Senzaţional! Igaş şi-a tras zi naţională proprie!

Citind cotidianul Ziua de Vest, din 01 decembrie, aflăm că
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, a participat miercuri, în municipiul Arad, la o paradă militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie, paradă la care au asistat, potrivit estimărilor făcute de către jandarmii care au asigurat paza şi ordinea, peste 5.500 de persoane, care au înfruntat frigul pătrunzător.
Nu, nu e vorba de nicio greşeală, cum joi 1 Decembrie trebuia să fie la Alba Iulia, a comandat defilarea în avanpremieră, în seara zilei de 30 noiembrie (la orele 19:30, pe-ntuneric), numa’ aşa, să afle lumea cine e el.
Şi n-a fost doar aşa, o încropeală, nu, a fost ziua naţională-n toată regula. Au defilat: 400 de angajaţi ai structurilor teritoriale din judeţele Arad, Timiş şi Gorj ale MAI – poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, precum şi formaţii de pompieri voluntari din judeţul Arad şi, nu în ultimul rând, angajaţi ai poliţiei locale din municipiu.
Ce să mai vorbim, este vorba de o premieră mondială. Trebuie remarcat că lucrurile au fost făcute temeinic, ireproşabil, că parada s-a desfăşurat pe muzica Fanfarei Reprezentative a Inspectoratului General al Jandarmeriei române, fiind deschisă de către ministrul Igaş, care a păşit pe acordurile semnalului Onor la General. Parada a fost închisă de poliţişti călare, iar în încheierea manifestării a avut loc un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul „Ciocârlia”!
Ce mai poate fi spus?
La posturile de televiziune, cu ocazia zilei naţionale, s-au lansat diverse campanii pentru a da prilejul multor cetăţeni să explice de ce sunt mândri de faptul că sunt români. Păi poţi fi altfel decât mândru când eşti cetăţean al unei ţări în care asemenea lucruri sunt posibile?
Toate ca toate, dar nu pot să nu observ că există şi multă răutate în unele comentarii ale unei anumite părţi a presei. Aţi ghicit, e vorba de cea aservită mogulului Felix, care redă acest memorabil eveniment sub un titlu tendenţios: Ultimul banc cu poliţişti: Igaş a pus trupele MAI să sărbătorească 1 Decembrie pe 30 noiembrie!
Nu ştiu alţii cum sunt dar eu consider că totul este absolut minunat!

UPDATE
După cum arată argumentaţia video ce urmează, marţi 29 noiembrie s-a desfăşurat, tot la Arad, o altă paradă, „comandată” de Ministrul Apărării, Gabi Oprea, pe care a avut şi lipsa de obraz să n-o onoreze cu prezenţa!
Guvernul ăsta va rămâne sigur în istorie. Ce-a mai rămas de făcut şi n-au făcut?

DEDICAŢIE

24 comentarii la “Senzaţional! Igaş şi-a tras zi naţională proprie!

 1. PLANO10 spune:

  -A obligat politistii sa decalare ca sunt nascuti in luna septembrie. Altfel sunt considerati prematuri sau intarziati si apoi, prin ordin, disponibilzati.

 2. Mircea C spune:

  Carco, pe asta l-o fatat masa la 6 luni ! ” Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul!”

 3. Cârcotaşu spune:

  @ Plano, Mircea,
  Aşa cum e, mai e cineva ca el? Mai poate cineva ce-a putut el?
  Dacă e să fie, nici pe Zăroni nu l-a dus capu’! 😯

 4. shogunu' spune:

  ODĂ pentru Igaş!
  Adică O DĂ-l în p***.
  Banzai!

 5. Nu mi-a venit sa cred! M-am dus la Google sa-l intreb daca-i adevarat. Si mi-a aratat si-un film convingator, pe youtube.
  ULUITOR! Ce sa mai speri? Nu cred ca nu a avut aprobarea piratului. Astia, chiar sunt in stare de orice.

 6. Cârcotaşu, spune:

  @ Victor,
  Nu poci acu’ sa caut, mă chinui de pe telefon, da’ aseară nu era nimic pe youtube. Aşa că te rog dă-mi şi mie linku’ pentru parada lu’ Igaş. :mrgreen:

 7. Salut, Carco’ Acu vazui ce mi-ai cerut, da sa stii ca imaginile de dimineata nu mai erau.Am gasit altele. Uite aci:http://www.youtube.com/watch?v=IpMrrECsAmk

 8. dlnimeni spune:

  Au deschis moda parazilor militare de noapte. Ce mi-e fortele militare, ce mi-s echipele de fotbal. Mi-ati dat si ideea unui scurt articol pe blogul propriu.

 9. Theodora spune:

  Astept ziua can braNconierul asta o sa plateasca pentru ce a facut

 10. Marcus spune:

  @Bade Carco: ai moda asta cu parazi militari si/sau paramilitare n-au inventat-o ei, nazisitii drept climax al unor astdfel de parazi ardeau carti in pietele germane si apoi se retrageau cu torte. Asa ca….
  sa fii iubit
  marcus

 11. Marcus spune:

  Nici nu-i mai zic erata ci: rusine marcus ! 🙂 daca pluralul de la parada este parazi, apai pe langa rusine merge si un sut in cur 🙂 . Mii de scuze!
  sa fiti iubiti
  marcus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s