High Diva

Aseară, la emisiunea Sinteza Zilei, Invitata lui Mihai Gâdea, în partea a doua a emisiunii, a fost soprana Angela Gheorghiu. Este una din artistele care nu fac de ruşine titlul de Divă. De altfel aşa o numeşte întreaga Anglie, unde de 20 de ani cântă pe scena lui Royal Opera House. De fapt o mai numesc şi The Magnificent Angela Gheorghiu.
Nu voi insista pe detalii biografice, cine simte nevoia poate pune numele ei pe Google şi va găsi orice detalii doreşte. Nu postez aici niciun clip, deşi pe Youtube oricine tastează numele ei poate asculta cât îi pofteşte inima ariile pe care le interpretează, înregistrate pe diverse scene ale lumii.
Ceea ce vreau să remarc este altceva. La un moment dat Mihai Gâdea, setat pe „valorile” în vogă acum în România, face o tentativă de a fi măgulitor şi pomeneşte despre faptul că din publicul care-o ascultă şi-o apreciază fac parte capete încoronate, în primul rând familia regală a Angliei, Regina, dar şi Prinţesa Diana şi prinţul Charles, referindu-se şi la… faimă. Răspunsul Angelei Gheorghiu a fost a fost superb. Astfel, nu fără oarecare maliţie „naivă”, a întrebat: vă referiţi la faima lor sau la a mea? A ţinut apoi să precizeze că atunci când e pe scenă, pentru ea, oricare spectator din sală e la fel de important (ca şi Regina).

Publicitate
Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

4 comentarii la “High Diva

 1. Mélanie spune:

  Bonjour Cârcotasule!

  Stii ca n-am canale-ro, deci ma bucur ca i-ai dedicat un post acestei artiste „magnifique”, soprana unica, „the world’s most glamorous opera star”(New York Sun), apreciata, admirata, respectata pe toate meridianele… francezii o numesc „LA Gheorghiu”, asa cum o numeau pe Maria „LA Callas”, ceea ce denota respectul SUPREM pentru aceste legende, „monstres-sacres” ale muzicii…

  Dupa casatoria cu Roberto Alagna la Met(NYC) a trait câtiva ani în Franta, unde se odihnea între turnee, dar casnicia lor n-a „supravietuit” din cauza timpului scurt petrecut împreuna… c’est la vie d’artiste! 🙂

  • Cârcotaşu spune:

   Asta fiind discuţie de can-can, numele şi-l trage din prima căsătorie cu Andrei Gheorghiu… Nerelevant!
   Am vrut să subliniez mentalitatea conform căreia „faima mea mă interesează, a reginei Angliei nu-i treaba mea”…

 2. virusverbalis spune:

  Pai Guta nu e faimos? Nu mai vorbesc da Salam…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s