modul în care o guvernare, lipsită de dorinţa de-a rezolva problemele curente ale naţiei, pentru a prosti poporu’, îşi creează singură probleme pe care să le rezolve uşor, astfel încât să creeze impresia că trudeşte din greu pentru binele general. Dar asta prespune multă imaginaţie, odată „rezolvată” o „problemă” trebuie născocită alta, că doar n-o să stea degeaba ditamai guvernarea. Aşa că, un „preşedinte” ales, care-şi dă cu cărămida-n piept cu atribuţiile sale pe linia politicii externe, fără nicio activitate în acest domeniu în afara „activităţilor curente declarate” pe lângă licuricii aleşi pe criterii de mărime, îşi fixează, din start, nişte obiective fără nicio importanţă, de regulă nerezolvabile şi uşor sabotabile, în caz de pericol de-a fi rezolvate accidental, pentru a avea subiecte de discuţie permanentă, cu care să ne arate nouă, oricând, cum moare el pe altaru’ patriei, cum arde el să ne aducă-n „rând cu lumea”.
Aşa că, odată intraţi în UE, el prezidente Băse ne-a ameţit cu nevoia de a „rezolva” problemele MCV şi ale admiterii în Spaţiu’ lu’ Shengen. O pâine albă de mâncat cât o dura mandatul de guverna… pardon, ăăăăla de preşedinte.
MCV-u’? Păi ăla n-are moarte, că până-n 2012 opoziţia atenta permanent la independenţa coanei Justiţia, independenţă şi onoare „reperată” numa’ de băsei. Iar după 2012, acu’ adică, cu USL la guvernare, cum stăpânu’ băselelor nu mai are nici urmă de legitimitate, sigur că ţelul lui principal e veşnica reformă a justiţiei, adică menţinerea ei sub controlul său politic. MCV-u-i vine mănuşă, e marota lui. Nu e nevoie decât s-o pună pe Monica să mai tragă alarma la Bruxelles, cum USL-u’ vrea s-o subordoneze pe coana Justiţie şi MCV-u’ e reanimat, chiar dacă e ţinut în viaţă numai de aparate (servicii, DNA, procuratura generală, CCR, CSM)!
Cu spaţiu’ Shengen e la fel, o chestie pe care n-a (vrut) reuşit el s-o rezolve-n 6 ani, căreia acu-i bagă strâmbe. Că doar n-o să reuşească Ponta ce n-a vrut el să reuşească în atâta amar de vreme.
Da’ acu’ e naşpa pentru el! În sfârşit, Ponta şi-a dat seama că de fapt putem trăi fără Shengen, că doară Marea Britanie nici nu vrea-n Shengen şi n-or fi britanicii aşa de proşti. Bine, ei nu vor să nu mai aibă dreptul să aibă control la frontieră! Da’ noi ce cusur avem? Haida de, că nu ne-om mai permite să plătim nişte grăniceri, acolo? Păi e la mintea lu’ cocoşu’ că dacă ceri ceva ţi se va condiţiona de altceva. Da’ dacă nu mai ceri nimica, ce-o să fie, ce-o să ţi se mai impună? Ideea cu renunţarea la cererea de admitere în spaţiul Shengen e o găselniţă de milioane, care-l lasă pe Băsău fără obiectu’ muncii. Bine că le-a dat Dumnezeu gându’ ăl bun, măcar acu’! Că doară noi, odată trecuţi de frontiera cu Ungaria, suntem în spaţiul Shengen, nu ne mai întreabă nima nimica. Şi ce mare inginerie să prezinţi buletinu’ lu’ Istvan la graniţă?

PS – Poate îi vine gându’ ăl bun lu’ Ponta să-i zică lu’ Barroso că ni se cam fâlfâie de MCV, că ei sunt liberi să ni-l aplice, da’ noi avem alte treburi, mai bune, de făcut!

Această intrare a fost publicată în Ei şi!?.

2 comentarii la “Băse: Cum mă rup io în figuri pentru Shengen!

 1. Sibilla spune:

  ” BULANGIUL POLITIC ” ( citat din clasic în viață Iancu Simion-Simi ! ) Sorin Frunză”verde”, zice așe :
  ” Sorin Frunzăverde,, la finalul şedinţei din 5 martie a.c., a declarat presei că, în opinia sa, în Caraş-Severin, PSD-ul va fi în opoziţie şi în următorii opt sau doisprezece ani (!). ”
  DE UNDE DEDUCEM CĂ USL E O MARE PĂCĂLEALĂ, NU E….
  VĂ ZISĂI CĂ ALTA-I MISIA MASONULUI ” LIBERAL ”, NICIDECUM ACEEA DE-O FLUTURĂ NAIVII CARE-L VĂD DREPT, I-AUZI ” SALVATOR AL NAȚIUNII ”, PE STĂPÂNUL LUI PETALĂ…. 😛
  pe FEUDA Caraș-Severino, FRĂȚIA PNL-PD-L – bine mersic, ca-ntotdeauna !!
  Paradoxal, de când USL are majoritate absolută în Consiliul Judeţean, cu 21 de voturi din totalul de 31, lucrurile merg mai greu şi hotărârile se iau abia după discuţii aprinse. Iar grupul PSD votează, de regulă, contra. Votul împotrivă al social-democraţilor, însă, nu reuşeşte să blocheze hotărârile, deoarece în consiliu funcţionează o alianţă discretă, dar eficientă, între liberali, PP-DD, PDL şi UNPR.- http://www.argument-cs.ro/content/%C3%AEn-cara%C5%9F-severin-psd-este-%C3%AEn-opozi%C5%A3ie
  “Domnu’ Goe”, Şef La Stănişoară
  Dacă ignorăm ieşirea nervoasă (a câta?) a lui Crin Antonescu la adresa ziariştilor, cu trimitere la premier, ştirea zilei ar putea fi transferul semi-surpriză al lui Stănişoară de la PDL la PNL Cum, nu ştiţi cine e Stănişoară? Cel mai baban peşte pe care liberalii puşi la cură intensivă de îngrăşare l-au pescuit până acum în apele tulburi şi portocalii. E, sau era până azi, ditamai primvicepreşedintele democrat-liberalilor.

  Sigur, era de aşteptat ca unii să se grăbească să se aşeze la masa puterii, ca să mai prindă ceva tacâmuri şi bucate, înainte ca grosul fostelor trupe fidele lui TB să se înghesuie înfometate la poarta urmaşilor Brătienilor. Dar parcă nu te aşteptai să dezerteze, fix înainte de marile bătălii din partid, unul dintre beneficiarii cei mai marcanţi, chiar dacă destul de discreţi, ai şezutului în preajma jilţului de la Cotroceni.
  Ia să vedem ce spunea Stănişoară până nu de mult, despre noul lui şef. Acesta era acum vreo 4 luni “cel mai ridicol şi caraghios politician roman. Un adevărat Domnu` Goe de care Caragiale ar fi fost tare mândru!”. Sau “își șantajează adversarii puternici din motive puerile”. În calitatea sa de apărător al statului de dreapta în faţa cohortelor de comunişti care au vrut să-l suspende pe tătucul TB, înfiera public “stilul dictatorial al lui Antonescu de a-şi teroriza colegii de partid, speriat de prăbuşirea lui în sondaje şi de lipsa de încredere a electoratului în viziunea sa politică”. Că pe liderul PNL nu-l interesează ce părere avea despre el noua achiziţie… e una. Că aceasta a descoperit brusc unde stau adevărul şi lumina, e alta. Dar amândouă spun multe şi triste despre consecvenţa, corectitudinea, verticalitatea, convingerile şi seriozitatea oamenilor politici de pe la noi.
  În plus, gestul mârlănesc de a abandona corabia care ia apă prin toate încheieturile, fără să sufle o vorbă, să-şi ia rămas bun de la colegi, să le explice ce l-a determinat să facă acest pas, spune şi mai multe depre “vedeta” zilei. În fond, pe mâna partidului democrat a ajuns de 3 ori deputat, o dată consilier prezidenţial, şi o dată ministru al apărării.
  Dar problema cea mare nu e asta. În fond, personaje ca el nu sunt noi în istoria ţării noastre şi nici nu vor dispărea vreodată. Ci rezidă în modul în care cei care vorbeau zi şi noapte de România bunului simţ se îndepărtează constant de ea. Şi fac compromisuri peste compromisuri, pentru beneficii obscure.
  Dacă Plăcintă n-a adus nimic, decât, poate, aura de mamă model şi ceva costume făcute pe măsură noilor colegi, dar nici n-a cerut nimic, Frunzăverde a venit cu o oarecare zestre electorală în judeţul păstorit de atâta timp, Stănişoară nu ştiu exact cu ce-a venit. Poate cu bunele relaţii de prietenie care l-au propulsat de la Casa Poporului la Palatul Cotroceni şi de acolo la Palatul Victoria. La ce-or să-i folosească acestea lui Antonescu… rămâne de văzut. Dar poate că n-ar strica să se arate mai puţin ultragiat de pactul de coabitare Ponta-Băsescu, în timp ce strânge sub pulpana sa oamenii preşedintelui.
  de Radu Herjeu
  Citeste mai multe pe http://raduherjeu.ro/domnu-goe-sef-la-stanisoara/
  CONCLUZIONÂND :
  ÎMI MENȚIN OPINIILE
  1. – PETALĂ E O BIATĂ MARIONETĂ, NEVER EVER PREȘEDINTE, PREȘ AL ALTORA VĂZ CĂ INSISTĂ SĂ … RĂMÂNĂ !!
  2. – TIRI băSECU, TIRI FRUNZĂ”VERDE” – TOT UN DRAC , ACELAȘI GHEM !! ACEIAȘI CELULĂ PT AMBII AMÂNDOI JMECHERI S-AR CHIAR IMPUNE !!
  3.- va zisai ca FRUNZA”VERDE” ARE UN PLAN DIABOLIC SI RABDARE DE-AL PUNE-N APLICARE IN ETAPE….
  p.s. mâine la Rășița vine buldogul, are-un zapis și pentru frunzesky, deși tranzacția s-a făcut de muuult timp… popolari ioropeni, majkă, nu se-mpiedică ei de naivii ce mai cred că direcția ar rămâne ALDE, nu în opoziție ca PSD, ca să-l cităm pe Fiara frunză”verde” – ăștia e prezicători, majkă 😛
  CITĂM AGAIN DIN FRUNZĂ”VERDE” :
  ” Sorin Frunzăverde,, la finalul şedinţei din 5 martie a.c., a declarat presei că, în opinia sa, în Caraş-Severin, PSD-ul va fi în opoziţie şi în următorii opt sau doisprezece ani (!). ”…….

 2. Sibilla spune:

  ADIO PNL !!! INTRĂ-N SCENĂ PNDL CU IOROPENII POPOLARI STĂNIȘOARĂ, VIDEANU… BOSS FRUNZĂ”VERDE” !!!! DE ” SUCCESURI ”, MĂI DRAGĂ CRIN…. AI AJUNS PREȘUL LOR, MARIONETĂ, GROPARUL PNL!
  Frunzăverde confirmă că va aduce și alți democrat-liberali în PNL: „Vor mai fi veniri”. Pe cine ar putea avea în vedere
  Vicepreședintele PNL Sorin Frunzăverde, fost prim-vicepreședinte al PDL, a confirmat miercuri că în perioada următoare exemplul lui Mihai Stănișoară va fi urmat și de alți democrat-liberali care vor adera la PNL. „Vom continua acest demers de construire a unei foarte puternice grupări de dreapta în PNL. Partidul e deschis unor asemenea demersuri, înțelege să grupeze oameni politici de valoare. Da, vor mai fi veniri”, a spus Sorin Frunzăverde pentru ziare.com. Frunzăverde a precizat că „l-a încurajat” și pe Mihai Stănișoară să vină în PNL. „E un câștig, o personalitate, un foarte bun om politic”, a mai declarat Frunzăverde. De remarcat că acesta a fost întrebat la începutul lunii februarie într-o emisiune la Antena 3 care ar fi democrat-liberalii pe care „i-ar lua” în PNL, iar de pe lista de cinci nume dată de Frunzăverde în fața lui Mihai Gâdea nu lipsea Mihai Stănișoară. Celalalte patru personaje politice evocate de vicepreședintele liberal la momentul respectiv erau fostul primar general al Capitalei Adriean Videanu, fostul deputat Romeo Raicu, deputatul Gheorghe Albu (trezorier al PDL) și liderul senatorilor democrat-liberali Cristian Rădulescu.
  A.M.PRESS
  http://ampress.ro/stiri/frunzaverde-confirma-ca-va-aduce-si-alti-democrat-liberali-in-pnl-vor-mai-fi-veniri-pe-cine-ar-putea-avea-in-vedere/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s