Cine, ce-nţelege?

Toată ţara ştie că duminică 9 decembrie sunt alegeri legislative. Cred că şi-n ultimul cătun a ajuns această veste. Cu totul surprinzător pare îndemnul adresat românilor la posturi de televiziune cu difuzare naţională de a vota DA la referendumul din 9 decembrie. Care referendum nene, se-ntreabă mulţi telespectatori, că pe 9 decembrie sunt alegeri şi n-a auzit nimeni de niciun referendum? Trebuie doar să ai răbdare să vizionezi de mai multe ori şi să-ncerci să dezlegi misterul. Asta pentru că fiind realizat într-un ritm foarte alert, clipul are aproape caracter subliminal. Nu poate fi citit mai nimic din textul în care se spune unde anume este organizat referendumul, cine transmite mesajul. Într-un târziu începi să înţelegi că acesta se referă la un referendum judeţean, organizat în 35 localităţi din judeţul Alba. Îndemnul e lansat zice-se de un sindicat, ceva legat de minerit, dar având în vedere faptul că e vorba de Roşia Montana, nu se prea ştie ce sindicat ar putea exista fără obiectul activităţii.
Acum e foarte clar cine-a introdus moda cu referendumuri la alegeri şi cu ce scop. Organizarea simultană fiind cam împotriva firii şi la vremea respectivă stârnind multe proteste. Or, hotărârea organizării unui asemenea referendum e făcută de Consiliul Judeţean Alba cu preşedinte şi un vice PDL, în ograda prefectului de Alba, Flaviu Mircea Cozuc, susţinut de preşedintele PC Alba, Gheorghe Feneşer, instalat la 1 noiembrie 2012. Cum s-ar zice curat murdar, coane Fănică.
Cine şi-a dat cu stângu-n dreptu’? Păi… Tipătescu şi guvernu’. Dar cea mai tare chestie rămâne difuzarea cu o frecvenţă rar întâlnită a clipului în cauză la Antene! Cu asta năuceala indusă e maximă.
Că deh, banu-i ban, n-are miros. Da’ totuşi, până când?

12 comentarii la “Cine, ce-nţelege?

 1. marian spune:

  Nu uita ca si aia de la ” antene ” trebuie sa scoata banii din ceva pentru a putea traii, pentru a manca si gura lor o bucata de paine ..”.amarata ” . Asta-i una si a doua ar fi ca …pana si ” antenele ” sint posturi comerciale care primesc bani de la ….cine le da pentru a pune pe sticla, ce doreste clientul respectiv .Ce ma mira nu-i asta ci faptul ca nimeni dintre „antenisti ” n-a spus in nici o interventie despre ce-i vorba . Ca si data trecuta , parca tot despre Rosia Montana era vorba, au iesit cu explicatii dupa multa , prea multa vreme . Cert este ca , intradevar trebuie facut ceva neaaparat deoarece oamenii daca n-au o ocupatie ceva acolo de unde sa castige bucata de pita pentru ei si familii…..se pot revolta, iar o revolta…..nu pica bine nimanui . Insa intradevar banu’ n-are miros . Pana cand ? Pai….pana la sfarsitul Lumii !

  • Cârcotaşu spune:

   @ Marian,
   ‘Aide bre, c-o lămurişi şi p-asta! 😆
   Păi dacă ceteşti de la-nceput la sfârşit, şi io zisei acelaşi lucru, doar că ie una să n-ai după ce te c..a de foame ş-atunci mai mânci ş-un rahat, că deh, n-ai încotro, n-ai de ales, şi-i alta în cazu’ de faţă, când faci spume la gură împotriva exploatării în timp ce-i faci reclamă. Cam seamănă cu situaţia aia în care a ajuns… soluţie imorală! Nu ţi se pare?
   Ş-apăi io n-am scris despre Roşia Montană da’ sunt unii care-au făcut-o şi parcă nu s-ar putea pune problema cum o pui matale. Păi problema-i de interes naţional, iar ăia o tratează ca şi cum ar fi acolo, la ei. Păi în casa aia pe care vor ei s-o prăduiască trăim şi noi, restu’ celor din România, în afara celor din Alba! Asta, carevasăzică, înseamnă că nu poţi tu singur hotărî că-ţi vinzi judeţu’! Să fie clar!

 2. marian spune:

  Ai dreptate …din pacate .

 3. shogunu' spune:

  Tu ştii Cârco-san ce lac fain îi la Roşia fix deasupra minei? Ai fost vreodată în mină? Io ştiu c-am fost.
  Banzai!

  • marian spune:

   @shogunu Si eu am fost in mina la Rosia Montana prin ’72 pe cand eram ” soldat al Patriei „….in termen evident . Alea trei luni…mi s-au parut [ si nu numai mie ci si camarazilor ]….luni de IAD !!! Banzai !

   • shogunu' spune:

    @marian
    Io n-am făcut armata că m-am născut „defect” 😀
    La Roşia, după ce am ieşit din mină (tocmai ratasem admiterea din ’88 cu „succes”) am avut onoarea să-l cunosc pe DOMNUL Mircea Diaconu care filma „Flăcări pe comori”. M-o consolat aşa cum ştie el…
    De aia, pentru mine, mina aia nu-i un iad 😀
    Banzai!

 4. Cârcotaşu spune:

  @ Shogunu’, Marian,
  N-am fost p-acolo şi nu-i singuru’ loc pe unde n-am ajuns. Da or’ş’cât, nu despre mina aia-i vorba acu’ ci despre exploatări la suprafaţă, mutat munţii, jaf! Mai ştiu că de fapt nu auru-i obiectivu’ ci restu’ de metale rare, pentru care culmea, în cazul aprobării exploatării, hoţii nu vor plăti nimica drept redevenţe. Totu-i o hoţie, aşa cum ştiu mafioţii lu’ Băse să facă. E ultima lui zvâcnire, vrea banu’, că altu’ nu va mai avea de unde!

  • shogunu' spune:

   Cârco-san, deasupra staţiunii Geoagiu-băi avem mine de uraniu, care-i mai scump decît aurul. De ce nu vorbeşte nimeni despre asta?
   La ce ne-or trebuit 20 de miliarde? Pe ce s-or dus banii aia? Ca să-i facem plăcerea lui băsea care avea chef să i-o sugă „licuriciului”?
   Cacu-mă-n zama lui!
   Banzai!

   • Cârcotaşu spune:

    @ Shogunu’,
    Bre, exprimi o dorinţă lăudabilă. Merg şi io la filmu’ ăsta şi mai aduc f’o 15-20, aşa, la prima strigare! 😆

 5. Marian spune:

  Shogunu’ graieste ca din Scriptura ….adica este imposibil sa-l combati…mai ales atunci cand asi exprima o asa dorinta placuta si lui Dumnezeu cred eu si anume : sa se cace in ” zama ” matrozului chior , si tradator de tara . Muuuuuieee Basescuuu !!! Iesi afaraaaaa javraaa ordinaraaaaa !!!!

  • shogunu' spune:

   De dă unu’ bun Dumnezău, mîine scăpăm de ciumă. Şi de se dovedesc ăştia cu coaie nu vom mai auzi hăhăitul de la Cotroceni. Numa că băsea n-are coaiele respective ca să mai rişte o suspendare 😦 care se ve solda CLAR cu demiterea.
   Banzai!
   PS. Să nu mă puneţi pe vreun calendar, că io de intru in vreo biserică se crapă tencuiala 😀

 6. Ghita Bizonu' spune:

  Se pare ca la Briusel Nashescu tocmai ce primi dezlegare la porc (plus corcodili, broaste raiaose) .. si legare la criza . Ma rog avnd premanet dezlegare la zeama de plosnita scotiana ii va fi fi mai usor sa inghita porcu in plin post!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s