Somnu’ de frumuseţe!

Ieri după-amiază, toropeală mare, şi după o masă mai subţire, aşa, ca pentru mai puţine calorii, m-a toropit un pui de somn de nu se poate. Şi unde nu se făcea că tocmai se votase moţiunea de cenzură a USL, care ce să vezi, a trecut!
Nici nu s-a stins bine lumina-n cameră, acolo unde se votase moţiunea de cenzură, nici n-ajunsese MRU acasă, Ponta şi Antonescu la USL, că se şi porni furtuna care mai-mai să devină uragan.
În timp ce până miercuri seara toată presa făcea şi desfăcea guvernu’ Ponta, toţi îşi dădeau cu presupusu, ba se şi certau, că ce să caute ăia din vechiul guvern în guvernul USL, alţii erau profund nemulţumiţi că din start, Ponta n-a pornit să-l dea jos pe Băsescu, că doar ăsta era obiectivu’ număru’ 1. Ce să-i lămureşti că mai întâi e nevoie de un preşedinte în faţa căruia să se depună jurământu’, nimic, cică Ponta face blatu’ cu Băsescu şi uite-aşa până când Ponta anunţă lista guvernului!
După aia, să te ţii. Da’ ce caută Marga la Externe şi aia de la fabrica de diplome la învăţământ? Da’ ce-i cu Cepoi ăla, l-a luat de bun de la Băse, că doar ăsta lăuda noua lege a sănătăţii, ce-o fi zicând Arafat de treaba asta? Cel ce-a întrunit toate opţiunile la înjurături a fost însă Ioan Rus, care gata, i-a făcut pe unii să se roage ca guvernu’ să nu treacă. Mă rog, cu ocazia asta ar fi trebuit măcar să observe că da, deocamdată e numai pe hârtie! Ori, ori!
Da’ nu s-a răcit bine discuţia asta cu Ioan Rus şi restul găştii, că se dezbate bugetu’, dacă sunt sau dacă nu sunt bani pentru restituirea către pensionari a banilor opriţi „neconstituţional” şi pentru reîntregirea salariilor bugetarilor.
Ş-aici alte dispute, supărări, interpretări, ameninţări, care mai de care mai categoric tranşant, ori-ori!
Pe urmă altă belea: cum mama dracu’ şi-a permis Ponta ăsta să bată palma cu Izmană, că doar UNPR-u’ ăsta nici nu există, nu trebuie recunoscuţi, c-aşa e drept, cinstit şi moral. Că doară ce e drept nu stă-ntr-o parte!
Ori, ori!
Sigur, prin ori, ori, fieş’care-nţelegea că ori îşi bagă Ponta minţile-n cap, ori îi pierde pe respectivii de susţinători, că ce mama dracului, ce-am avut şi ce-am pierdut!
Se făcea că de frică Băse-şi dăduse demisia, UNPR-u’ demisionase în bloc din Parlament şi acu’ rămăsese ca guvernu’ interimar Ungureanu, să organizeze alegerile în noiembrie, sau când o fi să fie, că Blaga ca interimar şi el nu putea dizolva parlamentu’ ca să facă alegeri anticipate, Ungureanu avea altă treabă, şi Ponta nu putea fi instalat că n-avea cine să-l voteze ş-apoi cine să-l pună-n scaun.
Norocu’ a fost că m-am trezit, cel puţin io şi văz că încă nu s-a ajuns acolo, da’ nici mult nu mai e. La urma urmelor mai e puţin până luni, când vom vedea de va trece, nu va trece, va trece, nu va…, va…
Cum cine? Guvernul Ponta fireşte. Pe urmă să sperăm că Băse-şi va reveni din spărietură şi-şi va amâna demisia pe după ce va primi jurământul aceluiaşi guvern Ponta, după care n-are decât… .
E de belea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s