L’ombelico del mondo!

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, înaintea şedinţei CExN în care se discută propunerea de excludere a sa din partid, că întrebarea adevărată este dacă PSD poate merge mai departe fără Mircea Geoană, nu dacă Geoană poate merge mai departe fără PSD.

Nu mai e vorba de debut, e-n fază avansată. Paranoia!

UPDATE
CExN al psd, în şedinţa de astăzi, a hotărât cu 50 voturi pentru, 5 împotrivă şi 3 abţineri: Prostănacul a fost exclus din PSD.
O să vedem imediat dacă PSD poate merge mai departe, Geoană a coborât, mai departe merge ori pe jos ori… cu autostopu’!

UPDATE 2
Argumente excludere Mircea Geoană

Articolul 30 din Statutul PSD.

Art 30, lit b) – Membrii PSD trebuie sa cunoasca si sa respecte Statutul PSD si Programul Politic al partidului
Mircea Geoana a incalcat Programul politic adoptat in cadrul Congresului si Consiliului National, care prevede ca obiectiv strategic promovarea USL si lupta impotriva actualei puteri

Mircea Geoana a contestat protocolul USL, pretinzand candidatura proprie la presedintia Romaniei. Prin intentiile exprimate, Mircea Geoana a transmis mesajul ca PSD trebuie sa faca un joc prin care sa incalce intelegerile politice asumate alaturi de partenerii din cadrul USL.
Mircea Geoana a continuat acest tip de atitudine si dupa recomandarea CNAIM, mintind cu privire la faptul ca liderii partidului i-ar fi promis ca poate fi candidat al USL la presedintie.

“Domnul Ponta mi-a spus că dacă vin în echipă şi ne înţelegem cu toţii nu vede niciun fel de problemă ca eu eventual să ocup eventual funcţia de ministru de Externe într-un guvern al nostru viitor, deci ce a spus ieri că-i propusese lui Corlăţean pur şi simplu era invalidat în conversaţia cu mine, şi mai mult decât atât, că nu ne intersectăm drumurile noastre, că nu suntem în coliziune pe drumul meu de încercare de a mai candida o dată la preşedinţie şi drumul său de a ajunge prim-ministru”, a spus, la Realitatea Tv, Mircea Geoană. (15 noiembrie 2011)

Art 30, lit c) – Membrii PSD trebuie sa actioneze pentru realizarea obiectivelor si Programului Politic al partidului
Mircea Geoana a facut jocul puterii, adversarul declarat al PSD si USL, prin mai multe gesturi:

Desi BPN al PSD il mandatase sa nu semneze Legea Educatiei, in sedinta Senatului in care aceasta a fost discutata, Mircea Geoana l-a desemnat drept inlocuitor pe Alexandru Peres (PDL), care a semnat in locul sau documentul. (decembrie 2010)

A permis, prin neimplicare, adoptarea tacita a proiectului de lege privind votul prin corespondenta, in ciuda opozitiei puternice atat a PSD, cat si a societatii civile.

Nu s-a raliat niciun moment la protestele publice, sustinute de opozitie, presa si societatea civila, impotriva fraudei comise de Roberta Anastase, in cazul legii pensiilor, evitand sa sustina vreun mesaj public consistent, care sa contina critici la adresa actualei puteri pe acest subiect.
Mircea Geoana nu s-a implicat absolut deloc in promovarea proiectului USL, precum si a politicilor si actiunilor sale. Dimpotriva, in repetate randuri a atacat USL folosindu-se inclusiv de negocierile din alianta:
„Trebuie pus capăt acestor discuţii prelungite care macină energiile PSD, PNL şi PC, trebuie mutate aceste discuţii de la funcţii la soluţiile pentru problemele oamenilor”, a declarat la Antena 3 fostul preşedinte al PSD. „Ca să câştigăm alegerile, trebuie soluţii, alternative, o garnitură de oameni fără reproş din punct de vedere profesional şi al cinstei şi onoarei. (9 septembrie). USL lansase pana la acest moment mai multe pachete de solutii

Art 30, lit d) – Membrii PSD trebuie sa contribuite la formarea si promovarea unui mod de lucru democratic, prin acceptarea pluralismului de idei si diversitatii opiniilor exprimate inmod liber, in cadrul organizat al partidului, prin respectarea hotararilor majoritatii si a celor adoptate de organele ierarhic superioare ale partidului si sa asigure aplicarea si respectarea acestora
Mircea Geoana nu a respectat decizia din 7 noiembrie a BPN de inlocuire a sa de la conducerea Senatului cu domnul Titus Corlatean, alegand sa ramana in functie cu sprijinul politic al PDL si UNPR. (Luni, 7 noiembrie, sedinta de la Senat a fost deschisa cu 117 membri prezenti, dintre care 63 erau reprezentantii USL – deci, exista cadrul potrivit realizarii acestei inlocuiri, dar actiunea a fost blocata, cu sprjinul grupurilor PDL si UNPR, refuzand sa transmita conducerea sedintei catre vicepresedintele Ion Chelaru).

Mircea Geoana nu este la prima abatere, ci la a treia. A fost suspendat pentru 6 luni tot pentru declaratii ostile la adresa conducerii PSD, dupa ce, timp de alte trei luni, i s-a intezis sa se mai exprime in numele partidului (august 2010).

Art 30, lit e) – Membrii PSD trebuie sa participe cu regularitate la Adunarile generale ale organizatiei de partid, si la celelate activitati organizate de aceasta
Mircea Geoana nu a participat la lucrarile Consiliului National, preferand sa faca declaratii de presa de natura sa perturbe activitatea acestuia, atacandu-si colegii.

Art 30, lit f) – Membrii PSD trebuie sa nu exprime in public, in numele partidului, pareri care contravin politicii si strategiei partidului sau hotararilor sale.
Mircea Geoana a prezentat public o viziune economica diferita de cea a USL, contestandu-i, in acest mod, credibilitatea si competenta. (Chiar in cadrul intalnirii personale cu delegatia FMI, alaturi de reprezentantii PDL si UNPR, Mircea Geoana a inaintat acestei delegatii o serie de masuri scrise diferite de cele asumate de conducerea USL). Noiembrie 2011.

Mircea Geoana a facut declaratii repetate, la majoritatea posturilor TV, prin care a contestat deciziile partidului, adoptate in forurile sale statutare.

Mircea Geoana a facut declaratii despre ideologia social-crestina, ca alternativa la social-democratia asumata de PSD (emisiune The Money Channel).

„Cred că este loc şi de un curent social-creştin, baza noastră electorală este în mediul rural, mai degrabă social-creştină. (The Money Channel – 10 noiembrie 2011)

Pe 21 noiembrie 2011, Mircea Geoana a contestat momentul ales de catre conducerea USL pentru initierea suspendarii presedintelui Romaniei, spundand ca “momentul prielnic a fost ratat”

Art 30, lit g) – Membrii PSD trebuie sa respecte disciplina de partid si caracterul confidential al unor documente sau informatii de partid
Mircea Geoana a permis utilizarea bazei de date cu adresele de email a tuturor liderilor locali ai partidului, baza de date detinuta din perioada in care ocupa functia de presedinte, pentru transmiterea unor documente neoficiale privind activitatea interna a PSD

Mircea Geoana a transmis in repetate randuri la presa si catre membrii ai diverselor structuri politice ale PSD scrisori si materiale folosind adresa presedinte@senat.ro; a folosit sediul de la Senat cu insemnele PSD pentru declaratii de presa impotriva conducerii Partidului

Art 30, lit h) – Membrii PSD trebuie sa militeze pentru pastrarea si intarirea unitatii partidului
Mircea Geoana a militat pentru ruperea PSD, si pentru formarea unei noi formatiuni politice.

Mircea Geoana nu a lamurit nici pana acum acuzatiile referitoare la intalnirile organizate de domnia sa (inclusiv la hotel Ramada) prin care a instigat membrii de partid impotriva conducerii, precum si impotriva directiei asumate de PSD prin structurile sale statutare (februarie 2011).
Mircea Geoana a promovat persoane care au in mod clar o agenda impotriva PSD (precum Cozmin Gusa).

Art 30, lit i) – Membrii PSD trebuie sa dovedeasca, in intreaga lor activitate, corectitudine si moralitate, sa nu aduca daune imaginii si prestigiului partidului
Mircea Geoana a ales sa continue sa atace public lideri din conducerea PSD (inclusiv inainte de Consiliul National de luna trecuta, cand domnul Geoana a lansat atacuri publice agresive impotriva presedintelui de onoare, domnul Ion Iliescu), creand sentimentul ca partidul este fracturat inaintea bataliei electorale din 2012.

In urma actiunilor sale ca lider PSD, Mircea Geoana a creat o problema insurmontabila pentru partid in ceea ce priveste datoriile acumulate in campania din 2009; a refuzat constant sa acorde sprijin in vederea solutionarii acestei situatii dificile sau sa ofere date si informatii de natura a evita executarea PSD din cauza acestor debite.

Mircea Geoana a avut pozitii publice contrare Partidului Socialistilor Europeni, laudand pachetul economic adoptat prin votul popularilor la Parlamentul European, in contextul in care socialistii europeni s-au opus in mod clar acestui pachet.

Mircea Geoana a dat declaratii in presa (Gorj Exclusiv, 22 noiembrie 2011) prin care contesta in mod direct liderul PSD, precum si directia propusa de acesta partidului.

Art 30, lit k) – Membrii PSD trebuie sa informeze permanent conducerea organizatiilor de partid din care fac parte sau conducerea centrala a partidului, dupa caz, cu privire la activitatile desfasurate in cadrul Parlamentului Romaniei, Parlamentului European si in cadrul structurilor administratiei centrale sau locale
Mircea Geoana nu a informat conducerea PSD cu privire la initiativele sale din fruntea Senatului (invitarea lui Emil Boc, intalnirea cu FMI etc).

Mircea Geoana nu a informat conducerile PSD si USL cu privire la evenimentele organizate de el, prin intermediul Comitetului National de Dezvoltare, actiuni care au creat impresia unei rupturi in opozitie.

Sursa: http://www.pesurse.ro/#/

Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

9 comentarii la “L’ombelico del mondo!

 1. Theodora spune:

  Am pus link-ul articolului dvs pe facebook … sa citeasca toti cei care sunt interesati

 2. Salut, Carco’! Sunt si mai rau in ceata! Pana nu lamuresc problema relatiei dintre popa socru si Basila, nu sunt convins. Raman in continuare fara raspuns la intrebarea adresata la mine pe blog, in articolul „Capul lui Geoana vrem” : Cine este omul lui Basescu?
  Marcus crede ca amandoi. Daca e asa, Basila joaca magistral. Doamne fereste! In cazul asta, chiar ca ne luam adio de la democratie!

 3. Marcus spune:

  @Bade Victore, daca l-ai ascultat pe Geoana dupa ce a fost exclus este imposibil sa nu fi remarcat ca a imprumuitat exact discursul antiiliescu si anti PSD a lui chiombila, asa ca vorba lui Roman „s-a demascat” 🙂 .
  Oricum parerea mea este sa-l dam dracului, s-a terminat, altele sunt prioritatile acum.
  sa fii iubit
  marcus

 4. […] home, Mircea Geoana!”. Un amic de-al meu scria descria foarte plastic intr-o postare de-a sa: https://numarareainversa.wordpress.com/2011/11/22/lombelico-del-mondo/ , impresia pe care o are probabil numitul Geoana despre propria sa persoana. Subscriu la ideea […]

 5. acuvio spune:

  [ Nu am mai urmărit marea finală, şi eu speram şi pledam ca “prostănacul” să fie trimis de “cârlan” prin Stargate oriunde numai să nu pericliteze în viitor singurul proiect ce pare actualmente viabil de limitare a puterii Traian Băsescu, cel USL, cu toate cocoaşele şi bubele proiectului, pe la noi nu prea se nasc copii politici frumoşi. Nu s-a terminat dar s-au mai limpezit un pic apele, inclusiv prin media cine cu cine, care cu care. Are şi o nouă ţintă Ion Iliescu: “La revedere tovarşi, pe curând prieteni!”, “Fără comunişti!” (probabil, mai corect, “fără comunişti, numai securişti”), vom vedea, tot “un mort care umblă” rămâne pentru mine, sper să treacă şi el alături de celalţi în insectarul politicienilor 🙂 ]

  • Cârcotaşu spune:

   @ Acuvio,
   Ei, da, ideea cu Stargate e excelentă. Din păcate nu se poate, aşa că ăsta rămâne în continuare să facă scandal, e atât de imbecil încât nu realizează cât de ridicol a ajuns.

 6. shogunu' spune:

  Io, să fi fost Ponta, îl zburam din partid la prima „dare cu mucii în fasole”, după ultimul congres.
  „Nene, îţi convine, ori ba, acuma io-s preşedintele partidului. Ori faci cum îţi zic, ori te ddai la fund, ori PA!” De dat la fund, nici vorbă, că el îi din Dăbuleni. S-a lăsat cu supendare pe 6 luni. Io atunci i-aş fi zis PA. În opinia mea, lui Ponta io-r crescut coaiele prea tîrziu. Da-i bine că i-or crescut totuşi.
  Banzai!

  • Cârcotaşu spune:

   @ Shogunu’,
   Da, dom’le, aşa este, doar că pe atunci se credea că e numai prost şi nu s-a considerat că-i şi periculos. Ulterior a confirmat prostia dar au ieşit la lumină şi acţiunile împotriva intereselor PSD, a sosit momentul în care s-a copt… babuinu’. Târziu, da’ mai bine mai târziu decât niciodată! 😯

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s