Fuia = organism viu care spune prostii!

Da, se pare că-i specialist, dar nu-i oriş’ce specialist, e ministrul agriculturii specialist în a spune prostii!
Dar nici prostia asta nu-i orişice prostie, e una de anale, se vrea definiţie de DEX.
Uitaţi-l fraţilor cum poate arăta!

Îmi aduce aminte de bancul acela cu Bulă, care circula pe vremea când Bulă era şi el un organism mai viu decât membrii CC-ului şi, mergând în vizită la şcoala la care învăţase, într-o discuţie cu profesorii, îi întreabă pe aceştia:
– Dom’le, ţin minte că din nota 3 nu mă scoteaţi. Eram chiar aşa de imbecil?
– Vai, se poate, tovarăşe ministru?!
Acum constatăm c-am progresat. Pe vremuri, matur fiind, Bulă realiza că fusese imbecil, ceea ce, oricum, poate însemna că măcar parţial se mai vindecase… Azi, domnul ministru se situează la nivelul la care se situa elevul Bulă în bancurile cu celebrele perle furnizate to’aşei, de regulă în prezenţa unui inspector.
Domnul Ministru al agriculturii, Fuia, ne învaţă la TV, la oră de maximă audienţă, ce este găina. Aflăm cu ocazia asta că:

Găina este un organism viu care face ouă!

Simplu. Da, dar toate ideile geniale sunt extrem de simple. Bine, o să ziceţi acu’ că reciproca nu-i valabilă, da’ nici nu-i nevoie, nu de geniu poate fi suspectat dl ministru Fuia.
Oricum, tot răul are şi o parte de bine. Binele, în cazul de faţă, ar fi acela că vom reţine numele ministrului agriculturii, că oriş’cât, n-auzise nimeni de domnia sa. Eu unul aştept cu interes producţii la fel de valoroase şi din partea celorlalţi miniştri, ca să reuşesc şi eu să-nvăţ numele şi figurile acestor miniştri iluştri anonimi. Sunt capabili? Să-i vedem!

Publicitate

9 comentarii la “Fuia = organism viu care spune prostii!

 1. Mircea C spune:

  Pe asta nu la fatat mama lui ci la ouat ! Pai sa mai asteptam , ca se inmultesc „admiratorii” lui Igas „branconirerul ” !

 2. Salut, Cârco’! Diferenţa dintre cei plecaţi şi cei sosiţi (la miniştrii mă refer) e doar de vârstă.
  Şi asta pentru că nu s-a schimbat criteriul de promovare de care vorbeşti. Şi cine să-l schimbe, când cei care ar trebui să facă asta, sunt promovaţi pe acelaşi criteriu?

 3. dlnimeni spune:

  Sa retinem ca, in clasica problema ” ce a fost mai intii, oul sau gaina” dl ministru tine partea gainii (care, nu, e sotia cocosului); el nu raspunde „gaina este un organism viu dezvoltat din ou”. Sa remarcam deasemeni faptul ca rationamentul dlui ministru este de-a dreptul aristotelic, intrucit marele filosof dadea prioritatea organismelor in fata partilor lor. Suntem in spirit ministerial afirmind ca oul este o parte a gainii si nu gaina o parte a oului. Totusi, dl ministru ar fi putut observa ca, la fel ca si in cazul omului, succesiunea gainii trece prin oua. Cu toate acestea, sa il proclamam pe dl ministru un geniu al Carpatilor. De Tg. Jiu.

  • Cârcotaşu spune:

   @ Dlnimeni,
   Nu, nu, fără geniu dom-le. El le are cu prostiile nu cu genialitatea. Doar că trebuie să pun şi eu de-o erată: După enunţul meu „Fuia=organism viu care spune prostii!” să tragă cineva concluzia că am descoperit sursa unică a prostiilor din România. Nu el e numai unul din organismele care spun prostii! Din păcate mai sunt destule! 😆

   • dlnimeni spune:

    Tocmai ma gindeam daca nu cumva sursa unica a prostiilor din Romania este Aristotel. Ca grecii astia doar necazuri ne aduc. Insa comentariul dvs. m-a abatut de la calea cea dreapta – cendero luminoso – sunteti un atitator la deviationism ( desi ma gindesc ca termenul e vechi, poate ar trebui sa-l redenumim deraiarism, de la deraiere) si m-a facut sa concluzionez ca, spre deosebire de gaina, dl ministru nu face oua! De aici o intrebare pe care o lansez catre cititorii dumneavoastra: este dl Fuia mai important ca o gaina?

   • Cârcotaşu spune:

    @ Dlnimeni,
    E drept, dl ministru nu face ouă, da’ nici găina nu spune prostii! :mrgreen:
    Astfel că nu încape nicio îndoială, găina e mult mai importantă decât dl Fuia. E clar că fără prostiile dlui Fuia putem trăi liniştiţi, dar fără ouă, ba! Cum bine aţi remarcat organismul care face ouă e găina şi nu dl Fuia!

 4. dlnimeni spune:

  Atunci sa initiem o petitie pentru ca dl Fuia sa fie inlocuit cu o gaina!

  • Cârcotaşu spune:

   @ Dlnimeni,
   Să ne ferească Dumnezeu! N-aţi văzut „Păsările”? 😯
   Ce, credeţi că nu ne putem lipsi de ministrul agriculturii?? Nu vedeţi că cu portofoliul ocupat agricultura s-a dus de râpă? Poate dacă-i desfiinţăm postul va merge mai bine. Io cred c-ar merita-ncercat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s