Şcoala europeană scoate numai tâmpiţi!

Parcă parafrazându-l pe fostul preşedinte Traian Băsescu când afirma că „şcoala românească scoate numai tâmpiţi” avem ocazia a constata că, pentru a nu rămâne mai prejos, figuri proeminente de politicieni europeni cată a ne dovedi că nu e cazul să ne fudulim cu şcoala românească, putând vedea că şi înalte şcoli europene scot imbecili pe bandă rulantă, ba aceştia mai şi ajung politicieni de frunte. Ciudat e numai faptul că, nu ştiu cum se întâmplă dar parcă se înghesuie toţi în PPE, pe filierele lor naţionale bineînţeles. Ştia Băsescu ce ştia!

Cel mai cunoscut acum în România este cel ce i-a dat dicteu în 11 puncte lui Ponta, pe tema de mare actualitate: Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul României!
Toată lumea e lămurită, e vorba de celebru Jose Manuel Barroso.
Cel care acum, după vizita în Bulgaria, trebuie să ceară un premiu pentru că a emis ideea separării Bulgariei de România în ceea ce priveşte admiterea în spaţiul Shengen, dovedind întregii planete că habar nu are despre ce înseamnă spaţiul Shengen şi nici elementarele cunoştinţe de geografie nu-i ocupă prea multă memorie. Dac-ar fi ştiut n-ar fi spus o asemenea tâmpenie, Bulgaria în Shengen da’ România nu!
Evident, dl Barroso se bucură de o veche tradiţie Salaz… pardon, democratică, şi de solide studii absolvite la Lisabona, Geneva şi, la fel ca Eba, la Georgetown Universitiy. Pentru cei ce nu ştiu ce vreau să spun când îl asemăn cu Eba, să detaliez. N-a absolvit nimic acolo, da’ a fost înscris la un PhD, la un doctorat în filozofie, ce mai! Asta în urma absolvirii la Universitatea din Lisabona a facultăţii de Drept şi luării unui MSc (Master of Science) la Geneva, în Economie şi Ştiinţe Sociale!!!!! (Un fel de: a absolvit Fac. Transporturi, şi-a dat masteratul în drept şi a vrut să-şi dea doctoratu’n Medicină).
Pentru ideea cu Bulgarii-n Shengen, românii nu, Barroso nu poate dect să spere a fi citat în Guinness Book, având în vedere că în materie de tâmpenii nu se mai omologhează recorduri, acestea fiind zilnic doborâte!

La aceeaşi categorie candidează o altă celebritate (pentru români), tot comisar european, la Justiţie, d-na Viviane Reding. Cam tot atât de proastă ca şi Barroso, doar că fiind cetăţean Luxemburghez, reprezintă mai mult decât acesta, cantitativ vorbind, raportându-se la o populaţie microscopică, produs al unei înalte şi vechi democraţii, şi al unei înalte şcoli, de vreme ce a obţinut un doctorat la Sorbona, e drept în nimic, adică în „ştiinţe umaniste”, da’ oriş’cît, la Sorbona!!!
Cu ce tâmpenii se laudă „doamna”?
Păi pe când i se lua un interviu de către cunoscuta publicaţie Le Monde, doamna-n cauză bătea câmpii despre ce n-o priveşte, despre posibila nouă amânare a admiterii României în spaţiul Shengen. Asta fiind ca şi cum Ministrul de Externe ar da un interviu în care-ar face referiri la distanţa de plantare a porumbului în marile plantaţii. Da’ asta mai treacă-meargă, putem admite la urma urmelor că doamna-n cauză n-a dormit noaptea precedentă, venind la interviu direct de la o beţie mare! Da’ în declaraţia următoare nu mai e vorba de bătut câmpii, e imbecilitate în stare pură 100%. Când guriţa ei spune: … după lupta politică teribilă din iulie şi august. Am putut cere oprirea unui fel de puci parlamentar. Păi duduia nu ştie nici ce-i acela un „puci”, da’ n-are idee nici un parlament cu ce se ocupă!! Cum s-a cocoţat duduia în funcţia de comisar european? Păi cred că la fel cum a ajuns Eba parlamentar european!
Da, da’ ea are doctoratu’ la Sorbona dom-le.

Venind tare din urmă, să prindă trenu’, hop şi un românaş.
E licenţiat al Facultăţii de filologie (Anglistică!!!!) la Cluj, la Babeş-Bolyai (1999), da’n fix acelaşi timp şi la Universitatea Paris IV-Sorbonne (1998) şi n-o să credeţi frecventa şi cursurile la Ecole Normale Supérieure (Paris) (1997-2000), iar ca cireaşă pe tort, ia şi masteratul în studii medievale la Universitatea Paris IV-Sorbonne (1999) și doctoratul în studii medievale („summa cum laude”) la aceeași universitate. Oricine vede cât de tare e băiatu’ ăsta. De altfel o şi dovedeşte şi la capitolul tâmpenii unde e parcă şi mai tare decât Barroso şi Reding.
Vă spun cine e după ce vedem despre ce ne vorbeşte domnu-n cauză. Iată cugetarea: Domnul Nistor nu are niciun studiu trimis la ISI, în timp ce eu am de şase ori mai multe.
Păi domnu’ Papahagi (că despre el e vorba), matale depăşeşti prostia celorlalţi, care ş-aşa-i esenţă pură, da-n plus stăpâneşti şi o logică monstruoasă, că ş-un analfabet conştientizează că de şase ori nimic tot nimic face! Sau să fie gura păcătosului, care adevăr grăieşte?
+
Sper că e clar, ceea ce trebuia demonstrat s-a demonstrat, înaltele şcoli europene sunt asemenea şcolii româneşti, adică produc tâmpiţi! Se mai observă că rivalizează, în acelaşi timp, cu celebrele fabrici de diplome româneşti. Dar deh, nu pot să închei înainte de a o cita din nou pe duduia Reding: Tinerele democraţii din Est trebuie să realizeze în scurt timp ceea ce vechile democraţii au îndeplinit în câteva decenii. Duduia se referă la tâmpenie?

Publicitate

16 comentarii la “Şcoala europeană scoate numai tâmpiţi!

 1. Marcus spune:

  @Carco: nu esti obiectiv! De ce nu amintesti de faptul ca atat el cat si Reding sunt detinatori magna cum lauda al DPMDT?
  sa fii iubit
  marcus

 2. Marcus spune:

  @Da-i In Pizda Ma-sii De Tampiti, bre! 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 3. Salut Carco’! Bine te-am regasit! MI-a placut cum i-ai caracterizat pe indivizii astia, dar trebuie sa recunosti ca pe langa CV-urile lor, te-au ajutat si „meclele” acestora care afiseaza aproape ostentativ prostia purtatorului sau, cum spui tu, tampenia.
  Oricum, daca nu este decat o constatare, dureros de adevarata, la ce ne foloseste?

  • Cârcotaşu spune:

   @ Victor,

   Oricum, daca nu este decat o constatare, dureros de adevarata, la ce ne foloseste?

   Păi s-o luăm pe rând:
   1. Pentru a ne reevalua învăţământul nostru. Unde-ai văzut tu la „fabricile noastre de diplome” (cea mai cunoscută fiind Spiru Haret) o asemenea înghesuială de servicii ca în învăţământul francez de renume, fie că se numeşte Universitatea Paris IV-Sorbonne, fie Ecole Normale Supérieure de Paris care se-nghesuie să ofere multiple servicii simultane (păi ăsta-i record: Student simultan cu masterand şi doctorand fără a se jena cu calitatea de elev la Ecole Superieure). Te doare capu’ de atâta simultaneitate da’ nu numai, că-n tot timpu’ ăsta individu era şi ubicuu, că doară obţinea şi licenţa la Cluj. Hai că „fabricile noastre de diplome” mai au de învăţat, cum bine spunea măiţa Reding.
   2. Păi dacă asta-i calitatea absolvenţilor, masterilor şi nu mai puţin „doctorilor” de la Sorbona merci, nu prea avem ce reproşa „tâmpiţilor” Made in Romania!
   3. Dacă tâmpiţi ca ăştia trag sforile prin Europa, păi se cheamă că noi nu prea avem ce căuta să-nvăţăm de la ei, ba mai mult, compania ăstora nu ne onorează de loc ş-ar trebui să reconsiderăm complet poziţia noastră faţă de UE, Comisia Europeană şi tot ce ţine de sistemul ăsta, tâmpit ca şi cei ce-l ţin în viaţă.

   Şi-ar mai fi multe concluzii de tras, da’ doar nu vrei să le trag io pe toate! 😯
   În ceea ce priveşte meclele, se pare că al nostru nu suferă de nicio scădere. Un veritabil tâmpit european, sau altfel spus, membru al organizaţiei „Tâmpiţi fără frontiere”.

   • Perfect adevarat! Problema e ca astia tampitii sunt cei care se-nghesuie la sceptru sau la ciocan (vezi judecatorul, presedinte al CC) Dar si noi am trimis in Europa niste „perfecti”, suta la suta. Eba, Preda si Gigi imi vin acum in minte.

   • Cârcotaşu spune:

    @ Victor,
    Păi bre, io ce z’sei? Sigur că n-avem ce-nvăţa în materie de tâmpenie, doar tocmai ce z’sesem de organizaţia „Tâmpiţi fără frontiere”.
    Acili-şa, ‘n postarea mea, era însă vorba de tâmpiţii produşi ai şcolii europene. Sigur că dacă-i punem faţă-n faţă pe ăştia cu tâmpiţii produşi de şcoala autohtonă, cei din urmă nu-s cu nimic mai prejos, şi putem observa cum se concentrează ei, şi unii şi alţii, în PPE susţinând fără preget argumente care mai de care mai cretine de rămâi fără replică atunci când le auzi. În corul lor, Zegrean e un băsău (vocea a III-a) fără niciun merit, tâmpit de rând!
    Necazu-i că, ca să parafrazez o vorbă, o adunătură de tâmpiţi condusă de un escroc, e mai periculoasă (deci mai tare) decât o adunătură de escroci condusă de un tâmpit!

 4. virusverbalis spune:

  Pai io am titluri si mai si:Pescarius cum laude si In acus veritas :))

 5. @virusverbalis :
  Al meu e mai avansat:Pescarius cum laude si In vino veritas!

  • Cârcotaşu spune:

   @ ghiţă,
   Bun venit!
   Virusache-i un caz aparte, la el titlu’ e: In zaibăr veritas! Da’ vara nu mai are, până nu se face ăla nou bea apă din Jii!

 6. Ghita Bizonu' spune:

  „ce a scos din voi apusul” ? Ca nici macar chip de oaie creata nu au !!

  • Cârcotaşu spune:

   @ Ghiţă,
   Deh, bre, Ghiţă. Acu’ ăştia, sorboniţii, cel puţin la noi, se dau moţu’ ‘telectualităţii, la creme de la creme, carevasăzică! Da’ dacă aşa un tâmpit e moţu’ îţi dai seama ce miroase restu’. Deh, au şi ei dreptate, consistenţa e tot cremoasă! :mrgreen:

 7. Sugel spune:

  Şi, într-adevăr, timpul parcă ni se scurge printre degete mai repede ca niciodată; o dată cu el, şi firea omului, sub imperiul noilor ideologii care încearcă să o revoluţioneze, vrea parcă să iasă din matca ei. Am spus-o şi o vom spune încă o dată: nu există epocă care să fi încercat o mai amplă redefinire a naturii umane şi un mai perfid război împotriva omului decât cea în care trăim. Suntem somaţi să ne modificăm din temelii – şi cât mai grabnic!

  • Cârcotaşu spune:

   @ Sugel,
   Dom-le, p-acilea să ştii că vizitatorii ce utilizează Proxy anonimyzere, cum faci matale, nu prea au intrare. Ai ceva de ascuns? Du-te cu Dumnezeu!
   Te-am scos de la Spam ca să-ţi pot comunica asta: Numai poliţiştii, dar mai des borfaşii-şi pun cagule!
   Aici nu sunt primiţi MASCAŢII, indiferent care le e mesajul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s