Dilema

Aflăm că azi, la orele 19.36, la Cluj, Spitalul de recuperare, a decedat Boc Ioan, în vârstă de 87 de ani, urmare unui stop cardio-respirator, tatăl premierului Emil Boc.
Dumnezeu să-l ierte!

După şedinţa de guvern, dl Boc a lansat îndemnul: aveţi grijă de părinţi, sunt unici şi nu se ştie ce se poate întâmpla!

Simt acut nevoia de a-i aminti primului ministru că părinţii care necesită grijă sunt toţi vârstnici, pensionari, asistaţi (cum îi consideră), cam mulţi dacă-i raportăm la numărul salariaţilor. Considera până mai ieri dl prim-ministru că e necesar să mai iasă din sistem…

Dilema mea e foarte serioasă. Nu ştiu ce trebuie să-i urez primului-ministru! Obiceiul românesc este acela ca în caz de deces în familie să se facă urări de condoleanţe. S-ar putea însă ca primul ministru să considere ieşirea din sistem a decedatului ca pe un succes. Cum ne-a mai spus, aceasta ar fi calea echilibrării bugetului casei de pensii.
Să ştiţi, chiar nu ştiu ce să-i urez primului ministru.

Unii se vor declara oripilaţi de această „zicere”. Ştiu, nu sunt un bun creştin. Întrebarea mea este: Aş fi fost dacă cedam ipocriziei de a nu-l trage de urechi pe Boc pentru măgăriile comise şi dacă nu aş fi observat, pentru a nu ştiu câta oară, că Dumnezeu nu bate cu paru’?

Publicitate
Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

14 comentarii la “Dilema

 1. Plano10 spune:

  Al batran l-a batut cu oul cand traia!

 2. Mircea C spune:

  Bine-ai zis Carcotasule ! Dumnezeu nu bate cu parul !

 3. Theodora spune:

  Si parintii premierilor mor?!

  • Cârcotaşu spune:

   Păi când a zis-o p-aia cu necesitatea ieşirii din sistem, cred că gândea că… persoanele de faţă (adică el şi ăi din gaşcă) se exclud!

 4. shogunu' spune:

  Păi, io zic aşa : Să-i fie ţărîna usoară… O dat exemplu de mare patriotism, făcîndu-i vrerea fiului şi ieşind din sistem cu picioarele înainte.
  Să-l odihnească Dumnezeu! (de data asta fără „răutăcisme”)
  Banzai!

  • Cârcotaşu spune:

   @ Shogunu’,
   Vezi, z’ceam io ceva…
   Da’ referitor la dilema mea, carevasăzică Boc ar trebui felicitat! 😯

   • Ghita Bizonu' spune:

    Mustrat draga mustrat. Ptr lacrimile alea .. daca dorea sa dea un exemplu trebuia sa zica „bine ca a iesit din sistem” si trebuia sa dea ordin sa fie scos din spital…. „asistatul” . Sa faca economie la buget!!!

   • shogunu' spune:

    Io zic să nu mergem mai departe. O murit un om… Să-i fie ţărîna uşoara!
    Condoleanţe pentru cel ce şi-a pirdut părintele.
    Vreme de înjurat vom avea mai încolo.
    Banzai!

   • Cârcotaşu spune:

    @ Shogunu,
    Bre, io nu pot zice aşe. P-aia cu Dumnezeu să-l ierte! am zis-o şi io. Pe el, da’ nu pe stârpitura de fiu-su! Că l-o ierta, că l-o trimite la „cazane” nu mai îi treaba mea. Acu’, p-aia cu Să-i fie ţăr’na uşoară n-o prea ştiu, da’ nu ţi se pare că prea îi trasăm sarcini lu’ Dumnezeu? Ba că să-l ierte, ba că să-l hodinească, ba că să nu-l apese?
    Păi dacă e să fim creştini ar cam trebui să credem că ştie el Domnu’ ce-i trebă lu’ ăla de s-a dus, fără să „facem noi presiuni”. Ş-acu’, ziceam io ceva de ipocrizie, că io-s pensionar, din ăla de mi-a urat Boc să ies din sistem. Ş-acu’ ce-ai vrea? Să-i zic: Aferim domnu’ şef şi să-mi iau măsuri să execut dorinţa lu’ tâmpitu’? El când mâncă căcat în felu’ ăsta e om sau drac? Io i-oi ura numa ducă-se pe pustii! Iisus a-ntors şi obrazu’ celălalt. Io n-am trufia de-a mă compara cu El. Şi pe urmă, cine-a zis că tre’ să-ntoarcem obrazu’ lu’ ucigă-l toaca?

 5. „Unii se vor declara oripilaţi de această ‘zicere’.”

  Eu nu sunt oripilat. Ai perfecta dreptate. Dumnezeu nu bate cu parul. Sincer, ma doare undeva de tatal lui Emil Boc. NU pentru ca este tatal lui Emil Boc, ci pentru ca asa sunt oamenii: nu le pasa de straini. Si cred ca e oarecum (scriu „oarecum”) firesc. Plange cineva pentru zecile de batrani anonimi care mor zilnic in Romania? Nu! Asa e lumea si, repet, pe undeva, mi se pare normal. Fiecare cu ai lui si ale lui. Si acum, intreb: de ce s-ar schimba lucrurile cand vine vorba de Ioan Boc? Pentru ca e tatal primului ministru, care, in plus, mai e si un IDIOT sadea si-un criminal, care, aplicand masurile basesciene de austeritate, cu seninatatea tampa a imbecilului care are constiinta datoriei implinite, a omorat, deja, multi pensionari? Sa te prefaci ca suferi din cauza mortii lui Ioan Boc inseamna sa fii un ipocrit. Nu-mi pasa ca tatal nu e fiul. Este doar un alt batran pe care nu l-am cunoscut niciodata.

 6. Lasa Carco’ suntem pe maini bune cat lipseste ala micu de la Palatul numarul 2. Tocmai am aflat ca matrozul e apt, din punct de vedere medical, sa ne conduca in continuare. Asa cica suna comunicatul emis de Spitalul Militar Central de Urgenta, spital care i-a efectuat vizita medicala anuala, marinerului. Cat despre Boc al batran, ce sa zic? Dumnezeu sa-l ierte! Despre morti numai de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s