Ce aşteptăm?

Să fie clar, mă refer la aşteptările noastre, ale lor, în urma celor ţ zile de când românii protestează în pieţele publice din oraşele României, dar nu numai.
Ce-aşteaptă ei?
Simplu, aşteaptă să se plictisească românu’, să-nţelegă că protestează degeaba şi să stea acasă. Între timp bagă fel şi fel de strâmbe, ba că toţi politicienii-s o apă şi-un pământ, ba se mai trezeşte câte unu’ „antisistem” să facă apologie libertariană, care-i mănuşă pentru Băsescu, ba că vezi Doamne ei înţeleg nemulţumirile da’ că n-au ce face, responsabilitatea-i obligă… .
Băsescu, îmbătrânit în rele, ştie ce valoare săpătoare are vorba, pe principiul Ariei Calomniei: Calomniază, calomniază, ceva tot rămâne! Până atunci se face că „Afară plouă!”, nu mai zice nimica, s-a prins că nu mai prezintă nicio credibilitate, singurul cuvânt aşteptat de lume de la el şi care-ar fi primit cu entuziasm fiind: DEMISIONEZ!
Ce-au realizat? Deocamdată sunt la minus, Băsescu a cedat, Legea Sănătăţii, deocamdată e scoasă din discuţie, Comasarea Alegerilor, deşi CC o tot amână, o tot plimbă, doar, doar, pleacă lumea din Piaţa Universităţii, nu poate fi declarată constituţională şi ei ştiu foarte bine asta, ba că acum mai e urmărită această decizie şi de organismele UE, care foarte bine au fost sesizate de USL, spre jalea manifestată de piticu’ Boc.
În urma manifestărilor de stradă, chiar strategia de fraudare a alegerilor a devenit nerealistă. Regimul n-ar mai putea pretinde că i-a votat electoratul care le cere demisia, inclusiv cei din diaspora, furtul ar fi jenant de evident.
Pentru restul legilor pe care le vor trecute nu vor mai putea apela la Asumarea Răspunderii, aceasta fiind deja o fază depăşită.
Au de gând să plece? Nu. Mai au ce fura şi deocamdată îşi permit să ignore protestele, considerându-le nesemnificative. Rămâne de văzut care va fi pînă la urmă poziţia „marelui licurici”

Ce aşteptăm noi? Păi să zicem că n-au intrat zilele-n sac. E şi mâine o zi.

Publicitate

5 comentarii la “Ce aşteptăm?

 1. Marcus spune:

  @nea Carco: astia ca sa-si vada marsaviile cu comasatele si vot prin corespondenta realizate sunt in stare sa se dea unu cate unu afara din guvern. Taman l-au dat pe popa cu jacuzzi 🙂 . De rasu’ curului, zau ase
  sa fii iubit
  marcus

 2. shogunu' spune:

  Perfect de acord cu ce spui, Cârco-san. Cu o singură „cestie” nu-s de acord. Cu asta: „Rămâne de văzut care va fi pînă la urmă poziţia “marelui licurici” „. Îs de acord, că poziţia aia ar putea fi decisivă la debarcarea băselului, da’ io zic că nu trebe s-o aşteptăm la nesfîrşit. Ăsta trebe dat jos ACUMA. REACŢIA licuriciului o putem aştepta pînă ne creşte barba. Să vedem şi noi dacă-s de acord sau nu… (încă o durere-n cur).
  Banzai!

  • Cârcotaşu spune:

   @ Shogunu’,
   Bre, oi fi, n-oi fi de acord, io doar zisei că Băsu’ n-o să plece câtu-i p… c-aşa vrem noi, că aşteptăm sau n-aşteptăm la nesfârşit. Va pleca doar dacă n-are încotro şi asta nu se va-ntâmpla că manifestează 1500 de „ciumpalaci” în Piaţa Universităţii! Te-ai prins?

 3. Mircea C spune:

  Marele Licurici deocamdata e ca in bancul ala cu coaiele ! Participa dar nu se baga ! Inca !

  • Cârcotaşu spune:

   @ Mircea,
   Ştii cum e chestia cu coaiele care nu se bagă, se umflă şi dor de te rup. Acu’, cu locotinentu’ Gheorghe, s-ar putea să-l doară pe licurici de să nu-l mai suporte pe sugătoru’ şef Băsău!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s