Tu ce vrei?

De ce lipsesc reacțiile lui Băsescu și Boc?

Premierul ar putea fi sacrificat, în caz că operațiunea de ”pacificare” eșuează, iar intervenția sa nu ar fi însemnat oricum mai nimic, din perspectiva publicului. Traian Băsescu așteaptă o evaluare a serviciilor speciale, pentru a estima dacă actuala mișcare de protest riscă să se generalizeze, după modelul 1989, cu declanșarea unei greve generale și o explozie a protestelor la nivel național.

Există temerea că impopularitatea lui Traian Băsescu este atât de mare încât un singur discurs ar calma populația: cel de anunțare a demisiei. Orice alt mesaj al președintelui va duce la o nouă explozie populară. Lui Băsescu i s-ar fi recomandat să nu apară public, pentru a nu detona o nouă reacție în lanț. Serviciile secrete iau în calcul riscul ca ”ultrașii” să nu fie doar oameni din galerii, ci exponenții unei generații care se va solidariza cu arestații, la fel ca la Timișoara, în 1989. Astfel, se va merge pe varianta temporizării, așteptând ca protestele să se stingă de la sine, odată cu răcirea vremii și epuizarea protestatarilor.

Citiţi aici!

Publicitate

Un comentariu la “Tu ce vrei?

  1. shogunu' spune:

    Deocamată, serviciile îi dau sfaturi lu’ băsea, că aia-i treaba lor oficială. cînd or să- „lase din” mînă… Atunci a fi sfîrşitul găştii portocalii! Eact pe model ’89. Sper „decît” că momentul ăla nu va întîrzia prea mult.
    Banzai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s