Lume, lume, numai mâine mai e o reprezentaţie!

La şedinţa comună a celor două camere ale parlamentului, spre surpriza multora, Băsescu şi-a anunţat participarea şi nu numai atât, chiar a participat.
A participat pentru a face el ce ştie mai bine, circ. Sigur, era de aşteptat. Ce a surprins, dar nu foarte mult, a fost că şi-a exprimat dorinţa de a participa la şedinţa de mâine, când în mod normal se dezbate textul propunerii de suspendare, dezbatere urmată de votul în plen.
Băsescu a declarat că nu va ataca astăzi documentul, pe motiv că n-a avut timp să-l studieze!!, Dar că vrea să participe şi la şedinţa de mâine, să combată pe măsură ce se vor ridica problemele în şedinţă! Adică bey, fiţuica asta n-are valoare. Ce să mă obosesc io s-o citesc, chemaţi-mă şi mâine, atunci când va fi să pot da peste bot direct celor ce se vor lua de viaţa mea.
Pe urmă a lansat o diversiune, cum bine îi stă, cea cu „propunerea” ca la referendumul ce va avea loc (nu se îndoieşte că va fi suspendat), să se introducă şi o întrebare referitoare la marota lui, aceea cu modificarea constituţiei în sensul unui parlament unicameral. Probabil printre susţinătorii săi se vor găsi mulţi susţinători ai acestei prostii, dar e surprinzător că poate spera să se găsească vreun prost, la un oarecare nivel de decizie, care să pună botu’ la aşa o tâmpenie, care-ar ridica obligatoriu pragul adoptării rezultatelor referendumului la 50%+1 din electorat.
Altfel, PDL-ul s-a mulţumit să testeze coaliţia, să realizeze susţinerea pe care o va avea procedura de suspendare, ocazie cu care s-a dat în spectacol Mircea Toader, care simulând (?!) o criză de isterie şi-a arătat supărarea că preşedintele şedinţei, dl Zgonea, nu a dat curs cererii „de procedură”, adică vot nominal. De ce vot nominal? Păi să vadă toată PDL-imea cine va vota pentru suspendare, eventual să mai poată face scandal, presiuni împotriva unora care le-au scăpat din…! Surprinzător, dl Zgonea nu l-a pus la punct pe dl Toader cum ar fi meritat-o, cu atât mai mult cu cât PDL-ul nu a votat nici măcar propunerile făcute de Ioan Oltean referitoare la înfiinţarea comisiei care să motiveze competent suspendarea preşedintelui, şi la termenul la care i s-a solicitat CCR să se pronunţe. Toate propunerile au fost votate, una cu 19 voturi împotrivă (ăsta nu era PDL-ul), respectiv cu 1 vot abţinere. Evident PDL-ul a primit ordine clare să nu voteze! Va fi şi mâine la fel?

6 comentarii la “Lume, lume, numai mâine mai e o reprezentaţie!

 1. dlnimeni spune:

  Lucrurile mi se par cam clare si ca incepem sa iesim din perioada Basescu.

  • Cârcotaşu spune:

   @ dl Nimeni,
   Aşa se pare, dar e o chestie cu două pârleazuri. Primul va fi mâine, cum ziceam ultima reprezentaţie a circului Băsescu, iar al doilea va fi la referendum. Io o să văz mâine cum vom sări primul pârleaz ş-atunci voi zice prima oară „hop”!
   Doamne ajută!

   • dlnimeni spune:

    Doamne ajuta ( si cred ca mai ajuta cineva)

   • Cârcotaşu spune:

    @ dl Nimeni,
    Deocamdată UNPR-u’ declară că nu va vota suspendarea. Băieţii fie s-au prostit, fie-i are rău la mână!

   • dlnimeni spune:

    Ooo, inseamna ca interesele fruntasilor uneperisti sunt altele decit credeam eu.

   • Cârcotaşu spune:

    În plus văd că maşinăria USL nu funcţionează chiar aşa de „brici” cum s-a văzut în ultimele zile. Astfel că legea referendumului a fost modificată nu numai în sensul dorit, acela al validării rezultatelor pentru majoritatea din numărul celor prezentaţi la vot, dar a introdus (de ce?) votul diasporei, chestie care mă pune serios pe gânduri. Iar apar mânării din interior!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s