Români, vi se pregăteşte…

Da, pe fondul zgomotos al nebuniei publice, la Cotroceni (!!!) se pregăteşte proiectul Legii Sănătăţii. Sigur, vă puteţi întreba de ce la Cotroceni, de când are preşedinţia iniţiativă legislativă, că tot degeaba o faceţi. N-o să vă răspundă nimeni, aşa că, mai bine, fiţi atenţi la ce va conţine legea asta, că în niciun caz nu vă va înlesni accesul la serviciile medicale.
Aşa, la prima vedere, se insistă pe Pachet de Servicii Minimale, adicătelea dacă faceţi guturai, de tratat cu paracetamol, va fi gratuit, da’ dacă vreţi mai mult, dacă, Doamne feri, vă îmbolnăviţi de ceva mai grav decât un guturai, de gripă să zicem, va trebui să vă faceţi o asigurare suplimentară, la o casă de asigurări privată, că aia e, statu’ nu are bani de dat pe sănătatea voastră. Să fie clar!
Uitam să vă zic că asta, cu casele de asigurări de sănătate private e o altă noutate, cică vor fi vreo 5, să ne-ajungă nouă şi lor, să nu se-nghesuie lumea la plăţi la un singur ghişeu, la 5 se va sta mai puţin. Că doar nu alegi una din 5, că fiecare va fi pentru o grupă de boli, mai mult ca sigur, iar ca să fii asigurat, o să cam trebuiască să faci câte-o asigurare la fiecare. Cu ocazia asta se asigură accelerarea ieşirii din sistem a pensionarilor, că ăştia oricum n-au bani decât de-un paracetamol.
Gurile rele spun că se cam vrea şi privatizarea CNAS, da’ mai vedem.
Adoptarea? Păi ce, v-aţi dezobişnuit? Prin asumarea răspunderii frate, ce să mai pierdem timpu’ cu parlamentu’?!

Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

9 comentarii la “Români, vi se pregăteşte…

 1. Marcus spune:

  Carco: eu nu inteleg de ce dracu le mai trebuie si legi la ceea ce fac. Sa legitimeze cumva genocidul?
  sa fii iubit
  marcus

 2. Theodora spune:

  Vor sa ne omoare legal

 3. Salut, Carco’! Te anunt ca de cel putin 7 ani de zile, toate medicamentele pe care le-am cumparat au fost platite integral. Inclusiv cristalinul si accesoriile necesare operatiei de cataracta executata la Spitalul Militar Central de Urgenta.
  Ce gratuitate prevazuta de lege? Vax! De aceea, m-am hotarat sa nu ma mai imbolnavesc, niciodata. La cate lectii despre sanatate am pe blog, imposibil sa nu devin imun, daca mi le insusesc.
  O seara frumoasa, si week-end placut!

 4. shogunu' spune:

  Mai ştiu io pe unu’ care şi-o plătit (aproape integral) operaţia pentru a doua proteză de şold. Prima mi-a fost DONATĂ de statul German, costurile operaţiei au fost suportate de clinica la care am fost operat, io am plătit doar costurile de transport. Aici am plătit jumate din costul protezei, asigurat fiind, plus „manopera”.
  Am preferat să dau banii ăia din buzunar, că de dureri eram sătul. A trecut…Doamne-ajută!
  Banzai!

 5. Cârcotaşu spune:

  @ Victor, Shogunu,
  Nu ştiu ce să zic, la ce-am avut eu nevoie am beneficiat de gratuităţi, iar medicamentele, cel puţin până prin august, la fel. Sigur, cum ziceam cu altă ocazie, de prin august nu se mai asigură gratuitate completă la medicamentele pentru diabet şi cancer, dar ce va fi acum va fi şi mai tragic.
  Doamne feri, da’ veţi vedea!

 6. Ghita Bizonu' spune:

  Ntz.
  Astia vor sa castige un ban „cinstit”. ca care credeti ca va fi cetatenia caselor de asiguratai ? Da comisionu comisionu cat este ?!

 7. virusverbalis spune:

  Io voiesc zece case..De nebuni! :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s