Copacul!

În această seară, la emisiunea Sinteza Zilei, invitata emisiunii a fost cea mai mare soprană a lumii, Angela Gheorghiu. Nu încerc să reiau subiectele „agăţate” de Mihai Gâdea, dar vreau numai să remarc trei chestii ce pot fi comentate, dar nu prea mult.
Prima chestie a fost că la un moment dat, Angela Gheorghiu a cerut să se dea mai încet muzica de fundal, că o deranjează în timp ce vorbeşte. „Sunetiştii” fac exces de folosirea acestui artificiu, muzica de fundal, cu şi fără rost, de cele mai multe ori fără rost, acoperind sau cel puţin constituind un bruiaj pentru mesajul transmis de cel ce vorbeşte. De remarcat că în cazul de faţă, muzica de fundal provenea din înregistrarea unui concert… chiar al Angelei Gheorghiu.
Atenţie, sunetişti, calitatea prestaţiei voastre în televiziune este cam sub ceea ce-ar trebui să fie. Şi poate greşesc, nu sunetiştii ar fi de vină de abuzul de muzică de fundal ci doar de calitatea precară, e multe ori a sunetului, ci mai degrabă REGIA DE EMISIE, care în lipsă de cunoştinţe în meserie, foloseşte de multe ori găselniţe „spectaculoase” care ar putea lipsi. Pe vremuri asta ambele, erau meserii serioase (aceea de „inginer de sunet” şi de regizor de platou).
Altă „chestie” de reţinut, oarecum… exotică, a fost aceea că soprana a povestit cum ea cântă în multe concerte şi câte o melodie românească, şi a amintit cu această ocazie ce succes a avut la un concert ţinut la Londra, unde în sală erau foarte mulţi români, cu foarte cunoscutul „şlagăr” românesc „Copacul”. Ne amintim, mulţi dintre noi de această melodie, cântată parcă, la vremea respectivă, de Aurelian Andreescu. Nu e ceva extraordinar. Doar că autorul şlagărului este „românaşul” Zsolt Kerestely.
Luaţi d-acilea.

Şi ultima „chestie”, dar nu cea de pe urmă, senzaţională, a fost prezenţa contratenorului Cezar Ouatu. Sunt lucruri despre care ai auzit ca despre nişte curiozităţi, dar despre care nu crezi că mai există. Ei bine, acesta există şi nu ezitaţi să credeţi că este un… castrat. Ciudat. Citiţi şi aici! Nu ştiu dacă putem crede că acesta a fost un sacrificiu pentru voce, pentru muzică. Cert este că el există, şi asta-i situaţia, după cum puteţi vedea.

Ce voiam să mai zic?
Ah, da, s-aveţi o apocalipsă fericită…! 😆

16 comentarii la “Copacul!

 1. Întâmplător am văzut emisiunea de aseară. Aşteptam apocalipsa cu emoţii. Adevărul e că Angela m-a ţinut „lipit” de televizor până la final. Ştiam că e o mare artistă, dar aseară am văzut că este şi o mare româncă, o patrioată căreia nu-i „pute” să afirme că-şi iubeşte neamul şi ţara. Bravo ei!
  Şi apropo de apocalpsă, s-a exprimat un numerolog pe la o televiziune. Cică mayaşii ar fi greşit cu 100 de ani. Adică 21.12 2112., la ora 12, 12 minute, 12 secunde, 12, milisecunde, 12 microsecunde, 12 nanosecunde…. Acum nu ştiu dacă ora e după GMT. Vom trăi, şi vom vedea!

  • Cârcotaşu spune:

   @ Bre, Victore,
   Care apocalipsă bre? Păi aia trebuia să vină azi la 21:00, bre! Acu’ şi tălică, păi şi ora, la ora cărui fus orar trebă să fie, că şi aia-i relativă? ‘Aide dom-le, citeşte articolu’ lu’ CTP-u’, că-i pe bune!
   PS – Acu’ rămâne de văzut dacă în 2112 vor mai găsi fraieri… Păi ce călindar e ăla, bre, de greşeşte cu 100 de ani? E de cacao, nu crezi? Hai, înţeleg că nu ştie pe ce fus orar vine apocalipsa, că proştii ăia de mayaşi nici nu ştiau că pământu se-nvârte, da’ chiar aşa, cu una sută ani? 😯 Altfel era cool, că la urma urmelor nasol e când te duci tu, singur, că-i naşpa să vezi că după tine lumea rămâne şi numa’ tu dispari, da’ dacă era să se ducă dracului toată şandramaua, apăi chiar c-ar fi fost mişto! 😆

 2. Emil Vulcanescu spune:

  Draga Carcotasu
  Nu da vina pe REGIA DE EMISIE , de vina pentru ” SUNET ” este (ing) de sunet care a fost , este si va fi un ageamiu.
  Acum ca am trecut de sfarsitul LUMII si n-am dat in primire sper sa mai putem „critica” si in anul urmator ceva…
  Iti doresc sarbatori fericite , La Multi Ani !!! si sa ne „auzim” cu bine .
  Sa fii iubit …
  Cu stima Emil
  adica
  Tucu-te

  • Cârcotaşu spune:

   @ Emil,
   Aşa o fi dom-le, că injineru’ o fi de vină, da’ de ce iese pe antenă îi responsabil ăla cu rejia, că iel ie la butoane, aleje camerele şi alte surse de alea-alea.
   Trecurăm de sfârşitu’ lumii? Uliuuu! Am uitat. 😆
   Altfel numai bine şi La mulţi ani!

 3. virusverbalis spune:

  Sarbatori fericite si La Multi Ani! :))

 4. dlnimeni spune:

  Am auzit ca tenorii castrati cinta nu doar pe bani grei, ci pe valori si mai tari, cum ar fi aurul si pietrele pretioase: cam asta ar fi explicatia sacrificiului, sunt putini si veniturile foarte mari. Nu m-am uitat la Angela Gheorghiu. Carcotasu, Craciun Fericit si La Multi Ani, sa fiti sanatos, prosper si in forma maxima!

  • Cârcotaşu spune:

   @ dlnimeni,
   Da, e posibil. Interesant a fost că omu’, când vorbeşte, că în platou au purtat o discuţie de prezentare, vorbeşte cu o voce baritonală care nu te lasă să bănuieşti ce urmează când începe să cânte.
   Şi eu vă doresc toate cele bune, multă sănătate, bucurii, Crăciun Fericit şi La mulţi ani!

   • dlnimeni spune:

    Nu sunt nici macar un amator, insa stiu, din memoriile unui cintaret, Ohanesian parca, cum ca primul sau profesor de canto incerca sa ii formeze vocea pentru tenor, deci se poate – si a fost nevoie de un alt profesor de canto pentru a-i reaseza vocea ca bariton.
    Sa petreceti bine si frumos, de sarbatori!

 5. Sibilla spune:

  “Ca Dumnezeu asa a iubit lumea, incat a dat pe Fiul Sau Unul-Nascut, pentru ca oricine care crede intr-Insul sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” AMIN
  (Evanghelia lui Ioan 3:16)
  *******
  ‎”Ce este Crăciunul? E nostalgie pentru trecut, curaj pentru prezent, speranță pentru viitor. E dorința ca fiecare ceașcă a vieții să fie plină de binecuvântări și ca fiecare drum să ducă spre pace.”
  ” Şi sufletul? Un abur care trăieşte şi el şi se tot plimbă…. ”…
  și tot plimbându-se, va tresări, alt zâmbet, sau, mai multe…. poți să știi… ?
  Șiu că sufletul meu călătorește și fiecăruia din voi, toți prietenii mei, a lăsat un zâmbet la fereastrele sufletelor voastre… să vă fie rouă !!
  sinceră prietenie,
  s

 6. Ghita Bizonu' spune:

  Aceiasi haita de fiare : nazisti, comunisti nord-coreeni , crestin democrati germani sau libertarieni

  vedeti Cotidianul de vineri, 28 decembrie 2012
  În timp ce Merkel e preocupată de criza şi „statul de drept” al altora
  Germania este acuzată că trimite pensionarii în aziluri de bătrâni din Europa de Est şi Asia, specialiştii etichetând această soluţie „o deportare inumană

  As observa ca sunt 2 cestii diferite – sa zicem pensionar inca in forma care se duce de buna voie si nesilit de nimeni intr-o zona mai „ofertanta” ( de ex e sanatos inca nu prea are nevoie de Viagra si vine in .. Romania ca sunt buci mai ieftine!! Si mai proaspete!!) sau cu clima mai buna sau vanat ori pescuit si mai .. Asta o face de buna voie , are timp sa se adapteze sa se faca accptat de mediul social inconjurator.

  Insa un pensionar mai rablagit si singur (asta are nevoie de azil… ) sa il trimiti in alta tara risca sa fie nasol. Prea batran sa se mai adapteze, prea dependent de personla, prea strain . Traumatizant..

  Asta se chema esec al societatii. Adica cei care au contribuit, au crescut noile generatii si au facut tara devin povara .. pentru ce?
  Pentru profit!!
  Apar si divagatii cu ce nevoie are un pensionar de casoiul lui (pe care l-a platit.facut intr-o viata , in care si-a crescut copii, si-a trait viata). Este o optica „rationalista” demna de anume idealuiri ale „omului nou” si ale zugravului Adolf. Zic decat ca si tov Ceasca (arza-l-ar focu’!) a avut o idee din asta stralucita sa trimita pensionarii la tara unde sa se faca utili (culegand spice si smulgand buruinei!) si se zice ca si Coreea de Nord are cestiii similare. Si nu departe de acestia sunt si cretin demagogii germani (demni urmasi ai lu dritte Reich) plus diversi inidvizi “de dreapta” care tiopa ca pensionarii ciosta prea mult, a pensiile sunt uin caritas si ca fiecare trebuie sa isi asigire singur pensia si ca batranii trebuie sa isi finateze retragerea prin casele pe care – inca – le mai au.
  Si uite asa se pare ca Kim cel din Nord si Angelika se aduna FIINDCA se asemeana !!! Nazisti, comunisti nord-coreeni sau libertarieni aceiasi haita de fiare!!

  http://vremea.forumgratuit.ro/t429-aceiasi-haita-de-fiare-nazisti-comunisti-nord-coreeni-crestin-democrati-germani-sau-libertarieni#921

 7. Nu inteleg nici eu de ce se da muzica de fundal, mai ales cand tu esti ocupat sa asculti ce se vorbeste in platou. Daca e vorba sa vezi un slide show, o astfel de muzica e binevenita, dar altfel mi se pare aiurea.

 8. Sibilla spune:

  ” LA MULTI ANI cu bucurie! Casa, casa sa va fie, Masa, masa sa ramaie Iar in jurul ei sa vie Oameni buni, de omenie, Sa v-aduca veselie, Ganduri bune, cumpatate si urari de sanatate/ Zile multe si prospere, de la Dumnezeu putere/ Sa invingeti relele ce va-ncurca vietile! ”
  Vă doresc sănătate , iubire, echilibru și împliniri ! La multi ani si… sa fie totul dupa sufletul nostru!
  HAPPY NEW YEAR !!! SRECNA NOVA GODINA !!! LA MULTI ANI !!!
  sinceră prietenie,
  sibilla

 9. Cârcotaşu spune:

  @ Emil, Sibilla şi tuturor celor ce citesc aice,
  Un an nou fericit, sănătate, bucurii şi un călduros
  La mulţi ani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s