Să fim serioşi!

Multă discuţie pe tema: Va reuşi ministrul justiţiei, Mona Pivniceru, să-i schimbe, la termen, pe procurorul general şi pe şeful DNA?
Ce şanse ar avea?
Răspunsul corect, pe care-mi permit să-l anticipez, este NU va reuşi, n-are nicio şansă, să fim serioşi!
Sigur, acesta va fi unul din şirul de insuccese ale USL în acţiunea de debăsificare, acţiune începută dar abandonată jalnic. Să ne amintim că fostul „ministru al justiţiei”, la Titus Corlăţean fac referire, pur şi simplu a refuzat să facă o propunere de nume la expirarea uneia din prelungirile mandatului lui Daniel Morar, deşi o asemenea propunere fusese solicitată de chiar procurorul şef, Codruţa Kovesi. La ce bun acum învârtoşarea guvernului, când a ieşit în faţă, la guvernare, cu oameni slabi ca Ponta, Corlăţean şamd?
Singurul câştig ar fi, să zicem, intrarea în politică a doamnei Mona Pivniceru, deşi pentru domnia sa pare că a făcut mari sacrificii cam inutil, guvernul Ponta nici nu se arată doritor de a o susţine, cum nu s-a arătat doritor de a câştiga referendumul.
Acum problema se pune că d-na Pivniceru va propune două nume care sigur nu vor primi aviz favorabil de la CSM, fie după 30, fie după 100 de zile, iar Traian Băsescu va invoca neacceptarea de către CSM, aşa consultativ cum e avizul, şi nu va numi niciuna din cele două persoane propuse. Evident că atâta vreme cât e preşedinte, legitim sau nu, Traian Băsescu nu va numi pe cineva la Parchetul General şi la DNA, alţii decât din cei obedienţi lui. Şi e momentul să ne obişnuim cu faptul că nu va căuta să afişeze nicio urmă de respect faţă de Constituţia care a permis reînscăunarea lui cu forţa, de către Metropolă!
La fel, nu va promulga niciuna din legile votate-n parlament, dacă acestea-i vor fi în vreun fel defavorabile.
Interesant, singura hotărâre a parlamentului care poate fi promovată, nefiind necesară promulgarea de către Traian Băsescu, rămâne hotărârea de suspendare!
Altfel, să fim serioşi!

Publicitate
Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

2 comentarii la “Să fim serioşi!

 1. Macar de data asta sper sa te inseli si tu, Cobe ce esti!

  • Cârcotaşu spune:

   @ Victor,
   Dom-le, când iei o hotărâre şi acţionezi conform acesteia, poţi prevedea doar o parte din urmările în timp a ceea ce-ai făcut sau nu. Cu cât eşti mai smart, să zicem, vezi mai departe. Cam ca la şah unde marii maeştri văd înainte cu nu ştiu câte mutări. Exemplul cel mai bun este acela al sărmanului Şova, care cândva a contribuit la introducerea cvorumului la referendum. Săracu’! Fericiţi cei săraci cu duhu’…! El a concurat la… amatori.
   Cât despre Ponta, ce să mai zic, urmările sărumânismului lui, a respectării celor 11 porunci, cu care se mai şi laudă, abia-abia încep să se producă. Morar putea să fie acum istorie. N-a făcut-o, acum vom trage consecinţele. Şi el tot la amatori, sau dacă se dă mare maestru se cheamă că ceva e… putred…
   Dacă noi însă, nu le vedem, sau şi mai mai rău, dacă ne facem că nu le vedem, nu-nseamnă că suntem optimişti…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s