Fireasca preţuire!

Cine nu vrea să devină celebru? Mă rog, faimos, sau măcar notoriu? Ehe, mâncatu’ ăsta nu-i aşa de simplu cum crede lumea!
E unu’ care pretinde că asta-i o povară, că de fapt „păsăricile” nu-l lasă să fie un cetăţean ca oricare altu’!
De fapt i se scurg ochii după notorietate, singura la care poate avea acces. Că faimos e Ilie Năstase, Celebru e Einstein. Notoriu e Jack Spintecătoru’. Da’ nu bagă oricine de seamă despre ce e vorba.
Unii vor să rămână şi-n istorie şi-ntr-un fel sau altul chiar rămân. Necazul e că aici nu mai au control asupra modului în care-i va percepe lumea de… după ei. Napoleon, de exemplu, este considerat un geniu militar, în timp ce Hitler numai un criminal de război. Şi doar amândoi au asediat Moscova!
Mai umblă o vorbă, aceea care zice că nimeni nu-i profet în ţara lui, adică la el acasă, omu’ nu-i apreciat, că vezi bine, subiectivismu’ ăla… etc. Da’ altfel stau lucrurile în afara graniţelor, ehe, acolo i se văd omului meritele şi faptele eroice, că acolo nu concurează cu nimeni etc.
Păi hai să vedem aprecierea de care se bucură un român de-al nost’ în exterior, unde n-are concurenţă!
Băsărica

Intrat ca subiect de cultură generală, într-un concurs „Cine ştie câştigă”!
Într-adevăr nu putem să nu observăm preţuirea ce i se acordă, e întrebarea pentru 100.000$!!!
Acu’ trebuie să-l iertaţi pe cel ce a conceput întrebarea, e oarecum deranjant că existenţa a ce sau cine e situată la timpul trecut (a fost), relaxant este faptul că numele e scris corect. Trebuie, mai ales, să nu ne formalizăm pentru ipostazele (altele decât cea reală), acestea sunt conforme cu strategia de a disimula răspunsul corect, deci cât mai apropiate de percepţia general acceptată. Că doar d-aia-i concurs!

Publicitate
Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

12 comentarii la “Fireasca preţuire!

 1. shogunu' spune:

  Io cre’că tanti aia o apelat la varianta fifty-fifty, că de unde drac’ să ştie cine-i băsea. Oricum toate variantele de răspuns îs apropiate de adevăr.
  Banzai!

  • Cârcotaşu spune:

   Shogunu’,
   Păi aşa zisei şi io, că-s veridice! Da’ la fifty-fifty nu ştiu dacă făcea ceva, că doară între b) şi c) dilema-i tot aceeaşi, că de fapt varianta adevărată-i cea mai greu de crezut! 😆

 2. Mircea C spune:

  Raspunsul corect ar merge b,c d ! Pentru asta as fi acordat cei 100 000 de verzisori !
  Din pacate nu ii am !

  • Cârcotaşu spune:

   Bre, Mircea,
   Pe la matale p-acolo, prin Thai, bag sama că nu vezi la telembizor emisiunea asta, aşa că d-aia nu ştii ce-i aia „fifty-fifty”. E una din cele 3 variante ajutătoare. Când nu bungheşti răspunsul corect ceri „fifty-fifty” iar calculatoru’ taie două răspunsuri din 4 (evident din cele eronate), aşa că tu, concurentu’ lu’ peşte, rămâne să alegi din două, din care numa’ unu-i greşit! Aşa că, ce z’seşi matale, aia cu b, c, d, e de nu se poate!

 3. Marcus spune:

  @eu as fi intrebat un prieten, si-l sunam pe Iliescu 🙂 🙂 :).
  Sa fii iubit
  marcus

 4. Marcus spune:

  @Hi, hi, hi, atunci pe prietena Udrea?

 5. Salut, Carco! Cica figura aceea descumpanita a concurentei ar fi cauzata de faptul ca, apeland la EBA in varianta ” suna un prieten”, aceasta i-a fi spus ca raspunsul sigur este TATA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s