Ce-a făcut Prea-Fericitu’?

Aceasta-i doar o revenire, un Up Date cum s-ar zice.
Cu ceva timp în urmă, Patriarhia dădea un semnal guvernării, situându-se de partea protestatarilor din Piaţa Universităţii şi din ţară, emiţând cunoscutul comunicat:

SĂ FIM SOLIDARI CU CEI CE SUFERĂ!

Întrucât situaţia actuală de profundă nemulţumire în care se află poporul român este deosebit de grea, ca urmare a crizei morale şi economice din societate, în cadrul viitoarelor şedinţe ale Adunării Naţionale Bisericeşti şi Sfântului Sinod ale Bisericii Ortodoxe Române din 15-16 februarie 2012 va fi dezbătută cu prioritate problema cum poate contribui Biserica, prin cuvânt şi faptă, la schimbarea stării actuale de criză a societăţii româneşti.”

Semnalul era clar. Bey! Ce-aveţi de gând? Vine-acu’ Sinodu’. N-aveţi de gând să ieşiţi cu ceva la-naintare?

Şi a ieşit, după cum spuneam, primarele caporal-general, Onţanu, cu o donaţie de 7 milioane de Euro!
După cum spuneam, rămânea să vedem ce va face Prea-Fericitu’. Acum vorbim la timpul trecut, că Prea-Fericitu’ a făcut! Sinodul a ţinut cont de semnalul furnizat de primarul caporal-general, aşa că a moşit următorul comunicat:

Sfântul Sinod consideră necesară identificarea urgentă de soluţii practice pentru rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă majoritatea românilor, printr-o cooperare viabilă şi eficientă între unităţile bisericeşti ale Patriarhiei Române şi autorităţile administraţiei centrale şi locale, organizaţiile nonguvernamentale, precum şi alte instituţii abilitate, inclusiv în domeniul sprijinirii financiare a instituţiilor, proiectelor şi programelor social-filantropică şi de asistenţă socială ale unităţilor bisericeşti.

Ei?
Curios aş fi să ştiu dacă caporalu’-general e mulţumit de investiţie că
semnalul Sfântului Sinod e că nu prea a fost mulţumit, 7 milioane a fost cam puţin. D-aia solicită în continuare ca autorităţile administraţiei centrale şi locale etc să aibă în vedere sprijinirea financiară a programelor social-filantropice şi de asistenţă socială a (sic) bineînţeles, unităţilor bisericeşti!! Că-n ce priveşte schimbarea stării actuale de criză a societăţii româneşti, nu mai e de actualitate, Prea-Fericitu’ a dat-o cotită.

Publicitate

4 comentarii la “Ce-a făcut Prea-Fericitu’?

  1. Să trăieşti, Cârco’! Ce ai vrea? La 7 milioane de euro, şi eu aş da-o cotită. Lasă loc de mai bine. Că-i mai trebuie şi surplusul pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Poate-l obţine, până dau ăştia în primire. Cam asta e socoteala.

  2. virusverbalis spune:

    Isi baga ghiavolu coada, cre ca.. :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s