Pentru el n-a mai rămas. Timp

S-a petrecut. Acum am aflat. A fost şi pe aici şi prin alte părţi. Blogger şi el, internaut cu state vechi. Nu ne-am înţeles noi totdeauna, ba a fost o vreme când ne ciondăneam. Acum nu mai contează. Oricum, era un om cu convingeri.
A semnat ultimul post, pe blogul său, pe data de 10 februarie. De atunci a fost tăcere. Nu foarte lungă, nu prevestitoare de petreceri definitive. Bibliotecaru a fost un nume foarte cunoscut pe net. Dar şi omul, Gheorghe Florescu, se simţea bine-n pielea lui.
Dar nici asta nu mai contează. Atât omul cât şi bloggerul nu mai sunt printre noi.

Dumnezeu să-l odihnească!

Publicitate
Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

35 comentarii la “Pentru el n-a mai rămas. Timp

 1. Simion R suciu spune:

  Nici nu stii cat doare o chestie ca asta. Urata.
  Dumnezeu sa-l odihneasca.

 2. Radu Humor spune:

  Mai sper să fie vreo farsă…..
  Poza pe care-o folosea mă face să nu pot crede această cumplită veste …..

 3. Cârcotaşu spune:

  Simion R Suciu,
  Da, doare. Timpul rămas pentru fiecare e măsurat!

 4. Cârcotaşu spune:

  @ Radu Humor,
  Eu cred că tocmai o asemenea farsă ar fi mai cumplită. Mulţi dintre noi vom dispărea fără să se ştie. N-avem notorietate încât să se ducă vestea. Despre unii care au amici cu care conversează şi pe viu, nu numai pe net, putem afla. Acesta-i şi cazul de faţă: http://antideontologul.blogspot.ro/2013/02/dumnezeu-sa-l-odihneasca-in-pace.html#comment-form sau aici http://horiapana.wordpress.com/2013/02/18/ramas-bun-prietene-bibliotecaru/
  Doar că poza înşală, e o poză din tinereţe. Altfel, dacă vorbim despre autorul cărţii „Confesiunile unui cafegiu”, atunci află că a fost născut pe 8 mai 1944, deci în mai care vine ar fi împlinit 69 de ani. Imaginea din clip-ul pe care-l prezint e şi ea cu ceva timp în urmă.

  • DeSeGe spune:

   Sunteti intr-o mare eroare. Cel din video nu are nicio legatura cu Bibliotecaru. Prietenul nostru avea in in jur de 47 de ani si nu a publicat nicio carte. In schimb a lasat multe lucrari pe care dorea sa le publice. Calculatorul sau este plin dar ce pacat ca nu va avea cine sa i le scoata la lumina. Mama lui este bolnava si dintr-o penise nu vad cum ar reusi.

   • Cârcotaşu spune:

    @ DeSeGe,
    Domnule, dacă te simţi mai bine în eroarea în care te situezi, să-ţi fie de bine!
    Să trăieşti!

   • DeSeGe spune:

    S-a mai facut aceasta confuzie in virtual, ca Bibliotecaru ar fi acelasi cu G. Florescu autorul cartii „Confesiunile unui cafegiu” . Chiar el a infirmat pe bloguri ca nu este el. Bibliotecaru avea pana in 48 de ani, fapt confirmat si de cineva care l-a ajutat impotriva vointei lui. Mai precis i-a ajutat mama la spital.

 5. plano spune:

  Tare harnic a fost acest blogger!
  Era ingrozitor de scrupulos in comentariile constitutionale.
  In anii trecuti am avut unele dispute pe aceasta tema. Nu stiam ca el este cafegiul Florescu din Rosetti.
  Fara el… parca suntem mai singuri!

  Poate exista alta lume fara internet? Nu cred!
  Daca Bibliotecaru nu va mai scrie in virtual… inseamna ca nu exista alta lume!

 6. […] totusi (mai) sper  ca nu e adevarat… Am citit si eu aici, aici, aici… Bibliotecaru’ (pe numele sau Gheorghe Florescu) nu mai e printre […]

 7. Ghita Bizonu' spune:

  Dumnezeu sa-l odihneasca.

 8. shogunu' spune:

  Îmi pare tare rău. Mă combătea bine.
  Dumnezeu să-l odihnească!

 9. dlnimeni spune:

  Dumnezeu sa il odihneasca.

 10. Ica St. O. Victor spune:

  Dumnezeu să-l odihnească în pace!
  Condoleanţe familiei.

 11. Dumnezeu sa-l odihneasca.

 12. Dumnezeu sa-l ierte.

 13. balbeck spune:

  Am vazut ca in ultimul timp nu a mai scris pe blog.Nu mai scria nici pe alte bloguri.
  L-am intalnit pe bibliotecaru pe un site de socializare,dar avea alt nick.Avea poza sa de pe blog pe site-ul ala.Cel ce folosea contul ar fi sa aiba 40 ani.
  Dar mi s-a parut foarte pesimist pentru 40 ani,avea un calculator vechi,un tanar si-l schimba imediat……
  Era cam cel mai activ din toti…..pe toate blogurile il intalneam.Ne-am inteles bine.Daca ne contram,era in gluma.
  Imi pare rau,Poate nu a murit…..poate a vrut doar sa se retraga……scria ca o sa ajunga in curand langa Adrian Paunescu.Am crezut ca e gluma…..

 14. Doru spune:

  Să-i fie călătoria ușoară și alte lumi accesibile …

 15. Nu pot crede! Mai zilele trecute polemizam cu el pe blogul meu. 😥

  Dumnezeu să-l ierte! Şi să mă ierte dacă a considerat că am fost vreodată nedreaptă în dialogul cu el.

  Ştie cineva ce se întâmplă cu mama lui? 😥

 16. Velisar Iancu spune:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 17. M.Voicu spune:

  scrisoare pentru un Prieten momental foarte îndepãrtat
  @Bibliotecaru, februarie 8, 2013 la 1:02 am, poate ultimul sãu comentariu la AN/lansare-blogn-roll-vol-2-si-3: În aceste două volume… există şi comentariile noastre? Blogul este un site special numai prin aceste comentarii…
  @Bibliotecaru, ianuarie 20, 2013 la 9:12 pm, poate cel mai succint comentariu la AN/perchezitii-la-csm-si-la-penitenciarul-jilava: 😀 Mobilul telefonului mobil.
  @Bibliotecaru, ianuarie 9, 2013 la 6:00 pm, comentariu cu autocitare la AN/sa-schimbam-agenda-de-preocupari: “Mersul spre vest” nu mai este o prioritate de ceva vreme, pentru că UE se pare că merge spre est pentru împlinirea noii ordini mondiale. … http://bibliotecarul.blogspot.ro/2013/01/opaaaaa-incepe-rasturnarea-paradigmei.html

  Dacã-i adevãrat ce nu se ştia, Dumnezeu sã-l aibã în grijã ❗
  În loc de candelã: 💡

 18. M.Voicu spune:

  Imaginea pe care o daţi mai sus îmi aminteşte cã la 15.02.2013 la FET / Simpozionul Brâncuşi Titulescu, am vãzut o privire care mi-a amintit versul lui Octavian Goga: …şi-atâta jale-n casã. O fi fost chiar Bibliotecaru’ ?

 19. balbeck spune:

  Carcotasu,bibliotecaru a scris si la mine pe blog…………i-am vazut blogul.Am spus subtil ca e posibil sa-i fi „furat” cineva poza de pe blog si sa i-o puna pe site-ul ala de socializare…….in fine.

 20. […] contează. Atât omul cât şi bloggerul nu mai sunt printre noi. Dumnezeu să-l odihnească! + la https://numarareainversa.wordpress.com/2013/02/22/pentru-el-n-a-mai-ramas-timp-2/ Alte comentarii pe blogul domnului Adrian Năstase […]

 21. Scrie opinia ta spune:

  Cel ce apare in imagine nu poate fi Bibliotecarul. Asa cum l’am perceput din comentarii, Bibliotecarul era un om foarte strict/exact in exprimare, un izolat din punct de vedere social, singura exceptie parand internetul.. Dumnezeu sa’l odihneasca.

 22. plano spune:

  @Carco
  Pe blogul lui C preda chiar Bibliotecaru neaga ca el ar fi acel Florescu, autor al carții „Confesiunile unui cafegiu”

  http://cristianpreda.ro/2009/11/15/acum-20-de-ani/

  cpreda { 11.15.09 at 2:24 PM }
  Gheorghe Florescu, alias Bibliotecaru: Dacă sunteți Gheorghe Florescu, autorul “Confesiunilor unui cafegiu”, publicate la Humanitas, ați făcut deja foarte mult din ceea ce scrieți că are nevoie societatea noastră, dezvăluind cum funcționa cea comunistă. Dacă nu sunteți acel Gheorghe Florescu, îi puteți totuși urma exemplul, vorbindu-le semenilor dvs despre bine și rău, despre decență și indecență, despre valoare și non-valoare etc.

  19Bibliotecaru { 11.15.09 at 3:22 PM }
  @ cpreda

  Nu sunt acel Florescu (înţeleg că nu aţi intrat pe blogul meu, caz în care aţi fi observat că am 15 – 20 de ani mai puţin).

 23. Iepurele de Martie spune:

  Chiar si fara probele irefutabile aduse de Plano, era EVIDENT DIN START ca Gh. Florescu cafegiul si Bibliotecaru sunt doua persoane diferite. Eu mi-am exprimat deja convingerea pe Deca(b)logul muschetarilor, unde Radu Humor a postat un link catre anuntul de mai sus si unde am adus, cred eu, cateva argumente incontestabile:

  „Si, totusi, inca ma indoiesc de identitatea dintre Gh. Florescu cafegiul si Bibliotecaru.

  Mai intai, fiindca primul s-a nascut pe 8 mai 1944, iar despre ultimul, Horia Pana (nascut in 1956) scrie “era mult mai tanar decat mine” (poate a vrut sa scrie ca el era mult mai tanar ca Bibliotecaru…).

  Pe urma, sincer sa fiu, mi se pare ca exista o mare diferenta intre Gh. Florescu din filmul de pe blogul Carcotasului si Gh. Florescu bloggerul. Ultimul era prea timid si politicos, in comparatie cu primul, in conditiile-n care mai toti indivizii devin, din contra, mai tupeisti in spatiul virtual, decat sunt in realitate. Dar cine poate sti…

  Si inca ceva. Gasesc pe net, intr-o scurta biografie a lui Gh. Florescu cafegiul, si urmatoarea mentiune: “Participă la Revoluţia română, apoi la «fenomenul Piaţa Universităţii» ca şofer personal al unor jurnalişti americani”. Or, recent, Bibliotecaru i-a scris unui alt comentator, pe blogul lui Varujan Vosganian: “Eu am visat multa vreme la un IMS, dar, dupa ce nu mi-am mai luat carnetul de sofer, am considerat ca ar fi o extravaganta sa-mi cumpar o masina”. Sa speram…”.

  Acum, intrebarea este: despre care din cei doi Gh. Florescu se stie sigur ca a murit recent? Ca, daca este vorba despre cafegiu, m-as mira ca tizul lui sa fi murit concomitent. Eu, cel putin, inca sper…

  • shogunu' spune:

   Aşe Dolfi-baci! Şi io mi-am pus problema. Da’ am zis că…
   Om vedea de mai „publică” Bibliotecarul. Io sper s-o facă!
   Banzai!

  • Cârcotaşu spune:

   @ Iepurele de martie,

   …in conditiile-n care mai toti indivizii devin, din contra, mai tupeisti in spatiul virtual…

   Ha, ha, nu toţi îţi seamănă…! 😆 Dacă mi-ar fi făcut cineva o analiză comparativă de stil, între scrisul din cartea „Confesiunile unui cafegiu” şi un text scris pe blog de către Bibliotecaru, poate aş fi considerat asta ca un argument. În rest, toţi veniţi să spuneţi că nu credeţi, citaţi fel de fel de păreri (aia a lui Horia Pană e mortală, chiar credeţi că eu n-am citit-o?), de fapt doar impresii. Ei bine, eu am avut o discuţie cu Biblio, i-am pomenit de postura de cafegiu şi el n-a negat, dar nici nu s-a arătat încântat. Deci e clar, nu-i convenea, normal c-a contrazis-o în unele ocazii. Câţi dintre noi spunem pe bune tot adevărul despre persoana noastră? Să fim serioşi!

   • Iepurele de Martie spune:

    Iarta-ma ca-ti spun, dar incapatanarea ta de a dovedi ca ai dreptate (dupa atatea contraargumente incontestabile) mi se pare de un gust indoielnic, in contextul in care este vorba aici SI de un om care a murit recent. Tu te porti ca si cum ar fi o disputa oarecare pe bloguri si – ca de obicei – nu gasesti puterea sa scrii „Am gresit” (desi cred ca asta a devenit evident pentru orice individ cu scaun la cap). Cred ca atitudinea potrivita ar fi una de smerenie si mahnire, nu de cine are dreptate (mai ales cand este clar si a fost din start ca tu nu ai). Asa ca eu nu insist. Te las sa perseverezi in greseala.

   • Cârcotaşu spune:

    @ Iepurele de Martie,

    Cred ca atitudinea potrivita ar fi una de smerenie si mahnire, nu de cine are dreptate

    Întru totul de acord, aşa ar fi cazul.

    Asa ca eu nu insist.

    Aşa ţi se pare?

    Te las sa perseverezi in greseala.

    Îţi mulţumesc. Rămân îndatorat. Îţi voi asigura toate condiţiile.

 24. teatrulmasca spune:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Bibliotecaru a fost primul prieten al nostru din online, iar pe blogul sau „Blogul ratiunii…” ne-a oferit cu mult drag si pasiune un spatiu care ne-a onorat. Ramas bun, prieten drag al teatrului…

 25. conumarian spune:

  Bibliotecaru a fost unul dintre cei mai buni prieteni virtuali ai mei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s