Gâgă redivivus

Vezi printre noii noştri aleşi şi pe câte unul despre care n-ai prea auzit până acum. Cum însă înţelepciunea populară ne spune să nu ne grăbim, putem constata că dacă n-am auzit până acum, auzim acum şi asta-i confirmarea altei zicale înţelepte: Niciodată nu-i prea târziu! Şi nu numai, aş putea face referire şi la vorba ceea: Când e să se aleagă prafu’!
Privindu-i poza, n-ai zice că-n el zace atâta perspicacitate. RemusCernea

Îl cheamă Remus Cernea, dar asta nu-i încă nimica faţă de anomalia pe care-a observat-o el, anume că străzile din România, când se intersectează, din neglijenţa celor ce le-au construit, o fac numai în formă de cruce, fiind deci intersecţii creştine. Ei, da’ nici asta n-ar fi nimica dacă-n ţara noastră n-ar exista şi cetăţeni de alte religii obligaţi să treacă prin semnul crucii, altfel riscând să moară de inaniţie sau să nu iasă de pe strada pe care locuiesc, în cazul în care refuză să se deplaseze prin asemenea locuri cu semnificaţie vădit religioasă. Asta a constatat-o pe pielea lui, alergând o zi întreagă prin Bucureşti şi încercând să boicoteze însemnele creştine. La sfârşitul zilei, obosit mort, înainte de a cădea din picioare, cu un ultim efort a protestat împotriva acestui act de discriminare a celor de alte religii:

Cine a făcut intersecţiile din ţara noastră nu s-a gândit că avem şi cetăţeni de alte religii, care nu se simt confortabil să dea prioritate de dreapta atunci când circulă pe o stradă în formă de simbol creştin“

Dom-le, cum să nu-i dai dreptate când aşa e. Or fi şi intersecţii în formă de X, da’ aia-i Crucea Sfântului Andrei, tot creştină. Acu’, gândindu-mă, nu mă pot abţine să nu mă-ntreb: Ce-i de făcut?
Nu cumva ar trebui realizate şi intersecţii în formă de semilună, ca să nu se simtă discriminaţi conaţionalii noştri musulmani?

Publicitate
Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

14 comentarii la “Gâgă redivivus

 1. shogunu' spune:

  În Sibiu toate intersecţiile or fost transformate în sensuri giratorii, recte în formă de cerc. Oare de ce religie aparţinem? 😯
  Banzai!

  • Cârcotaşu spune:

   Bre, shogunule, matale chiar nu-nţelegi că şi-n sensu’ jirator ieşirile-s tot în cruce? Că cercu’ şela-i inima crucii? Ce dreac să-ţi mai zic? Nu-nţelegi cam cum ar veni semiluna? ‘Ai lasă-mă! 😆

 2. Emil Vulcanescu spune:

  LA MULTI ANI ! , prietene Carcotasu’ .
  Asta de-i zice Remus C. ii un paraponisit .
  Acum de sarbatori am avut placerea sa-l recitesc pe Alecsandri , ii la fel de actual ca si Caragiale.
  Sa fii iubit…
  Tucu-te

 3. M.Voicu spune:

  Am trãit când s-a scos LOGICA din Şcoalã; unii au complinit prin studiul ştiinţelor exacte. Cei care nu s-au strãduit, n-au…

 4. Sibilla spune:

  voi spune ca întotdeauna lucrurilor pe nume : M-AM SĂTURAT DE ” BULANGIUL POLITIC ” PE CARE-L DOARE-N FĂLCI DE SOARTA CĂRĂȘENILOR, AYATOLLAHUL FRUNZĂ”VERDE” CARE DOREȘTE DOAR CONTROL TOTAL, ACEST SPECIMEN TRIST ȘI BUN DE NIMIC CU CARE DEFILEAZĂ PN-L, DIN PĂCATE… M-AM SĂTURAT ȘI MI-E SILĂ DE BULANGIU ȘI DE GAȘCA SA DE PENALI ȘI ȚUCALARI DE INEL MASONIC ! NU-L MAI VREA CARAȘUL , GEABA MINTE, SCHELĂIE ȘI SE MINTE, TRISTUL, POSEDATUL !!
  http://www.argument-cs.ro/content/frunz%C4%83verde-%C5%9Fi-stepanescu-se-%C3%AEnfrunt%C4%83-din-nou
  BINE, STEPA !! BRAVO, PRIMARE !! AȘA TE VREM, DĂ NUMELE MAFIOȚILOR DE PE FEUDA CĂRĂȘEANĂ, A SLUJILOR ȚUCALARE DE INEL MASONIC !!
  http://www.argument-cs.ro/content/mihai-stepanescu-%E2%80%9Ece-tot-ascundem-la-aquacara%C5%9F%E2%80%9D
  TIRI bă-SECU TIRI FRUNZĂ”VERDE”, TOT UN DRAC, ACELAȘI GHEM !!
  Lămuriți-l pe Întunecatul cap de afis pe Harta Mafiilor PD-L, Frunză”verde” :
  http://www.argument-cs.ro/content/sorin-frunz%C4%83verde-este-descump%C4%83nit-de-o-situa%C5%A3ie-paradoxal%C4%83#comment-7192
  LĂMURIȚI-L SĂ TRAGĂ LA ” DEPOU ”, SĂ-ȘI VADĂ DE…. MOLDOMIN, CA MIC, MIC EXEMPLU
  CĂ-N OPINIA DUMNEAMEA, FRUNZĂ”VERDE” CU bă-SECU AU LOC ÎN ACEIAȘI CELULĂ !! PUNCT.
  p.s. o mică ” virgulă ”, se cam impune : cu unelte ca cei din păcate încă existenți în așa zis CSM, Justiție…. se țin de nevoie legați și-și flutură unii altora scheletele din dulap, alde frunză”verde” cu bă-SECU, că-s legați prin ticăloșii, ticăloșii !! Iar instituțiile statului sunt NUMAI mijloace la îndemâna lor, a fătălăilor, de-a se șantaja unii pe alții, în cur îi doare pe d-alde hăștia de cei mulți, aia-i !!

  • Cârcotaşu spune:

   @ Sibilla,
   Îmi închipui cum ţi-a căzut alegerea lui din partea USL. Da’ mătrăşirea lui rămâne tot treaba cărăşenilor, că e greu de crezut că PNL-u’ l-ar da jos.
   PS – Na, că te-am găsit pe aşteptare deşi nu am activată moderarea. Probabil din cauza celor 3 linkuri.

 5. plano spune:

  De unde sa stie ei oamenii precrestini ca intersectia de poteci va deveni, peste milenii, un semn religios? 🙄

 6. Marian spune:

  Cand ma gandesc ca acest linge blide a fost votat de niste oameni ….niste fiinte rationale !!! Acum vad ca are de gand sa scoata o lege { ma rog zice ca va depune initiativa legislativa } prin care sa-i interzica lui Tiriac [ !!!} sa mai vaneze mistretii de pe proprietatea sa :DE PE PROPRIETATEA SA PRIVATA !!! Asta a ajuns … dipotat ? Pai atunci , abia astept sa vad ” initiativele ” lui Gigi 😕 ! Alea chiar ca vor fi ….bomboane de si , de pe coliva, frate 🙂 !!!

  • Cârcotaşu spune:

   @ Marian,
   Păi da, a fost votat pe anti-PDL, n-a prea contat ce-avea în cap!

   • Marian spune:

    Da frate dar se vedea si fara binoclu ca este doar un fripturist ! Pai ce ” verzii ” nostrii se pot compara cu aia din Germania sau Austria unde chiar reprezinta o forta ?!De fapt Remus Cernea…n-a prea fost bagat in seama de catre noi cei din Piata Universitatii si…s-a lipit de mitingul PSD de la Arcul de Triumf ca alta sansa…

   • Cârcotaşu spune:

    @ Dacă mă întrebi pe mine, ţi-oi spune că nu dau doi bani pe niciun „verde” indiferent de unde ar fi el. Pe ăia de la noi nu mai vorbesc, cum bine zici, toţi nişte fripturişti, fără nicio idee, dar nici fără vreun interes legat de protecţia mediului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s