Am văzut-o şi pe asta!

Da, e vorba despre apariţia primului-ministru ca invitat al lui Mihai Gâdea la Sinteza Zilei, Antena 3. MRU a spart embargoul instituit de PDL faţă de Antena 3. Da’ deh, lui îi dă mâna, se vrea independent, a şi amintit-o, şi, în plus, a reamintit că e autosuspendat din PNL, ca strâmba să fie completă. Adică vezi Doamne, el ar mai fi tot un fel de membru PNL, că nu a fost exclus şi nici nu s-a cerut afară!
De altfel, pe tot parcursul emisiunii care s-a vrut a fi un interviu, a cam făcut legea, în faţa unui Mihai Gâdea prea preocupat să-l facă să se simtă bine pentru a mai încerca să fie un interlocutor incomod. Aşa că, MRU ne-a dat o lecţie despre cum poţi vorbi o oră şi jumătate fără să spui nimic, sigur, în afară de ce a ţinut el să spună şi să sublinieze.
Sigur, nu a ieşit din tiparul pedelist, acela de a nega evidenţa până acolo unde alţii ar fi devenit ridicoli, fără însă a deveni şi el, căci ne-am putut lămuri de talentul său de escroc al discursului, cu vocea sedativ*, pronunţând cuvintele în ritm egal. Mi-a evocat scena cu pitonul Kaa din celebrul desen animat al Cărţii junglei. Mihai Gâdea, sărmanul, asemeni lui Mowgli, semi-hipnotizat, a ajuns să uite şi de publicitate şi a fost salvat, ca şi simpaticul personaj al lui Kipling, de Shere Khan, pardon, Mircea Badea în finalul emisiunii.

În timp ce MRU a zburdat, Mihai Gâdea a fost dezamăgitor. Începuse ce-i drept, în ultima perioadă, să-i placă să vorbească şi să se asculte, că invitaţii lui nu mai aveau loc. În condiţiile în care discursul său, mai degrabă dezlânat decât închegat, mai degrabă încâlcit decât clar, tentativele lui de a şarja au fost spulberate toate, în final vorbind numai MRU. I-am simţit lipsa Danei Grecu. Ce să mai…, l-a avut la toate capitolele, ba i-a ţinut şi lecţii de logică, dar şi de limba română.
Ocara a fost un pic spălată în final de Mircea Badea, care a arătat cam cum ar fi trebuit să decurgă „Sinteza Zilei” cu invitatul MRU.
* noţiunea de glas, voce sedativ, preluată de la Mircea Badea.

Publicitate
Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

2 comentarii la “Am văzut-o şi pe asta!

 1. Marcus spune:

  @Inseamna ca am vazut amandoi aceeasi emisiune 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 2. Salut, Cârco’!
  Excelentă analiza acelei emisiuni. Cred totuşi că MRU i-a dat temă pentru acasă lui Gâdea. Adică, i-a cenzurat întrebările. Eu n-am rezistat mai mult de o juma’ de oră. Gâdea este exact aşa cum spui: dezlânat în exprimare, fără retorică, molâu.Cu expresia asta, „excroc al discursului”, prin care-l caracterizezi pe MRU m-ai dat gata!
  S-auzim numai de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s