Începutul, ca începutul…

Scriam entuziast despre începutul acţiunii de demitere a lui Băsescu, impusă de imposibilitatea de a guverna în condiţiile în care, la fiecare pas, acesta băga băţul între spiţele roţilor.
Părea că totul e pregătit cum trebuie, pas cu pas şi că programul va fi urmat riguros, pas cu pas.
Toate păreau a merge cum a fost prevăzut în plan dar, iată că nu fusese prevăzut totul, anume nu se gândise nimeni că Băsescu nu va ceda cu niciun chip şi că nu se va da înapoi de la nimic din ceea ce i-ar fi putut oferi o cât de mică şansă de a întoarce lucrurile în favoarea sa. Nimeni nu s-a gădint că acesta va apela chiar la soluţia apelării la plângerea la Înalta Poartă, de o manieră ce-l situează clar în război cu proprii cetăţeni.
Surprinşi în această fază de virulenţa reacţiei liderilor PP din cadrul UE, în susţinerea unuia de-al lor, cu orice preţ, liderii USL au reacţionat ezitant, dovedind lipsă de fermitate şi cedând inadmisibil în faţa presiunilor acestora. În deplasarea la Bruxelles, Victor Ponta, departe de a se comporta asemeni unui prim-ministru al unei ţări membre cu drepturi depline în UE, având în spate girul unui parlament naţional cât se poate de legitim şi recentul vot al populaţiei la abia încheiatele alegeri locale, ne-a părut a se comporta mai degrabă asemenea unui şcolar speriat de năzbâtia pe care-o făcuse, aflat în faţa dirigintelui Baroso care i-a administrat corecţia cu linia la palmă! A acceptat toate condiţiile absurde impuse de acesta, semnându-şi astfel sfârşitul prematur pe scena politică a României.
Lăsând la o parte faptul că mai mult ca sigur Baroso a rămas surprins de primul său succes, văzând că merge, i-a mai administrat lui Ponta şi programul în celebrele 21 de puncte, conţinând tot ce trebuie, ce are şi ce n-are voie să facă guvernul României. Dar asta n-a fost nimica. României, de-a lungul vremurilor, i-au mai fost cerute multe lucruri, dar niciodată acestea nu au fost executate mai ruşinos, mai fără crâcnire de vreun decident aflat la putere în momentul decisiv.
Sigur, putem spune multe despre împrejurări, despre alea, alea. Probabil că în locul unde se află acum, celebrul António de Oliveira Salazar se simte umilit de urmaşul său, măruntul Baroso, care dictează unei naţiuni de două ori mai mari decât cea pe care-o stăpânise el, cu mână de fier.
Sigur, putem spune şi că Băsescu, cu toată camarila lui a procedat într-un mod de-a dreptul trădător.
Ce nu putem însă spune, cu siguranţă, este că primul ministru al României a acţionat cu demnitatea şi înţelepciunea ce i se cer.
+++
A urmat referendumul în care guvernanţii au primit sprijinul pe care contau din partea populaţiei şi apoi incredibil de penibilele decizii ale CCR, ascultând ordinele la Băsescu! Fără niciun precedent, pe întreaga planetă, o „instanţă supremă”, după ce ia o decizie în plen, stabileşte un termen, 12 septembrie, revine cu erate în ceea ce priveşte hotărârea iniţială, cu scurtarea repetată a termenelor, prima din 12 septembrie la 31 august, a doua din 31 august la 21 august. Evident CCR, în actuala componenţă, va rămâne în istorie ca un sumum de români ce-şi fac naţia de ruşine şi dau cinstea pe ruşine. Care-o fi preţul plătit pentru marfa asta murdară?
Dar asta nu-i totul, după ce toate exit-poll-urile efectuate pe 29 iulie confirmă rezultatele oficiale, Famiglia Băsistă se trezeşte să conteste cifra de 7,4 milioane ce au votat împotriva sa şi, tot fără precedent, lansează o serie de anchete prin parchetul general şi DNA, într-un număr mare de localităţi dintr-un alt număr de judeţe, cu ordinul de a dovedi existenţa unui furt electoral de mari proporţii, astfel ca să-ntoarcă rezultatul votului!!! Probabil că Procurorul general Kovesi se gândeşte la vreo 2.500.000 de procese în care instanţele să pronunţe sentinţe prevăzute pentru infracţiuni electorale!!!
Şi toate ca toate, dar soseşte în viteză „emisaru'” Philip Gordon ca să ne spună să ne băgăm minţile-n cap, că Jandarmu’ Mondial îl vrea pe Băse-n funcţie şi că noi n-avem decât să ne jucăm de-a votu’, da’ democraţia nu-i de nasu’ nostru! Ne spune clar că el, excelenţa sa, Măria Sa Serenissimă, vrea ca chestia să fie rezolvată rapid şi nu oricum, ci cum zice el. Ne mai spune că e cu totul de acord cu alea 11 puncte ale lu’ Baroso, aşa că ce atâta discuţie, să scurtăm boala. Şi CCR s-a executat, a emis noul termen, acela de 21 august.
Acum probabil că orice cocoşeală ar fi inutilă din partea lui Victor Ponta, fiecare lucru trebuie făcut la timpul său.
Curtea Constituţională a României va face ce-i cere Băsescu la bătaia cu pumnu-n masă a UE şi NATO, dovedind că nu există nimic ce nu poate fi cumpărat din moment ce la ei (cei 9) totul este de vânzare. România a mai trecut prin momente asemănătoare, dar totuşi cele prezente sunt unice! Dacă la Viena s-a hotărât ruperea Ardealului, dacă Molotov-Ribbentropp au hotărât ruperea Basarabiei şi a Bucovinei de nord, Dictatul de la Bruxelles şi Washington de azi hotărăsc desfiinţarea României ca stat, ca naţie, ca tot. De azi înainte România va mai exista doar cu numele, cetăţenii ei pierzând dreptul de-a-şi hotărî prin vot soarta, practic ei devin apatrizi. CCR îşi va îndeplini obligaţia către cumpărător, iar Băsescu se va întoarce, repus în funcţie de Philip Gordon, Baroso şi Merkel. Toate acestea petrecându-se într-o ţară neguvernată, pe timpul Vacanţei Parlamentare, Judecătoreşti etc.
Trăiască Democraţia!!

PS. Pentru cei ce vor să vadă, dovada faptului că Referendumul a fost perfect valabil, chiar în condiţiile cvorumului, că dovada există încă din 10 iulie şi că se afla la Autoritatea Electorală Permanentă, cea care era datoare să o facă cunoscută.


După cum se vede în antet, lista provine de la DEP ABD şi a fost comunicată pe data de 10 iulie 2012 la orele 12:37.

Ce semnifică iniţailele DEP ABD? Simplu: Direcţia Evidenţa Persoanelor Administrarea Bazei de Date.
Dacă se întreabă cineva care sunt cetăţenii înscrişi pe liste fără neposesori de Carte de Identitate, ei bine, aceştia sunt Cetăţenii Români Domiciliaţi în Străinătate, deţinătorii unui paşaport care nu-i nici turistic, nici de serviciu şi nici Diplomatic, aşa-numitul paşaport CRDS.
Documentul poate fi vizualizat astfel: urmaţi linkul http://www.roaep.ro/ro/section.php?id=cauta&termen=liste+electorale&page=3 ultima poziţie din pagina afişată este aceasta: Numărul alegătorilor înscriși în copiile de pe listele electorale permanente. În dreapta titlului apăsaţi „vizualizare”!

Este posibil ca prezentul text să mai comporte adăugiri sau modificări.

Publicitate

4 comentarii la “Începutul, ca începutul…

 1. Ghita Bizonu' spune:

  Mai sunt diversi cetateni (in gnl in varsta si tot mai putini) care mai au „bolentin” … da oricum nu prea multi ….(adica nu crez ca trec de milion)
  Da ce sa -i faci cand il pui pe Rus la Interne .. cadn esti si PROST de bubuie si iti faci curu bucator manadci cacart. Pacat de noi…LFMC si LFNC

  • Cârcotaşu spune:

   @ Ghiţă,
   Pentru un jurist te descurci foarte prost. Categoria celor cu „carte de identitate” îi cuprinde pe toţi cei posedând un act de identitate românesc, respectiv şi pe foarte puţinii rămaşi cu „buletine de identitate”. De unde mama dracului tragi tu concluzia că ăştia ar mai fi un milion şi c-ar trebui să constituie o categorie aparte? Te dai Mama Omida?

 2. dlnimeni spune:

  Am citit, va multumesc pentru semnalare. Tabelul din faxul dumneavoastra este si in cuprinsul site-ului BEC, mi se pare. Cu stima.

 3. virusverbalis spune:

  Felicitarile, masa si dansu la palatu Snagov! Sa traiesti, boierule! :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s