Ce mult te-am iubit…!

Din cele mai vechi timpuri partidele s-au ocupat cu propaganda. De fapt la partide a fost totdeauna concepţia în materie, cu mediatizarea s-a ocupat media, că d-aia-i media. Ce simplu era pe vremea partidului unic! Un cotidian (că celălalt era cu mica publicitate), un post TV (că al doilea era aşaaa, cică mai cultural), un post de radio (al doilea mai subţire, că deh…!) transmis pe UL, UM, UUS, să aibă omu’ de unde alege! Ce, ca acu’? Balamucu’ dracu’ dom-le, curat balamuc.
Acu’ FSN-u’, PDSR-u’ şi la urmă PSD-u’, n-a prea avut parte de ajutoare media, presa i-a cam sărit în cap din ’90 şi nu s-a dat jos nici azi. În aşa condiţii, prin ’99-2000, PDSR-u’, flăcău mare da’ fără trecere, s-a gândit să ia de suflet pe PUR, care-i făcea ochi galeşi, post TV şi ziar ca zestre da’ fără putirinţa de-a trece pragu’ electoral altfel decât luat în braţe de cineva vânjos.
Zis şi făcut. În campania din 2000 PUR-u’ nu s-a întrebuinţat prea mult cu folositul trustului de presă, ba chiar a cârâit la un moment dat, că n-a avut o asemenea înţelegere cu PDSR-ul.
După alegeri, văzut cu parlamentarii în… căruţă, pardon, parlament, cu multă gălăgie, pe la 01.01.2002 PUR-ul ameninţa cu ieşirea de la guvernare, pe motiv de desfiinţare a ministerului IMM-urilor, cică şi ce mai tura-vura, au şi ieşit de la guvernare şi au trecut în opoziţie.
Surpriza a fost că înainte de alegerile din 2004 găsim mariajul refăcut, sub numele Uniunea Naţională PSD+PUR, că doar cineva n-a considerat necesar să sufle în iaurt şi l-a băgat iară în parlament. De data asta PUR-u’, numai ce-a intrat în parlament pe liste comune, că s-a şi transformat în „Soluţia Imorală”. Ce s-o mai lungim, PSD-ul a rămas cu buzele umflate… şi cu banii luaţi, că doară au plătit la greu ca să aibă şi ei, cu numele, cică, susţinerea foarte subţire, de altfel, a unui trust de presă. Culmea a fost că-n 2008 iar găsim participând la alegeri Alianţa PSD+PC. Se pare că începusă să le placă. După ce la alegerile pentru Parlamentul Europei, era cât p-aci să se-nscrie în Internaţionala Socialistă pentru a putea participa la alegeri pe liste comune cu PSD-ul, în februarie 2011 iarăşi iese din alianţa cu PSD-ul şi se declară de dreapta, iese din grupul parlamentar PSD+PC, formează Alianţa de Centru-Dreapta cu PNL-ul şi trece în grupul parlamentar PNL. Rămâne totuşi a activa, alături de PSD în cadrul USL. Ajunşi ş-aici nu se lasă de cârâială. Ba că vor ca în Bucureşti la alegerile locale, să candideze omul lor, Piedone, ba că la Iaşi USL să-şi dea cu stângu-n dreptu’ şi să meargă cu două candidaturi, una fiind tot a PC-ului, respectiv candidatul Tudor Ciuhodaru. După discuţii şi iară discuţii, cei doi (Piedone şi Ciuhodaru) dezertează la UNPR, ca treburile să fie clare.
Acum, ultima problemă a USL, creaţie a cui credeţi? Aţi ghicit, a PC-ului, e sigla USL-ului. Cum? Simplu.
Pe când s-a convenit constituirea USL, o tânără speranţă, un student, pe nume Ştefan Atanasiu Rădulescu, membru PC şi „prieten” cu vicele PC, unul Bogdan Diaconu, s-a repezit la OSIM şi a înregistrat marca USL în nume propriu înaintea tuturor. Toate bune şi frumoase, dar acum USL-ul e la mâna „tinerei speranţe” şi a PC-ului în general. N-ar fi fost mare bai, între oameni serioşi, numai că „tânăra speranţă” a anunţat ieri că, sensibil fiind din fire, a simţit nişte „presiuni” şi a decis să demisioneze din PC. Acu’ nici ăsta n-ar fi un capăt de ţară, dar cum sigla a fost înregistrată de o persoană fizică, asta ar însemna că studentul, tânăra speranţă, este singurul care o poate folosi şi că are drept de proprietate intelectuală asupra ei şi că nimeni n-o poate folosi.
Acu’ ce să spunem, tânărul le-a luat faţa şi lui Ponta şi lui Antonescu. Şi Antonescu ca (sic) Antonescu, da’ Ponta ar fi trebuit să-şi ia un consilier juridic ❗
Şi o întrebare:
În toate declaraţiile dlor Ponta şi Antonescu, aceştia declară ferm că USL este o construcţie solidă şi că nu trebuie s-avem nicio grijă, USL va rezista oricăror încercări de destabilizare venite din afară. Bine, bine, din afară, dar ce ne facem cu încercările din interior? Se pare că PC-ul e programat să roadă la temelie din interior. Dacă rezistă (USL-ul), sunt curios ce va mai face după alegeri (PC-ul). Nu se găseşte nimeni să-i arate pisica? Se spune că niciodată nu-i prea târziu, dar…

…dac-ar fi aşa nimeni n-ar fi ajuns să cânte… Ce mult te-am iubit, Paraschivo!

Publicitate

13 comentarii la “Ce mult te-am iubit…!

 1. Theodora spune:

  PC trebuie suportat pentru ajutorul pe care il da prin Antena 3 … Antena care a inceput sa abereze …. PC-ul are pretentii absurde in teritoriu … de expemplu in Maramures … sunt locuri unde pesedistii si pnlistii nu vor iesi la vot sa voteze reprezentantul USL care este de la PC … lderii nu inteleg cat de grava este problema si nici nu vor sa asculte daca cineva incerca sa le spuna.

  • Cârcotaşu spune:

   @ Theodora,
   Nu cred că trebuie suportat pentru Antene. La urma urmelor Voiculescu are ambiţia să aibă un partid parlamentar, fără a reuşi mai mult de 1-1,5%. Pentru cine-l poate trece pragul poate plăti cu Antenele.
   Asta i se şi cere, nimic în plus. La rândul lui nu poate cere nimic în plus faţă de trecerea pragului. Or, el se achită scârţâind de obligaţia de plată, dar pretinde şi ciubuc pentru ceea ce are de primit.
   Poate pretenţii aberante are PC-ul mai multe, eu am dat numai exemplele cele mai cunoscute, strigătoare la cer, Piedone, Ciuhodaru şi, mai nou, puştiul acesta teribil, Ştefan Rădulescu, cel care pune pur şi simplu în pericol existenţa întregii construcţii numită USL.

 2. virusverbalis spune:

  Pa vremea aia, era sa fac hernie de-atatea galeti pline da ciment pa care le-am suit pe bloc, sa prind sarbii la antena-d-aia fluture :))

 3. shogunu' spune:

  Cârco-san, dacă USL se „clatină” din cauză de OSIM, îşi va schimba enumirea. Merge şi PSL. Iaca ce ziceam io acu’ vreun an:
  http://shogunusb.wordpress.com/2011/01/04/psl/
  Banzai!

 4. Mircea C spune:

  Mare curvustina „Paraschiva ” asta ! Ar merita intr-adevar o corectie !

 5. E uimitor cât de îngăduitori suntem, totuşi, cu politicienii noştri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s