Ce să mai… !

Mi s-a reproşat că n-am mai scris nimic în ultima vreme, că n-am reacţionat la niciunul din „evenimentele” ce au avut loc.
Adevărul este că nimic din cele ce s-au petrecut după ultimul articol pe care l-am scris nu mi-a atras atenţia în mod special.
A, că scena politică e plină de zgomote şi agitaţie, nu mai înseamnă nimic!
După părerea mea însă, nimic nu mai are importanţă atâta timp cât preşedintele ţării s-a transformat în agent publicitar al unor companii străine, iar premierul este plătit de multinaţionale cu interese majore în România.
Ce importanţă mai are cearta dintre Dan Voiculescu şi RCS&RDS? Mai ales că parcă, cu 2-3 ani în urmă aceştia, umăr la umăr au licitat pentru drepturile de transmitere a campionatului naţional la fotbal, făcându-l fericit pe Mitică Brutărie? Pe vremea aceea Voiculescu considera normal ca ceilalţi distribuitori să plătească drepturi la drepturile cumpărate de ei. Aşa, din senin, s-a trezit să ceară 7 milioane de € ca să fie transmis. A lansat şi mesajul extrem de confuz cum că RCS va scoate din grila de programe Antenele, fără a preciza că este vorba de recepţia din satelit cu receptoarele aparţinând lui RCS pe care acesta le programează cum vrea.
Acum câteva zile, la emisiunea lui Cristian Brancu, pe Antena 2, invitat fiind cunoscutul (de la OTV) LAZARUS (Lăzăruş pe limba noastră), acesta şi-a dovedit naivitatea uluitoare, punând întrebarea retorică, „cum de-şi închipuie cineva că Dan Voiculescu, având şi un partid, deci şi interese electorale, ar provoca o asemenea fricţiune cu RCS, riscând să nu mai fie transmis tocmai în campania electorală”?
Întrebarea naivului Lăzăruş face uitat faptul că-n decembrie 2004, interesul lui Dan Voiculesc era să meargă la guvernare împreună cu PSD, pe listele căruia intrase în parlament, dar nu şi-a refuzat „plăcerea” de a deveni obiectul „soluţiei imorale”. Aşa că ce să mai vorbim?
A urmat apoi scandalul Roberta Anastase „ameninţată cu moartea”. Mi se pare complet aiurea să te autovictimizezi pe un asemenea motiv, atâta timp cât ai ignorat ani de zile orice poziţie a… opoziţiei şi ai aplaudat de ţi s-au înroşit palmele ideea cu Aleea 322!

Mult zgomot pentru nimic.
Acum urmează noua Moţiune de Cenzură. Nu simt nici cel mai mic imbold de a face pronosticuri, aşa că voi aştepta să văd rezultatele.
Să urmărim deci împreună desfăşurarea evenimentelor!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s