Virusul gripei digitale!

Molimă mare dom-le, ceva de nu se poate. Aria de răspândire pare restrânsă dar, având în vedere faptul că se situează la nivelul ţării, deci nu numai o localitate acolo, nu ştiu dacă se încadrează la capitolul epidemii. Se pare că afectează mintea celor contaminaţi, care se tulbură, ulterior primelor simptome cu localizare interdigital posterioară.
A debutat înainte de alegeri, la Baia Mare, primul infectat fiind PNL-istul Cherecheş, chiar primarele de Baia Mare, care fără alte semne anterioare a început a da motive de excludere din PNL de parcă nu-i era bine. Asta s-a şi întâmplat, a fost dat afară, după ce-n campania pentru parlamentare primaru’ lu’ PNL n-a vrut să susţină candidaţii propuşi de PNL.
La fel s-a cam întâmplat şi cu alt primare de-al PNL-ului, căruia i s-a dus buhu’ că umblă cu şopârle băsiste la adresa PNL-ului şi asta după ce PNL-ul a avut cel mai mare succes obţinut la alegeri, din 1990 până în prezent. Nu mai departe decât zilele din urmă, un altul a prezentat simptomele maladiei, conu’ Tăriceanu, căruia brusc i s-a urât cu binele şi dă semne de molipsire cu gripa digitală.
Acu’, celor trei liberali de frunte este clar că li s-a întâmplat ceva neobişnuit din moment ce… se udă contra vântului, acesta bătând puternic şi constant în sensul invers celui în care i-ar păstra uscaţi. Nici probabilitatea vreunui succes previzibil al PDL-ului nu se anunţă, astfel că momentul ales pentru o eventuală dezertare către acest partid este total nepotrivit, când tocmai… ce i s-a făcut pomenirea de 40 de zile. Numai o contaminare cu f’un virus, ceva, ar justifica simptomele astea ce culminează cu pierderea minţilor şi săritul la beregăţile preşedintelui pe val, Crin Antonescu. Cârâiala lui Chiliman parcă s-ar mai lega de debarcarea lui de la conducerea organizaţiei Bucureşti, deşi e fapt împlinit, coliva s-a mâncat, i s-a făcut de 6 luni, ar fi cazul să-şi vază de drum. Da’ Tări, lovit parcă de streche, pare nemulţumit că nu e el alesu’ pentru candidatura din 2014, da’ parcă i-a luat Dumnezeu minţile, că până şi Jiji a băgat de seamă că asta nu mai e hotărârea PNL-ului ci a USL-ului, şi că nu poate decide PNL-u’ dacă va catinda Crin sau altu’!
Aşa că e clar, e o formă de gripă, că doar e anotimpul potrivit. Nu e clar dacă respectivii şi-au făcut vaccinul antigripal sau e vorba de vreo tulpină de virus scăpată de vigilenţa OMS, dar manifestările incipiente sunt clare, încep cu un prurit interdigital posterior care declanşează o puternică dorinţă de alinare prin scărpinare. În faza ulterioară se pare că virulenţa mâncărimilor îi conduce la manifestări grave, ce le afectează judecata şi viitorul. E boală grea, domnule! Se pare că deocamdată n-a făcut victime decât în PNL şi primul tratament aplicat a fost excluderea. Urmează să vedem dacă se va aplica şi-n continuare sau se va găsi un tratament alternativ.
Numele virusului, al „gripei digitale” nu vine, cum credeţi, de la digit, ci de la locul în care apare manifestarea de prurit, între degetele de la picioare.

Publicitate

16 comentarii la “Virusul gripei digitale!

 1. Cârcotaşu spune:

  Am fost întrebat cum e cu localizarea asta, interdigitală posterioară! Păi simplu, mâncărimea se manifestă între degetul mare de la piciorul stâng şi degetul mare de la piciorul drept, posterior, adică-n spate nu-n faţă. Mai de-a dreptu’ se cheamă că îi mâncă-n cur, dom-le!

  • shogunu' spune:

   Dreptate ai coane 😆
   Se pare că ceva pute rău în PNL. Numa’ că, dacă ar vrea, Tăriceanu & Co îi pot mînca oricînd ficaţii lu’ Crin. Nu mi-ar părea rău…
   Banzai!
   PS: Io-s liberal convins!

   • Cârcotaşu spune:

    @ Shogunu,
    Zici că Tăriceanu ar putea să-i mânce ficaţii lu’ Crin? 😯 Poa’ să-i mânce p…! Să fim serioşi, tocma’ el care era aşteptat în decembrie 2008 să facă guvern şi el s-a fandosit ca fata mare-n noaptea nunţii, de a reuşit să-ngroape PNL-u? ‘Aide, bre…! 😯 Unii uită că tocma’ pentru rezultatele din 2008 a pierdut Tări şefia lu’ PNL-u? Pe barba lui? Să… în barba lui! 😆

 2. plano spune:

  @Carco,
  Jocuri de glezna !
  E mai usor sa te scarpini posterior decat intre degetele de la mergatoare! 🙂
  In PNL trebuie mentinuta activa atitudinea antipesede.Doar vezi cat de catraniti sunt liberalii „autentici” pe Crin…chestie pe care o percepe si Crin.
  Miscarea lui Tariceanu…. pana la posterior 🙂 e buna pentru o eventuala sincopa in USL, neprovocata de PNL.
  E buna si daca Crin ajunge la Cotroceni!
  Atunci liberalii vor bate din pinteni sa faca si guvernul, nu?
  Cu cine premier… daca nu cu Tariceanu?

  • Cârcotaşu spune:

   @ Plano,
   Păi da, doar că nu prea se văd ăia cătrăniţi, „liberalii autentici”, că doară văzuşi cum a fost mazilit Cherecheş, fără drept de apel. Şi cu guvernu’ liberal, tocmai ce i-am zis lu’ Marian. Păi pomana cu susţinerea guvernului minoritar nu mai ţine că-i Tăriceanu băiat de carter! au ei acu’ 150 deputaţi, da p-ăilalţi 150 îi are PSD-u’, tocmai bine să-l dea pe Tări cu curu de pământ să-l scarpine. Pân-acu’ e clar că-l mâncă-n cur şi nu-i de bine pentru el! Dacă rupe USL-u’, e clar c-au rămas cu marfa-n soare!

 3. Marian spune:

  La Chiliman…nu prea am cine stie ce pretentii dar Tariceanu !!! Pe vremea cand era Prim Ministru presa al numea ” Moliceanu”, acum si-a adus aminte ca de fapt al cheama altfel si doreste s-o si dovedeasca ? O fi fost in vizita pe la tat-su vitreg { fireste la o partida de spiritism} si l-o fi anuntat ala ca poate avea ceva sanse de castig eventual daca rupe PNL-ul in doua …precum Petre Roman cu ” democratii ” sai ? 🙂

  • Cârcotaşu spune:

   @ Marian,
   Bre, ce vrea el nu-i ruperea PNL-ului ci a USL-ului. O ţine ca gaia maţu’ că PNL-u’ alege catindatu’ la prezidenţiale pentru 2014, făcându-se că uită că la înfiinţarea USL s-a stabilit clar tandemul Antonescu-Ponta. El se vrea şulfă da’ de fapt e cutră. Io nu crez c-o să meargă careva pe mâna lui, aia cu care nu se scarpină-n cur! 😆
   Ş-asta pen’ că, place sau nu, candidatul PNL fără sprijinul PSD nu are nicio şansă, cum de altfel nici guvernul Tăriceanu nu ar fi supravieţuit în cei 4 ani de certuri cu Băsescu, chestie cu care se laudă fără niciun merit Tăriceanu, fără sprijin de la PSD. Punct!

   • plano spune:

    Mai corect spus fara sprijinul lui Iliescu si Nastase.
    Geoana il daduse deja de cota pe Tariceanu.

   • Marian spune:

    Piano a grait exact ca la Scriptura adica : ADEVARAT ! 😀

   • Cârcotaşu spune:

    @ Plano @ Marian,
    ‘Aide, bre, daţi-o-n … mă-sii. PSD a însemnat Geoană numa-n 2009 la alegerile prezidenţiale, în turul 2, când Antonescu a promis că-l susţine şi s-a ţinut cinstit de cuvânt. Acesta e şi motivul pentru care consideră astăzi că Antonescu este omul care merită susţinerea PSD. Ce-are Geoană cu chestia asta? Nici cât are sula cu prefectura!

 4. plano spune:

  @Carco
  Spre aducere aminte.

  Pe data de 24 septembrie 2007, PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului Tăriceanu, intitulată 1000 de zile de haos – Sfârșitul guvernării de dreapta. Ea a fost însoțită de cele 139 de semnături ale parlamentarilor social-democrați. Pe data de 3 octombrie 2007 moțiunea a fost supusă votului plenului Parlamentului. Pentru ca moțiunea, inițiată de PSD, să conducă la retragerea îndrederii acordate Guvernului Tăriceanu erau necesare 232 de voturi din numărul total al parlamentarilor. La finalul votului, rezultatele arătau astfel: din 374 parlamentari prezenți, 220 au votat pentru, iar 152 împotrivă, existând și două voturi anulate.

  Atunci, pentru ca Iliescu l-a infruntat, Geoana vroia sa se prostanaceasca si sa-l excluda din partid.

 5. Ica St. O. Victor spune:

  Tariceanu s-a tampit! Clar e dus… in barca matrozului uzurpator. Ce, crezi ca si-a schimbat directia imprimata de euforia fraudarii alegerilor prezidentiale de catre Basila in decembrie 2009? Atunci, mai avea putin si-i transmitea o telegrama de felicitare impostorului. Daca ar putea l-ar desanta pe Crin si-ar da PNL-ul pe mana tartorului sa-i mai uneasca asta inca o data, asa cum a facut cu aripa „draga Stolo@ – Stoica, cand a mai muscat o halca din partidul asta renascut mai apoi, precum pasarea Phoenix.

 6. Ghita Bizonu' spune:

  Ntz. Tariceanu a baut apa dupa Gionelu’ Alla recunoscut ca Primul Prostanac al Tarii. Ca si pe Prostanac il apicase cestia ca el a stans meleoane de voturi doar ptr „inteligenta” sa deosebita.

 7. Cârcotaşu spune:

  ‘Aide dom-lor, c-aşa o putem bate-n cap oricât. Sigur, toate cârtelile voastre sunt bazate, doar că asta-nseamnă să dezgropi morţii. Că până una alta Tăriceanu a rămas în istorie că i s-a-mpotrivit lu’ Băse când ăla voia să facă alegeri anticipate, după care … . Nici alianţa DA nu prea pare a mai fi existat. Sigur că PSD-u’ a depus nu o moţiune, ci mai multe, de-a lungul timpului, da’ niciodată nu şi-au făcut iluzii că vor trece, până-n 2008. Da’ atunci deja nu mai erau singuri, iar acum când au trântit guvernu’ Unguent asta a făcut-o USL-ul. Acu’ io n-am zis decât că pe Tăriceanu îl mâncă-n cur şi voi parcă n-aţi fi de acord. Bine-bine, nu sunteţi de acord, da’ nu-mi veniţi acuma cu Iliescu şi Geoană, că nu despre ei era vorba. Eu m-am referit la noile încercări ale lu’ Băsău’ de a sparge USL-ul cu ajutoru’ unor neisprăviţi cum sunt Cherecheş, Chiliman şi, oarecum surprinzător, Tăriceanu. Am mai spus că ăştia s-au udat când s-au pişat împotriva vântului şi că n-au nicio şansă să se usuce, deci că-i mănâncă-n cur şi sunt diverse procedee pentru a-i scăpa de mâncărime, cea mai radicală fiind aceea a unui şut în cur. Asta e!
  ‘Ai s-aveţi o noapte bună!

 8. dlnimeni spune:

  Carco, au existat, in timp, semne ale apropierii dlui Tariceanu de dl Basescu. Eu am interpretat doua evenimente ca fiind doua semne in acest sens: afacerea avioanelor de protocol, desi ea nu s-a mai realizat; atunci cind presa a facut caz de avionul pe care presedintele si l-ar fi dorit, a aparut ca si premierul avea unul in intentie de cumparare, ceea ce presupunea, la vremea respectiva, o intelegere cu presedintele. Al doilea eveniment a fost intrarea, la alegerile dinainte, a dlui Tariceanu in parlament: intial, dl Tariceanu nu obtinuse numarul necesar de voturi, insa, dupa 24 de ore, BEC il scosese parlamentar iar un pedelist declara ca s-a culcat deara deputat si dimineata s-a sculat…nimic; asa ceva nu se puate aface fara macar incuviintarea dlui Basescu si se pare ca si actualul sef al uneperistilor, pe atunci sef la Ilfov, a fost implicat, cel putin asa cred, asa ar fi logic. In urmare, dl Tariceanu ar fi, in opinia mea, dator dlui Basescu si probabil ca acum a sosit vremea decontului. Daca privim nitel in jurul dlui Tariceanu, observam ceva interesant si anume ca el este sustinut de ramasitele grupului Quintus – Patriciu – Catarama – Tariceanu din razboiul interliberal din anii ’92 – ’96. Dl Chiliman aderase, atunci, la acest grup. Orban facea pe ideologul grupului – si il vedem si pe el, astazi, impotriva dlui Antonescu, insa nu chiar asa de guraliv fiindca, cred are motive. Despre Catarama stiu ca intretinea un grup propriu in cadrul penele, sub un nume frumos si cu ramificatii in mai multe judete si este probabil ca i-au ramas oameni acolo. Inca nu cunosc atitudinea lui Radu Stroe, cel care co-infiintase, in vechime „grupul de asanare morala”, parca am vazut ca se cam juca de-a demisia de la interne. Atunci, individul care a agitat drapelul de start a fost Hasoti si deocamdata nu aud nimic despre el. Foarte interesant, avem la penelisti o monstruoasa coalitie, Radu Campeanu fiind acum de partea fostilor sai adversari, iar din modul in care a inceput a vorbi, de citiva ani, Tariceanu, ca in My Fair Lady, e cam clar ca, in fapt, in timpul premieratului sau a tot fugit pe la dl Campeanu dupa sfaturi. Altfel, Quintus (173 note informative conform Ticu Dumitrescu) e prea batrin, pe Patriciu sper ca l-au ajuns gindurile mele bune, cam acestia vor fi, deci: Tariceanu, Chiliman, Orban, Hasoti, Stroe – si interesant de urmarit, ca indicatori, Stroe si Hasoti. Conexiunea presedintelui cu ei ar putea fi facuta si prin Valeriu Stoica – si el in grupul politic mentionat in trecut. Probabil ca ei merg pe varianta cunoscuta a guvernarii alaturi de competitorii politici autointitulati forte de dreapta, idee dealtfel veche. Ceea ce uita acei penelisti care urmeaza drapelul dlui Tariceanu este ca penelistilot le-a mers bine atunci cind au colaborat cu stinga. In opinia mea peneleul are un deficit de cadre, lucru care il dezavantajeaza pe dl Antonescu: sa iesi cu Fenechiu in guvern, nu mi se pare o mare gaselnita, insa probabil cam de acest fel sunt sutinatorii, oricum m-am saturat, datorita numarului lor mare, de figurile de satra pe care le-am vazut, la ceste alegeri, la canditatii penelisti, pe canalele de televiziune. Lucrurile se complica mai tare si din cauza ca evenimentele politice sunt de asa natura ca fiecare zi care trece, pina la prezidentiale, pare ca scade sansele dlui Antonescu, in loc sa le creasca. In fine, vom vedea ce va mai fi si cu penelistii.

  • Cârcotaşu spune:

   @ Dl Nimeni,
   Da, aveţi dreptate în ceea ce spuneţi, mai ales în legătură cu istoricul… mişcării anti PNL din cadrul PNL. Trebuie însă făcută diferenţa. PNL-u’ s-a curăţat de săritori în altă barcă odată cu V. Stoica şi Stolojean! După ei s-a cam lăsat liniştea. Cei ce-ncearcă acum să reîncălzească ciorba dezertărilor n-au nicio posibilitate de succes. Numai un bou nu vede că PNL-ul, partid de maximum 15%, a obţinut 33% din voturi, ce nici în visele cele mai optimiste nu putea spera. Cine se pune acum de-a-n curulea, nu vrea decât pierdere, e clar un trădător al intereselor PNL. Sigur, se pot face şi alte consideraţii, dar totul se reduce la asta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s