Informare către membrii SCMD

Subiect: plângere SCMD la BRUXELLES, împotriva statului roman

Din inițiativa conducerii SCMD, s-a înaintat o plângere împotriva statului român, adresată Secretarului General al Consiliului Europei.
Obiectivul acestei plângeri îl constituie critica măsurilor legislative și administrative, adoptate de statul român începând cu anul 2009 împotriva intereselor militarilor/polițiștilor trecuți în rezervă în ceea ce privește dreptul la muncă, gradul militar in rezerva, la cuantumul pensiei dobandite si aflate in plata, la sanatate, la batranete linistita, la nediscriminare.
Prin comparare permanenta cu legislatia europeană şi prevederile tratatelor semnate de Romania, materialul face referire la legislația anterioară anului 2009, respectiv Ordonanța nr.7/1998, la Legea nr. 164/2001, Legea nr.179/2004, precum și la legislația care defavorizează militarii și polițiștii trecuți în rezervă, incalcandu-le grav drepturile si discriminându-i, respectiv Legea nr. 329/2009, Legea nr.119/2010, Legea nr.263/2010, OUG. nr.1/2011 aprobată prin Legea nr.165/2011.
În speță s-a pus accentul pe caracterul discriminatoriu privind dreptul la muncă statuat prin Legea nr.329/2009, a dreptului la pensiile stabilite de actele normative, calificate ca fiind legi ocupaționale, precum și pe lezarea statutului de militar pe care l-au deținut membrii SCMD și ceilalți militari în rezervă și în retragere din întreg sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională.
În susținerea drepturilor noastre, s-a făcut apel la legislația și jurisprudența comunitară, la directivele Comunității Europene, ale Curții Europene de Justiție și ale deciziilor CEDO, precum și la principii consacrate de legislația internă, cum ar fi cel al neretroactivității legii, al speranţei legitime, drepturilor câștigate și nediscriminării. Reparatia pe care o solicităm este totala.
La plângerea formulată s-a primit confirmarea de înregistrare pe data de 26.07.2011, urmând, după caz, să ne susținem în mod direct plângerea la C.E., impotriva statului Roman.
Plângerea formulată în circa 15 pagini are ca probatoriu un număr de 367 de pagini documente – anexa.

Această intrare a fost publicată în Una-Alta.

Un comentariu la “Informare către membrii SCMD

  1. virusverbalis spune:

    Foarte bine!La cat mai multe actiuni de genul asta! Ave!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s