Te mai întorci în Anglia? Nuuu, că-i plină cu români!

Timp de o săptămână am auzit acest fragment de dialog ca promo (desigur la TV) pentru emisiunea „În premieră”. Percepută ca orice reclamă, cu un fel de „auz periferic”, fără conştientizarea sensului, a înţelesului, a umorului zicerii englezului mureşan, Graham David Robinson pe numele său. Spusă într-o română destul de aproximativă, dar pe deplin inteligibilă.
Pentru el România este o ţară „frumoasă, dar goală”. Depopulată adică, aşa o percepe el. Face parte din cei 2000 de englezi stabiliţi în România. Exploatează o fermă de cca 4 ha, creşte animale şi lucrează pământul. Noutatea este că foloseşte mână de lucru tot străină, pe bază de voluntariat. Celor ce vin să muncească la fermă le asigură casă şi masă. Casa acolo, în mediul rural, iar masa din alimentele din propria producţie. Un fel de turism fără bani, dar şi fără „brand”.
Tot e bine că ne învaţă alţii ce-am putea face.
Alţii ar putea însă învăţa de la cetăţeanul constănţean care, supărat pe alpinistul utilitar care lucra atârnat sub fereastra sa, i-a tăiat acestuia coarda de susţinere ca să-l înveţe minte. Căzut de la 15 m, transportat la spital, se pare că acesta va scăpa fără urmări grave, spre norocul şi al dementului constănţean care altfel ar fi înfundat puşcăria pe termen lung.
Mai poţi fi supărat pe Graham Robinson c-a plecat din Anglia fugind de… români?

Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

8 comentarii la “Te mai întorci în Anglia? Nuuu, că-i plină cu români!

 1. Marcus spune:

  Ha, ha, ha da’ ai dreptate, p’asta cu alpinistu’ am ratat-o si sunt coonstantean, in puii mei! 🙂 🙂 🙂 🙂

 2. Mélanie spune:

  Cârco,

  am citit si re-citit… à propos de ultima fraza: dincolo de supra-realism: you have to see it/to hear it, to believe it…

  • Cârcotaşu spune:

   @ Mel,
   Interesant! Eu am povestit şi-am tras o concluzie (nu explicit acuzatoare, mai mult glumeaţă). Tu vii şi-mi spui ce-ar trebui să stea la baza constatărilor mele. 😯
   Altfel, nu e nevoie să văd, să aud, ca să cred!
   Te rog mult, foloseşte numai limba română pe blogul meu. Nu te supăra.

 3. Mélanie spune:

  despre România, un reportaj recent pozitiv, turnat la: Brasov, Cluj, Sinaia, Bran, Maramures, Bucovina, Delta, trecere rapida prin Bucuresti si interview cu arhitecta „Casei Poporului”:

  http://www.pluzz.fr/echappees-belles–2011-10-22-20h45.html

 4. Mélanie spune:

  … si din pacate, tiganii români sunt din nou „la ordinea zilei”: 😦

  http://www.lemonde.fr/societe/article/2011/10/25/incendie-dans-un-squat-de-roms-a-paris-la-pj-saisie_1593310_3224.html

  „Ces hangars, qui abritaient une centaine de Roms depuis près d’un an, ont flambé et se sont effondrés. Tous ses habitants ont pu sortir à temps. Un d’entre eux est à l’hôpital”, a-t-il poursuivi, faisant état de menaces proférées deux jours plus tôt par de „prétendus voisins”.

  • Cârcotaşu spune:

   Bre, cu ţiganii n-avem ce face. Toată Ioropa are ţigani, că doară sunt definiţi în toate limbile pământului. Necazu’ e că şi-au zis „romi”, şi de fapt nu şi-au zis ei ci e acilea un pic de propagandă sovietică împotriva României. Acu’, toată Ioropa e oripilată că există astă etnie, care cică ar fi totuna cu românii. Adicătelea ei nici n-au în limbă numele naţiei ăstea… Imbecilii au ajuns să ni-i atribuie nouă în exclusivitate. După ce ne-au beştelit că îi discriminăm, că-i persecutăm, au descoperit că sunt indezirabili. Merci, noi ştiam asta de mai mult de-o sută de ani.
   Ce să mai, nu pot ţine pasul.

 5. virusverbalis spune:

  Mie-mi rupe stiuca firu, da lu ala? Vai de muica lui…Mare-i gradina ta, Doamne…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s