Ş-au fost alegeri!

Doar două colegii. Rezultate, oarecum atipice. Concluzii? Probabil că la nivelul USL şi PDL există date şi se vor trage şi concluzii. Din ce s-a publicat e greu, pentru noi, să ne hazardăm pe terenul acesta. Totuşi, sar în ochi câteva aspecte.
Pentru PDL aceste alegeri n-au avut prea mare semnificaţie, motiv pentru care s-a utilizat prea puţin. „Realizările” din Neamţ au fost un exemplu de ceea ce-a putut realiza, pe plan local, Gheorghe Ştefan. O zvâcnire de orgoliu. Şi încă nici el nu s-a întrebuinţat prea mult, „n-a forţat”. Ceva sacoşe acolo, transport la vot, propagandă electorală fără restricţii şi gata, a ridicat şi procentul prezenţei la urne la 55,88%. Sigur, procentul acesta pare a fi cu cântec, aici s-ar părea că a „brevetat” Pinalti un nou procedeu de ciordeală electorală. Că altfel, cine observă vede că în celălalt colegiu 2 de Maramu’, prezenţa la vot a fost de numai 28,46%, pe la jumătate adică. Acu’ ce-am putea zice de primarele Cătălin Cherecheş? Păi după rezultatele alegerilor e cam amestecat. Sigur, a câştigat candidatul USL, iar asta cam închide gura celor care-i reproşau că doar ce-a câştigat alegerile la primărie, candidând din partea PNL şi-ar fi şi întors-o, susţinând candidatul PDL în aceste alegeri parţiale. Dacă ne uităm însă la procentajele realizate, parcă nu mai încape tot atâta optimism. Păi USL – 42,67%, PDL – 35,48%, iar… PER – 19,62%. Putem deci conchide că-n cele două colegii am avut parte de câte-un experiment despre cum se poate fura pe scară largă la alegeri:
1. La Piatra Neamţ s-a furat clasic, realizarea lui Pinalti e de „şcoală”, de dat exemplu oricărui… neam prost.
2. Mai subtilă lucrătura de la Baia Mare, unde din joben a fost scos iepurele PER, de nici mai mult, nici mai puţin 19,62%. Mai poate spune cineva că dacă s-a făcut PER-ul (a auzit cineva ceva de PER?) de 19,62% n-o să fie UNPR-ul de 10% şi PP-ul de cam tot atâta? Păi uitaţi-vă puţin: USL – 42,67%, iar PDL+PER=35,48+19,62=55,1%

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s