Locotenentu’ Gheorghe 2

Cum comenta acilea, pe blogu’ ăsta, amicu Karadeniz, să nu uit,

Multe se vor spune și scrie, o vreme, pe tema gestului acestui locotenent. După care va intra în uitare, și gestul și omul. Sunt păreri pro și contra, unele doar prin prisma sentimentelor, altele raționale.

N-am vrut nici să speculez şi nici să spun mai mult decât spusesem, referitor la mesajul care se poate percepe din afară. Acu’ tre’ să bag de samă că speranţele ne-au fost înşelate.
În ce sens? Păi simplu.
Am crezut că domnu’ locotenent este exponentul mai multor cadre militare ale armatei române care, normal, manifestă mai multă inteligenţă şi experienţă decât poate poseda un locotenent de 27 de ani. În momentul în care acesta a lansat „perla” administrării alegerilor de către armată, un fel de lovitură militară, complet aiuristică, domnu’ locotenent a rămas senin, acelaşi justiţiar.
Să fiu bine înţeles, faptul că domnia sa este un cadru al contrainformaţiilor militare nu consider că trebuie să fie un motiv de neîncredere, la urma urmelor şi această structură poate avea o luare de poziţie, prin membrii săi, iar aceasta nu-i cu nimic de neglijat. Problema constă în faptul că domnu’ locotenent s-a trezit să-l apostrofeze pe Victor Ciutacu, că „glumeşte”, când acesta l-a întrebat dacă aparţine acestei structuri, deci domnu’ locotenent a mers pe… abureală.
În felu’ ăsta colegu Karadeniz are dreptate, deşi comentariul meu se oprea unde îl începusem, mă văd obligat a-l continua…
Din păcate vedem că nu s-a născut locotenentu’ cu înţelepciunea, măcar a unui maior, nici dacă sunt organizaţi într-o organizaţie a „locotenenţilor”!
Şi de fapt ce-a vrut locotenentu’ Gheorghe?

Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

5 comentarii la “Locotenentu’ Gheorghe 2

 1. Avram Iancu spune:

  Ce-a vrut ?A „jucat”un loz >>>NECASTIGATOR.Atat.tigri2

 2. Mircea C spune:

  Eu am mai zis, parca la amicul Teaca , locotementul asta nu are toate tiglele pe casa !

 3. karadeniz spune:

  E posibil ca locotenentul să fie mult mai conștient de scopul acțiunii sale decât credem noi. Cum la fel e posibil să nu conștientizeze prea clar acest lucru. Eu aș vrea să cred că gestul locotenentului, indiferent de părerile unor blazoane media ca alde Ciutacu, Cartianu sau a unora ca noi, va fi unul din semnalele care vor determina generația ce își va crește copii în România moșită de noi să și-o decoreze și mobileze după gusturile lor nu ale noastre. Vom critica multă vreme stângăciile și infantilismul acțiunilor lor, ne vom opune de multe ori, dar mersul ireversibil al firii va duce inevitabil către această soluție. Cât despre apartenența sa la contrainformațiile militare, are dreptate când neagă acest lucru.

  • Cârcotaşu spune:

   @ karadeniz,
   Scuză-mă, ştiu ce-nseamnă compartimentele de „protecţie a cadrelor”, „protecţie a documentelor” sau „protecţia datelor prelucrate electronic„, dacă vrei până în pânzele albe, program „Tempest” şamd. N-are rost să discutăm mai departe. Un „pifan” n-are ce căuta într-un asemenea compartiment unde poţi găsi un inginer sau în cel mai rău caz un transmisionist. Dacă l-am găsit şi tocmai de el ne-am lovit, repet, fără a avea vreo importanţă, ăsta e!
   Că nu ţine de DGIA sau cum s-o mai numi acum, asta-i altă poveste!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s