Mai e Cod Portocaliu?

Vorbisem despre organizarea activităţii de înlăturare a urmărilor ninsorilor dezastruoase din februarie 1954, şi constatasem că la vremea respectivă s-a acţionat rapid, coerent, profesional, competent.
Acolo unde responsabilitatea nu e vorbă goală

Ce se petrece în februarie 2012, cu 58 de ani mai târziu? Vedem cu toţii că în Bucureşti nu sunt mari probleme, primăria s-a mişcat, mai puţin primăriile de sectoare cu străzile laterale care-s calamitate.
În ţară însă, vedem marele dezastru, oameni îngropaţi cu tot cu case care abia se văd din troiene, drumuri întroienite, zăpezi de 3-5 metri. Administraţia centrală, ministerul transporturilor a scăpat de orice răspundere declarând închise zeci de Drumuri Naţionale. La un moment dat erau închise doate DN-urile din 16 judeţe, cam 80 de toate. Îşi închipuie cineva pe lângă acestea câte Drumuri Judeţene, comunale etc nu mai sunt luate în considerare?
Închizându-le, administraţia şi-a declinat orice răspundere, a încetat orice activitate de deszăpezire. Pe şosele pe calea ferată nu se mai circulă, ţara este pur şi simplu blocată de zăpezi.
Preşedintele a purtat o nouă victorie asupra României, şi-a instalat guvernul, noua jucărie, care la rândul său nici n-are de gând să se apuce de vreo treabă, deocamdată sărbătoreşte succesul din parlament.
Nu se întrevede nicio posibilitate ca guvernul să mişte ceva pentru deblocarea şoselelor şi a căilor ferate, aşa că dacă mai urmează nişte ninsori vom avea ocazia să vedem cum ne descurcăm singuri, guvernul Băsescu n-are nicio obligaţie, doar a declarat ca fiind închise şoselele ţării, acu’ de ce să mai cheltuiască să le deszăpezească?
M-am gândit că în următorii ani va ajunge la modă un nou mijloc de transport, snowmobilul. La urma urmelor vara căruţă cu cal, iarna snowmobil! În plus, casele vor trebui prevăzute cu rampă de acces prin pod.

Deocamdată, ne mai aşteaptă nişte ninsori, dar va veni şi primăvara. Când zăpada asta se va topi, vor urma nişte inundaţii pe măsură. Vedem noi cum ne descurcăm, că statul „modernizat” al lu’ Băsescu nu mai are nicio treabă în afara cheltuirii banilor pe toate fanteziile… O să declare ţara închisă şi cu asta basta.
Cum noul guvern s-a instalat, Codul portocaliu continuă!

Remember şi Codul Portocaliu

Publicitate
Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

9 comentarii la “Mai e Cod Portocaliu?

 1. Ghita Bizonu' spune:

  De un se vede ca Ghita Baranu era un promministru mai competent decat multilicentaii de azi

 2. virusverbalis spune:

  Ai dreptate,continua..Codu’…. :))

 3. MULŢI ANI TRĂIASCĂ, MULŢI ANI TRĂIASCĂ, LA MUUUUUUULŢI ANI!
  Să trăieşti Cârco’, în pace, cu sănătatea turată la maxim!
  PS Mai bine mai târziu, decât niciodată. Eu am zis să laţi dâra înainte, nu după…

 4. La obiect, bine scris. Felicitări! Instalarea noului guvern, pohta ce-a pohtit cotroceanul a fost prioritate. Meteorologii au ascultat comenzile. A fost un masacru. Sunt curios dacă se va decreta măcar doliu național.

  • Cârcotaşu spune:

   @ Lucian Bureriu,
   Bun venit!
   Mulţumesc de apreciere!
   Doliu naţional? Wow! Ce pretenţie! N-auzişi cum zise deputatu’ Mircea-Nicu? Păi cică cu excepţia unuia, care a murit în maşină, restu’ au băut şi au adormit acolo. Cu alte cuvinte erau beţi morţi, căzuţi în şanţ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s